Τοπικά

Διάκριση μαθήτριας του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου σε αγώνες ρητορικής

 

Σημαντική διάκριση πέτυχε η μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου Κωνσταντίνα Κολοβού, η μοναδική από τη Μαγνησία, στον μαθητικό διαγωνισμό «Η’ Αγώνες Λόγου (Greek Forensics 2024)» στη Λάρισα. Κατέκτησε την 4η θέση και Εύφημο Μνεία στο ιδιαιτέρως απαιτητικό αγώνισμα του προτρεπτικού λόγου. Κατάφερε να συναγωνισθεί μαθητές/τριες από σχολεία με μεγάλη παράδοση σε Ρητορικούς Αγώνες, όπως το Κολλέγιο Ψυχικού, το Κολλέγιο Ανατόλια, το Αρσάκειο Θεσσαλονίκης, το Αρσάκειο Πάτρας κ.ά. Η οργανωμένη και μεθοδική προετοιμασία του Ομίλου Ρητορικούς από τις φιλολόγους του σχολείου Κωνσταντίνα Γιωτάκου ΠΕ02 και Κωνσταντίνα Κωφού ΠΕ06 απέφερε εξαιρετικές επιδόσεις. Οι αγώνες διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη από 09 έως 11 Φεβρουαρίου 2024 στη Λάρισα.
Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη και το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια και απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου. Τα αγωνίσματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές ήταν: ο Αυθόρμητος Λόγος, οι Διττοί Λόγοι, η Εκφραστική Ανάγνωση και ο Προτρεπτικός Λόγος. Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν είναι οι ακόλουθοί: Σταύρος Τσίντζος, Αφροδίτη Αναγνώστου, Ηλιάνα Τσίγκα, Κωνσταντίνα Κολοβού, Παπαστεργίου Ιωάννης, Σανιδάς Νικόλαος, Μπουγιουκλή Νίκη Κυριακή, Αποστολόπουλος Παντελής, Μηνάογλου Δέσποινα, Κατσιούπη Φωτεινή Αγάπη.
Η φιλόλογος Κωνσταντίνα Γιωτάκου αναφέρει ότι «επί τρεις ημέρες οι μαθητές του σχολείου μας συναγωνίσθηκαν με 350 παιδιά από σχολεία όλης της Ελλάδας στα αγωνίσματα του Αυθόρμητου Λόγου, του Προτρεπτικού Λόγου, της Εκφραστικής Ανάγνωσης και των Διττών Λόγων. Είναι δύσκολο να περιγράψουμε με λόγια τα συναισθήματα που βιώσαμε κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ημερών. Αναμφίβολα αισθανθήκαμε απερίγραπτη χαρά για την εύφημο μνεία της μαθήτριας μας, Κολοβού Κωνσταντίνας, στο αγώνισμα του Προτρεπτικού Λόγου. Περισσότερο όμως από όλα αισθανθήκαμε τεράστια υπερηφάνεια για όλους τους μαθητές μας, οι οποίοι στάθηκαν με θάρρος, παρρησία και σεβασμό απέναντι σε συναθλητές και κριτές και υποστήριξαν τις απόψεις τους επιδεικνύοντας κριτική σκέψη. Τώρα που η ένταση της προσπάθειας σιγα σιγά καταλαγιάζει και κάνοντας τον απολογισμό μας, κρίνουμε πως βγήκαμε πολλαπλά κερδισμένοι. Οι μαθητές μας διδάχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο τη συνεργασία, την «ευγενή άμιλλα» και τον υγιή διάλογο μέσω της ανάπτυξης λογικά διαρθρωμένων επιχειρημάτων μακριά από προκαταλήψεις και φανατισμό. Καλλιέργησαν την αυτοπεποίθησή τους, κατάφεραν να διαχειριστούν τις δυσκολίες και κατανόησαν την αξία του σκεπτόμενου ανθρώπου, που αποτελεί και το σημαντικότερο στόχο της εκπαίδευσης. Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε και ένας καινούριος αρχίζει καθώς το Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου θα συνεχίσει να δίνει δυναμικά το παρόν στους Αγώνες Ρητορικής παρέχοντας στους μαθητές του όσο το δυνατόν περισσότερα ερεθίσματα για το μέλλον τους!
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει θερμά τους/τις μαθητές/τριες και τις εκπαιδευτικούς Κωνσταντίνα Γιωτάκου ΠΕ02 και Κωνσταντίνα Κωφού ΠΕ06 για την αξιέπαινη συμμετοχή τους στους αγώνες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στη Δημοτική Επιτροπή η μελέτη για ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών στον Δ. Βόλου

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου,…

21 Φεβρουαρίου 2024

Αχ. Μπέος: Αποχωρώ από την ΠΑΕ Βόλος στο τέλος της περιόδου

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ΠΑΕ Βόλος εξέφρασε με ανάρτησή του στον προσωπικό…

21 Φεβρουαρίου 2024

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ασκήθηκε δίωξη σε δύο υψηλόβαθμα στελέχη της «Hellenic Train»

Με την άσκηση δίωξης σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της «Hellenic Train» A.E. συνεχίζεται η…

21 Φεβρουαρίου 2024

Μαρουσάκης: Κακοκαιρία από την Ιταλία το Σαββατοκύριακο – Βροχές και καταιγίδες

Επιμένει στο ίδιο, βροχερό σκηνικό και αύριο, Πέμπτη (22/02) ο καιρός ενώ και για το…

21 Φεβρουαρίου 2024

Με Λάρισα στο Βασδέκειο παίζουν οι Μικτές ΕΠΣΘ

Οι μικτές ομάδες της ΕΠΣ Θεσσαλίας παίζουν σήμερα με τα συγκροτήματα της ΕΠΣ Λάρισας για…

21 Φεβρουαρίου 2024

Που θα σημειωθούν σήμερα διακοπές υδροδότησης

Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει ότι εργασιών που αφορούν στο νέο δίκτυο ύδρευσης σήμερα Τρίτη 21/2/20224 θα…

21 Φεβρουαρίου 2024