Πολιτισμός

Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας στη μνήμη Αγλαΐας Τσεκούρα

Διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας άγριας ζωής της λίμνης Κάρλας διοργανώνει η διαχείριση της δημόσιας ομάδας του facebook «Φωτογράφοι της Λίμνης Κάρλας & της Ευρύτερης Περιοχής» με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε μνήμη της Βολιώτισσας καθηγήτριας φυσιογνώστριας Αγλαΐας Κ. Τσεκούρα για το έργο, την αγάπη και την προσφορά της, μαζί με τον σύζυγό της Δημήτριο Οικονομίδη, στην καταγραφή και παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής τη δεκαετία του 1990.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν στην έκταση της λίμνης Κάρλας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αυτής (Ορεινό Βόρειο Πήλιο, Μαυροβούνιο) αποτυπώνοντας το φυσικό πλούτο της (χλωρίδα, πανίδα και οικότοποι – ενδιαιτήματα). Στη θεματογραφία της συμμετοχής μπορούν να συμπεριληφθούν ζώα, πουλιά, ερπετά, φυτά, λουλούδια και τοπία.
Προθεσμία υποβολής συμμετοχών ορίζεται έως και η 20ή Δεκεμβρίου. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 2 Φεβρουαρίου 2022 (Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων) και τα βραβεία θα ανακοινωθούν στη σελίδα της δημόσιας ομάδας του facebook.
Ο διαγωνισμός έχει σκοπό την προσέλκυση του κόσμου στη λίμνη Κάρλα να γνωρίσει την άγρια ζωή της και να την αποτυπώσει ψηφιακά όσο καλύτερα μπορεί. Εξ’ ορισμού αναφέρεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους και για αυτόν τον λόγο θα δοθεί έμφαση πρωτίστως στη δυσκολία και τη σπανιότητα της φωτογραφίας και δευτερευόντως στην τεχνική λήψης και επεξεργασίας αυτής. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν. Προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να υποβληθούν στο e-mail: [email protected] χωρίς απεικονιζόμενα διακριτικά του κατόχου. Θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε μορφή αρχείου JPΕG με τη μεγάλη πλευρά της φωτογραφίας έως 2000 pixels, ανάλυσης maximum 240dpi και συνολικό μέγεθος αρχείου έως 2 ΜΒ, συμπεριλαμβανομένων και των Exif data. Κάθε υποβληθέν αρχείο φωτογραφίας θα πρέπει να έχει ονομασία ως εξής: Επίθετο – Όνομα – Τίτλο – Αύξοντα αριθμό.jpeg.
Η κριτική επιτροπή είναι πενταμελής και αποτελείται από φωτογράφους και βιολόγους – ερευνητές πεδίου αναγνωρισμένου κύρους που έχουν επιλεγεί από τους διοργανωτές και τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν την 21η Δεκεμβρίου.
Θα βραβευτούν τα 20 καλύτερα έργα σε ειδική εκδήλωση (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα). Τα αναλυτικά βραβεία θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το