Τοπικά

Στη Δημοτική Επιτροπή η μελέτη για ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών στον Δ. Βόλου

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, έρχεται προς έγκριση η μελέτη και η κατάρτιση των όρων διακήρυξης για τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών και την υποστήριξη ακτών βραβευμένων με Γαλάζια σημαία –μη πολυσύχναστων- με υπεύθυνους ακτής και οριοθέτησή τους εντός των ορίων του Δήμου για το έτους 2024. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 222.580 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Σύμφωνα με την περιγραφή του αντικειμένου της σύμβασης, περιλαμβάνει τη ναυαγοσωστική κάλυψη τεσσάρων πολυσύχναστων παραλιών. Πρόκειται για τον Άναυρο με ένα βάθρο, τις Αλυκές με δύο βάθρα, τη δημοτική πλαζ Αλυκών με ένα βάθρο και τη Νέα Αγχίαλο, επίσης με ένα βάθρο. Επίσης το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την την υποστήριξη 8 ακτών βραβευμένων με Γαλάζια σημαία αλλά όχι πολυσύχναστων με υπεύθυνο ακτής. Στις ακτές τις οποίες κατέχει εντός των ορίων του ο Δήμος Βόλου και οι οποίες δεν έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες λουτρικές εγκαταστάσεις αλλά εντάσσονται στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», επιβάλλεται η παροχή και διάθεση σωστικού εξοπλισμού για την ασφάλεια των λουομένων, ο οποίος φυλάσσεται εντός σημείου πρώτων βοηθειών σύμφωνα με τα κριτήρια του προγράμματος. Πρόκειται για τις ακτές: Χρυσή Ακτή, Κριθαριά, Αμαρυλλίδος, Αμφανών, Πλάκες, Θωμάς Σουτραλί Αγριάς, Καρνάγιο και Πλατανίδια. Τέλος περιλαμβάνει την οριοθέτηση των κολυμβητικών περιοχών καθώς σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο των πολυσύχναστων παραλιών πρέπει να οριοθετηθεί γραμμή λουομένων κατά μήκος των ακτών. Οι πολυσύχναστες αυτές παραλίες είναι ο Άναυτος με μήκος ακτής 400 μέτρα, οι Αλυκές με μήκος 800, η δημοτική πλαζ Αλυκών με μήκος 400 και η Νέα Αγχίαλος με μήκος ακτής 400 μέτρων επίσης.
Στην ίδια συνεδρίαση, θα εγκριθεί η μελέτη για τις εργασίες συντήρησης φορητών μέσων πυρόσβεσης σχολικών και δημοτικών κτιρίων με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 28.258 ευρώ όπως και η μελέτη για την εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης λαμπτήρων και επισκευής φωτιστικών σωμάτων σε ιστούς φωτισμού από αδειούχο ηλεκτρολόγο εναερίτη με πέδιλα. Θα εγκριθεί η μελέτη για ηλεκτρολογικές εργασίες στον Ξενώνα Αθλητών αλλά και η μελέτη για προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού σε γήπεδο καλαθοσφαίρισης.

Παρατάσεις σε έργα και μελέτες
Αναμένεται επίσης να κατακυρωθεί ο ανοιχτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχους εκτέλεσης του έργου «συντήρηση πλακοστρώσεων, πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων» σε εταιρεία που πρόσφερε μέση έκπτωση 27,95% και η δαπάνη διαμορφώνεται σε 235.223,53 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
Επίσης θα δοθεί παράταση στην προθεσμία του έργου για παρεμβάσεις σε υφιστάμενους δρόμους μέχρι τις 10 Ιουλίου 2024 μετά από αίτημα του αναδόχου λόγω του γεγονότος ότι στο διάστημα κατασκευής του έργου, στους χειμερινούς μήνες, δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εργασίες σκυροδέτησης εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών (έντονες βροχοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες, φθινοπωρινές θεομηνίες «DANIEL» & «ELIAS»). Παράταση θα δοθεί και στην προθεσμία του έργου «συντήρηση πλακοστρώσεων, πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων έτους 2021» μέχρι τις 5 Μαΐου. Επίσης θα δοθεί παράταση έως τις 9 Απριλίου για τις εργασίες χρωματισμού σχολικών κτιρίων καθώς και τρίτη παράταση της συνολικής προθεσμίας της μελέτης ανάπλασης άλσους «Ανδρέας Βαλαχής» στη Νέα Ιωνία κατά 150 ημέρες επιπλέον από την υπογραφή της σύμβασης.
Η Δημοτική Επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει επίσης την παράταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κτιρίου Σκενδεράνη έως τις 27 Φεβρουαρίου, την παράταση εκπόνησης της μελέτης για τη σύνταξη πρότασης στο πλαίσιο της πρόσκλησης «ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων» του προγράμματος «Ηλέκτρα» για το κτίριο του Δημαρχείου για τρεις μήνες, έως τις 25 Απριλίου.
Τέλος, θα συγκροτηθεί Ομάδας Εργασίας για την εξέταση των εξηγήσεων της τιμής ή του κόστους που προτείνουν οικονομικοί φορείς στην προσφορά τους (ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές) στις διαδικασίες σύναψης σύμβασης έργων έτους 2024 της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αχ. Μπέος: Αποχωρώ από την ΠΑΕ Βόλος στο τέλος της περιόδου

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ΠΑΕ Βόλος εξέφρασε με ανάρτησή του στον προσωπικό…

21 Φεβρουαρίου 2024

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ασκήθηκε δίωξη σε δύο υψηλόβαθμα στελέχη της «Hellenic Train»

Με την άσκηση δίωξης σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της «Hellenic Train» A.E. συνεχίζεται η…

21 Φεβρουαρίου 2024

Μαρουσάκης: Κακοκαιρία από την Ιταλία το Σαββατοκύριακο – Βροχές και καταιγίδες

Επιμένει στο ίδιο, βροχερό σκηνικό και αύριο, Πέμπτη (22/02) ο καιρός ενώ και για το…

21 Φεβρουαρίου 2024

Με Λάρισα στο Βασδέκειο παίζουν οι Μικτές ΕΠΣΘ

Οι μικτές ομάδες της ΕΠΣ Θεσσαλίας παίζουν σήμερα με τα συγκροτήματα της ΕΠΣ Λάρισας για…

21 Φεβρουαρίου 2024

Που θα σημειωθούν σήμερα διακοπές υδροδότησης

Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει ότι εργασιών που αφορούν στο νέο δίκτυο ύδρευσης σήμερα Τρίτη 21/2/20224 θα…

21 Φεβρουαρίου 2024

Βιώσιμες πρακτικές για την ήπια τουριστική ανάπτυξη της Κάρλας

  Με στόχο την άντληση πληροφοριών και εμπειριών για να προωθηθεί η ήπια τουριστική ανάπτυξη…

21 Φεβρουαρίου 2024