Αθλητισμός

Δεύτερη σερί νίκη για τον Ολυμπιακό Β. 1-0 τον Δωτιέα

Με γκολ του Κλεβί Κόλα ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 1-0 τον Δωτιέα στην Αγιά, σημειώνοντας δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά. Οι «ερυθρόλευκοι» τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου εξακολουθούν να βρίσκονται στην προτελευταία θέση του 2ου ομίλου, στο -5 από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Σωτήρης Πετσιμέρης παρέταξε τον Ολυμπιακό με τερματοφύλακα τον Καβουσάκη, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σκοπελίτης και το αριστερό ο Θεοδωρόπουλος. Οι Παπαϊωάννου και Σιμουρέκης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Κόλα, Παπαδήμος και Αναστασίου, με τους Καρβούνη και Διαμαντόπουλο να επιχειρούν στις πτέρυγες και τον Μυλωνά να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Άξιζε το γκολ και το πέτυχε ο Ολυμπιακός στο α’ μέρος
Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στον Ολυμπιακό, ο οποίος ήταν αυτός που είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και η ομάδα που ήταν διαρκώς στο προσκήνιο, επιζητώντας το γκολ. Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ και κατάφερε να πετύχει τέρμα στο 36’, αξιοποιώντας την υπεροχή του.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αφού πρώτα ο Δωτιέας είχε ένα σουτ του Δρόσου στο 1ο λεπτό, με τον Καβουσάκη να μπλοκάρει την μπάλα, στο 6’ ο Αναστασίου απείλησε το τέρμα του Μπεκτέσι. Ο επιθετικός των “ερυθρολεύκων” εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να φεύγει έξω από τα δοκάρια.

Στο επόμενο λεπτό ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ, με τον Μπεκτέσι να αποκρούει σωτήρια, ενώ στο 8ο λεπτό ο Διαμαντόπουλος επιχείρησε το σουτ, με τον τερματοφύλακα του Δωτιέα να αποκρούει εκ νέου, κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, μέχρι το 20’ δεν είχαν να επιδείξουν κάποια σημαντική φάση, προσπαθώντας να βρουν τους τρόπους να απειλήσουν το τέρμα του Δωτιέα.

Στο 20’ μετά από λάθος στην άμυνα του Δωτιέα, ο Παπαδήμος έγινε κάτοχος της μπάλας, επιχείρησε αμέσως το σουτ με τον Μπεκτέσι να μπλοκάρει την μπάλα. Νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 25’. Ο Σκοπελίτης έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Αναστασίου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο κυνήγησαν το γκολ και αφού πρώτα στο 29’ ο Παπαδήμος απέτυχε να σκοράρει, με τον Μπεκτέσι να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του νεαρού μέσου των “ερυθρολεύκων”, στο 36’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Καρβούνης και Αναστασίου συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο τελευταίος έστρωσε την μπάλα στον Κλεβί Κόλα, ο οποίος από πλάγια θέση με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1.

Για τον Κλεβί Κόλα αυτό είναι το πρώτο γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού σε αγώνα πρωταθλήματος από τότε που φορά την ερυθρόλευκη φανέλα, το 2018. Ο έμπειρος μέσος χρειάστηκε να παίξει 107 παιχνίδια σε Γ’ Εθνική, Φούτμπολ Λιγκ και Σούπερ Λιγκ 2 με τον Ολυμπιακό για να σημειώσει το πρώτο του γκολ.

Στα υπόλοιπα λεπτά και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν είχαμε κάποια άλλη αξιόλογη φάση για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να προηγείται δίκαια στο πρώτο 45λεπτο, όντας καλύτερος και πιο επικίνδυνος του Δωτιέα.

Κράτησαν εύκολα τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» στην επανάληψη
Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή που επεδίωξε να φτάσει στο δεύτερο γκολ και να “κλειδώσει” τη νίκη.

Στο 47’ ο Διαμαντόπουλος σούταρε με τον τερματοφύλακα του Δωτιέα να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Δωτιέας έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 56’, με τον Τάρτα να χάνει μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας από το ύψος του πέναλτι την κεφαλιά άουτ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Αναδολού.

Στο επόμενο λεπτό συνδυάστηκαν πολύ ωραία οι Καρβούνης και Μυλωνάς με τον Καρβούνη να σουτάρει άουτ, ενώ νέο δυνατό σουτ του Καρβούνη στο 59’ ο Μπεκτέσει απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 61’ ο Διαμαντόπουλος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, δίχως ο Μυλωνάς να κάνει το κοντρόλ, όντας σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση για να αουτάρει. Στο 63’ σε δυνατό σουτ του Αναστασίου η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Δωτιέα.

Από το 65’ μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε από τους γηπεδούχους, με τον Αναστασίου στο 92’ να χάνει πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Ο έμπειρος επιθετικός με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Μπεκτέσι σε σωτήρια επέμβαση.

Διαιτητής: Πέτσας (Τρικάλων)
Βοηθοί: Αλεξόπουλος, Παπαγεωργόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Κιντέκε-Παπαϊωάννου, Καρβούνης, Καβουσάκης, Παπαδήμος
ΔΩΤΙΕΑΣ: Μπεκτέσι, Γκιντεκέ, Τσακάλι, Τάρτας, Ενγκό, Δρόσος, Βλησαρούλης, Λαβαντσιώτης (83’ Σταθάκος), Αναδολού, Γιαννακόπουλος, Γιαννάκος (66’ Αποστολάκης)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καβουσάκης, Θεοδωρόπουλος (76’ Σκύφτας), Διαμαντόπουλος, Σιουμουρέκης, Παπαϊωάννου, Κόλα, Παπαδήμος, Μυλωνάς (62’ Γιαρλελής), Σκοπελίτης Καρβούνης (84’ Σταμπουλής), Αναστασίου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κουρέτας και Τσικριτσής έκαψαν τον βασιλιά Καρνάβαλο στον Τύρναβο (φωτό – βίντεο)

Με την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου και τη ρίψη πυροτεχνημάτων έληξε η μεγάλη παρέλαση του…

17 Μαρτίου 2024

Ισλανδία: Βρυχάται το ηφαίστειο στη χερσόνησο Ρέικιανες – Δείτε live εικόνα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η νότια Ισλανδία λόγω της έκρηξης του ηφαίστειου, που βρίσκεται…

17 Μαρτίου 2024

Έκαψαν τον καρνάβαλο στην Πάτρα – Περισσότεροι από 60 χιλιάδες πολίτες πήραν μέρος στις εκδηλώσεις

Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές μετέφεραν για περίπου έξι ώρες το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα της…

17 Μαρτίου 2024

Εκλογές στη Ρωσία: Νίκη του Πούτιν με μεγάλο ποσοστό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Όπως αναμενόταν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της…

17 Μαρτίου 2024

Κομφετί, χορός και τραγούδι στην καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη

Με χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες πλημμύρισε την Κυριακή (17/03) η Ξάνθη, για τη μεγάλη καρναβαλική…

17 Μαρτίου 2024

Να τιμωρηθεί, δεν θέλω συγγνώμη, λέει ο μάγειρας που δέχθηκε επίθεση για μια μερίδα κοντοσούβλι

O μάγειρας σε ουζερί της Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από…

17 Μαρτίου 2024