Αθλητισμός

Δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα η Νίκη 0-0 με Μακεδονικό

Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα η Νίκη μένοντας στο 0-0 με τον Μακεδονικό στη Ν. Ευκαρπία. Το παιχνίδι είχε λιγοστές φάσεις με κυριότερη το δοκάρι στην εκτέλεση φάουλ του Πολίτη στο 42′. Έτσι το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου διατηρήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Στη μέτρια ποιότητα του ματς συνέβαλε και ο κ. Τακίδης. Ο διαιτητής από το Κιλκίς μετά την αποβολή του Πέδρο Λούκας στο τέλος του α’ ημιχρόνου, «ενέδωσε» στις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων και στην επανάληψη «σφύριζε» μόνο Μακεδονικό διακόπτοντας τον ρυθμό με συνεχόμενα φάουλ και μοιράζοντας κίτρινες στους «κυανόλευκους». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο β’ βοηθός κ. Ζάρδας, ο οποίος ανέκοψε πολλές επιθέσεις της βολιώτικης ομάδας σαν οφσάιντ στο β’ μέρος.

Εξέπληξε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, αφού κράτησε εκτός τον Μιράντα, ενώ χρησιμοποίησε από την αρχή τον Μπαχανάκ και μάλιστα σε ρόλο αριστερού μπακ. Το σύστημα ήταν 4-3-3 με την ακόλουθη σύνθεση: Την εστία υπερασπίστηκε ο Γκαραβέλης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Τοπαλίδη, Στίκα, Ανδρέου και Μπαχανάκ. Ανασταλτικός μέσος ήταν ο Κυριακίδης με εσωτερικούς χαφ τους Παναγιωτίδη και Γαβριηλίδη, ενώ την επιθετική τριπλέτα συνέθεσαν οι Πολίτης (δεξιά), Κρητικός (αριστερά) και Τζιώρας (κορυφή).

Παρόμοιο σύστημα επέλεξε και ο Στέλιος Μαλεζάς για τον Μακεδονικό. Τερματοφύλακας ήταν ο Περντρέου, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Μπουκουβάλας (δεξιά), Λυμπεράκης (αριστερά), Γρομητσάρης και Πέδρο Λούκας (στόπερ). Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Παναγιωτούδης, Τσοκάνης και Χάσεκ, ενώ στη γραμμή κρούσης βρέθηκαν οι Πάρφιτ, Ζαφειράκης (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και Σιμόνι (σέντερ φορ)

Η Νίκη έκανε την πρώτη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ στο 3’. Ο Μπαχανάκ με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Τζιώρα, ο οποίος «έσπασε» για τον Πολίτη. Εκείνος σέντραρε προς τον έμπειρο σέντερ φορ, με την μπάλα να βρίσκει το κεφάλι του και να καταλήγει στα χέρια του Περντρέου.

Στο 15’ ο Κρητικός έβαλε ωραία την μπάλα μπροστά και πήγε να αρχίσει αντεπίθεση με πολύ καλές προϋποθέσεις. Ο Τσουκάνης θέλοντας να το αποτρέψει σταμάτησε με πρόθεση τον 28χρονο εξτρέμ, αλλά ο κ. Τακίδης τού χαρίστηκε και δεν του έβγαλε την κίτρινη ως όφειλε. Επίσης στο 25’ ο Γαβριηλίδης δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση δίχως επιτυχία.

Στο 33’ ο Ζαφειράκης έκανε μια «πιρουέτα» και σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής που κόντραρε σε σώμα αμυνομένου. Στο 37’ ο Παναγιωτίδης προσπάθησε να μπει στη μεγάλη περιοχή και ο Πέδρο Λούκας έκανε τάκλιν. Ο κ. Τακίδης καταλόγισε φάουλ θεωρώντας ότι ο Βραζιλιάνος βρήκε την μπάλα αλλά και τα πόδια του μέσου της Νίκης και αφού καταλόγισε παράβαση όφειλε να αποβάλει τον στόπερ του Μακεδονικού ως τελευταίο παίκτη.

Οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Πολίτης, ο οποίος σημάδεψε το δεξί δοκάρι σε μια άτυχη στιγμή για τη Νίκη (42’).

Στο 45+2’ ο Κρητικός εισήλθε στη μεγάλη περιοχή, όμως ανακόπηκε από τον Μπουκουβάλα. Οι συνεχείς διαμαρτυρίες των γηπεδούχων έπιασαν τόπο, αφού ο κ. Τακίδης «έφαγε» τρία λεπτά από τις καθυστερήσεις σφυρίζοντας το τέλος του α’ ημιχρόνου κρατώντας μόνο δύο λεπτά αντί των πέντε όπως θα έπρεπε.

Η Νίκη θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 50’ ο Ανδρέου βρήκε τον Πολίτη, ο οποίος σέντραρε για τον Κρητικό. Ο ικανός εξτρέμ έπιασε κεφαλιά που πέρασε πάνω από την εστία.

Στο 53’ εκτελέστηκε φάουλ για τον Μακεδονικό, ο Ανδρέου έδιωξε προσωρινά και η μπάλα έφτασε στον Πάρφιτ, ο οποίος σούταρε πάνω σε αμυνόμενο. Ωραία ενέργεια του Τζιώρα που πέρασε κάθετη στον Πολίτη, αλλά εκείνος ανακόπηκε σε κόρνερ πριν καταστεί επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία (55’).

Στο 57’ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έκανε την πρώτη του κίνηση με τους Ναά και Μιράντα αντί των Μπαχανάκ και Παναγιωτίδη αντίστοιχα. Η διάταξη άλλαξε σε 4-2-3-1, με τον Μιράντα να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Τζιώρα.

Ο διεθνής με την Ισημερινή Γουινέα σούταρε από μακριά αλλά δεν βρήκε στόχο στο 61’, Λίγο νωρίτερα είχε ανατραπεί λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο κ. Τακίδης δεν καταλόγισε το εμφανές φάουλ, ίσως επηρεασμένος από τις συνεχείς διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Οι «κυανόλευκοι» άλλαξαν γρήγορα την μπάλα στο 68’. Ο Πολίτης έβγαλε σέντρα προς τον Γαβριηλίδη, ο οποίος για λίγο δεν μπόρεσε να κάνει το «γυριστό» από πλεονεκτική θέση.

Στο 71’ συρτό σουτ του Ζαφειράκη δεν δυσκόλεψε τον Γκαραβέλη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μιράντα ανατράπηκε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο κ. Τακίδης, όμως, αντί να καταλογίσει την παράβαση, «κιτρίνισε» τον 25χρονο άσο για «θέατρο». Όλα αυτά προκάλεσαν εκνευρισμό στους φιλοξενούμενους, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έδειχναν να πηγαίνουν το παιχνίδι εκεί που το ήθελαν.

Ο κ. Ελευθερόπουλος έριξε στο ματς τους Λίταινα και Κάσσο στη θέση των Γαβριηλίδη και Τοπαλίδη αντίστοιχα. Στο 84’ ο Κυριακίδης πραγματοποίησε σέντρα-σουτ, την οποία εξουδετέρωσε ο Περντρέου. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κρητικός σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Μιράντα, που υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον κ. Ζήρδα. Η φάση αυτή προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των φιλοξενουμένων για τον β’ βοηθό, ο οποίος στην επανάληψη είχε… μονίμως σηκωμένη τη σημαία ανακόπτοντας αρκετές επιθέσεις τους.

Μακρινό σουτ του Λυμπεράκη έφυγε στα… ύψη στο 91’, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κάσσος βρέθηκε σε θέση βολής αλλά πριν εκτελέσει είδε τον κ. Ζήρδα να τον σταματάει με σηκωμένο το σημαιάκι για μια ακόμη φορά. Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς).

Βοηθοί: Βογιατζής (Καρδίτσας), Ζήρδας (Δράμας).

4ος διαιτητής: Δραγούσης (Κιλκίς).

Κίτρινες: Παναγιωτούδης – Τοπαλίδης, Ναά, Μιράντα, Κυριακίδης, Πολίτης.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Περντρέου, Μπουκουβάλας, Λυμπεράκης, Γρομητσάρης, Πέδρο Λούκας, Παναγιωτούδης (86’ Μελετίδης), Τσουκάνης, Χάσεκ, Πάρφιτ (62’ Μπουλάτοβιτς), Ζαφειράκης (86’ Κουλούρης), Σιμόνι (82’ Χερίδης).

ΝΙΚΗ: Γκαραβέλης, Τοπαλίδης (82’ Κάσσος), Μπαχανάκ (57’ Ναά), Στίκας, Ανδρέου, Κυριακίδης, Παναγιωτίδης (57’ Μιράντα), Γαβριηλίδης (76’ Λίταινας), Πολίτης, Κρητικός, Τζιώρας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στα Πευκάκια – Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε στύλο και δένδρα

Τροχαίο σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στα Πευκάκια. Κάτω από άγνωστες συνθήκες Ι.Χ.Ε. όχημα εξετραπη της…

13 Μαρτίου 2024

Νεκρός άνδρας σε μαντρί στην Μπουρμπουλήθρα

Νεκρός παραλήφθηκε ένας 73χρονος από μαντρί στην Μπουρμπουλήθρα  σύμφωνα με πληροφορίες της "Θ"  από το…

13 Μαρτίου 2024

Πώς έγινε η πολεμική εμπλοκή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ»: Νέα αποστολή για το πλοίο

Πύρα εναντίον δύο drones εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτας «ΥΔΡΑ»…

13 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη στο «Βενιζέλος» μέλος της συμμορίας των γιων του «Ελ Τσάπο» – Ανησυχία στην Ιντερπόλ

Μέλος του καρτέλ «Λος Τσαπίτος», εντοπίστηκε στην Αθήνα και συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν από…

13 Μαρτίου 2024

Χωρίς τις αισθήσεις του άνδρας στην Μπουρμπουλήθρα

Χωρίς τις αισθήσεις του παραλήφθηκε ένας 73χρονος  σύμφωνα με πληροφορίες της "Θ" πριν από λίγη…

13 Μαρτίου 2024

Revenge porn στην Πιερία: «Μου είπε να βρω 4 νεκροφόρες» – Ξεσπά η 20χρονη

Ξεσπά η 20χρονη κοπέλα που δέχεται εκβιασμούς και απειλές από έναν 28χρονο στην Πιερία και…

13 Μαρτίου 2024