Τοπικά

Δεν προχωρά η επένδυση της ΕΒΟΛ γιατί δεν εκδίδονται αποφάσεις για τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις -Παρέμβαση Κολυνδρίνη

Στο θέμα των πρότυπων περιβαλλοντικών δεσμεύσεων, επανέρχεται με νέα επιστολή της, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ζητώντας ενημέρωση για την πορεία έκδοσης σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, μετά την ψήφιση του Ν.4643/2019-ΦΕΚ193/Α΄.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Λόγω των πολλών προβλημάτων που δημιουργούνται κυρίως στο Νομό μας από ανθρώπους που επιθυμούν να επενδύσουν, αλλά δεν μπορούν, ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να επισπευσθεί, η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να εκδοθούν και οι Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε την προσπάθεια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου – ΕΒΟΛ, που επιχειρεί μια νέα επένδυση που θα αφορά στη δημιουργία φωτοβολταϊκών ή αιολκών πάρκων, ύψους περίπου 100 εκ. ευρώ, σε βάθος τετραετίας. Αν και έχουν κατατεθεί δέκα σχετικοί φάκελοι για την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, η υπόθεση παραμένει στάσιμη, λόγω της μη έκδοσης σχετικής ΚΥΑ για τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, μετά την ψήφιση του Ν.4643/2019-ΦΕΚ193/Α΄.

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και για τη δημιουργία νέων επενδύσεων και ότι θα δείτε το εν λόγω θέμα με τη δέουσα προσοχή, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε την απάντησή σας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το