Τοπικά

Με δελτίο τύπου…θα ενημερωθούν οι αντιπολιτεύσεις για τις αναθέσεις 12.546 της ΚΕΠΚΑ  σε blogs

Νατάσσα Μορφογιάννη
Νατάσσα Μορφογιάννη
Μείζον θέμα  δημιούργησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου, οι εκπρόσωποί της αντιπολίτευσης καθώς ανατέθηκε από την πρόεδρο Νατάσσα Μορφογιάννη, σε διαχειριστή blogs, η προβολής της δημοτικής δομής με 12.546 ευρώ για πέντε μήνες. Η εταιρεία διαχείρισης blogs θα λαμβάνει 1700 ευρώ το μήνα, πλέον 23% ΦΠΑ, ενώ θα λάβει άμεσα το 50% της  συμφωνίας. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 24 Νοεμβρίου.
Η πρόεδρος κ. Αναστασία Μορφογιάννη, που δέχτηκε την κριτική  ήταν εκείνη που υπέγραψε τη σύμβαση προβολής του έργου της Κοινωφελούς με την επιχείρηση ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών και ΜΜΕ Humor Hellas Ο.Ε. που εδρεύει στο Βόλο και εκπροσωπείται από τον κ. Σταύρο Πλουμιστό.
Στους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης που έθεσαν το θέμα και ζήτησαν εξηγήσεις, τους απάντησε ότι θα ενημερωθούν από δελτίο Τύπου…
 «Είναι αδιανόητο και ηθικά απαράδεκτο αυτό κάνετε» υποστήριξαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινωφελούς ο κ. Δραμητινός και η κ. Νατάσσα Οικονόμου από τις αντιπολιτεύσεις. Όπως τόνισαν δεν μπορεί μια επιχείρηση δημοτική να δαπανά τόσα χρήματα για διαφήμιση  ανύπαρκτη και μη αναγκαία, σε blogs χωρίς αναγνωσιμότητα. Ακούμε συνεχώς από εσάς ότι η οικονομική πολιτική πρέπει να είναι ιδιαίτερα σφιχτή και δικαιολογούμε απόλυτα τις αποφάσεις, αλλά αυτό που κάνατε ξεπερνά τα όρια», είπαν απευθυνόμενοι στην κ. Μορφογιάννη και τόνισαν ότι η Κοινωφελής δεν έχει λόγο να διαφημίσει ούτε τους παιδικούς σταθμούς, αλλά ούτε το ΔΙΕΚ, καθώς μια τέτοια διαφήμιση θα δικαιολογούνταν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Επίσης αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να προπληρώνεται κάποιος με 50% της αμοιβής του, όταν όλοι οι προμηθευτές του δήμου είναι απλήρωτοι.
Οι αναθέσεις
Διαφήμιση είχε δοθεί από την Κοινωφελή και  την 1/10/2014 .Στην ίδια εταιρία μάλιστα ανατέθηκε η έρευνα αγοράς για την προβολή του ΔΙΕΚ σε ηλεκτρονικά Μέσα των νομών  Τρικάλων και Λάρισας με κόστος 369 ευρώ.  Στις 21/11/2014 με απόφαση της η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ,  ανέθεσε επίσης  στην εταιρία Πλουμιστός – Ελευθερίου για ανάρτηση στα blogs, του εορταστικού προγράμματος και διανομή εντύπου 196,80 ευρώ.
Επίσης την 1/12/2014 αναρτάται στη Διαύγεια απόφαση της διοίκησης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για δαπάνη 393,60 ευρώ στους ίδιους αναδόχους, διότι ανάρτησαν στο διαδίκτυο, ώστε να ενημερωθούν οι αναγνώστες τους  για τις “κυκλοφοριακές ρυθμίσεις” του Δήμου Βόλου.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το