Τοπικά

Δέκα τσουβάλια με πλαστικά καπάκια για ένα αμαξίδιο δόθηκαν από Δευτεροβάθμια στο ΕΕΕΕΚ Βόλου

Δέκα μεγάλα τσουβάλια με καπάκια συγκέντρωναν επί δύο χρόνια οι διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και χθες τα παρέδωσαν στον Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου, προκειμένου να προμηθευτεί έναν αναπηρικό αμαξίδιο.
Χθες το λεωφορείο του ΕΕΕΕΚ Βόλου μετέβη στο συγκρότημα Μουρτζούκου, όπου τοποθετήθηκαν τα δέκα τσουβάλια με τα καπάκια.
Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε πως «Ως τώρα στην εκπαίδευση εμείς οι μεγαλύτεροι λέγαμε ότι πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα στους μαθητές μας. Υπάρχουν όμως στιγμές που πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμα των μαθητών μας, ειδικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία. Έτσι ακολουθήσαμε το παράδειγμα των μαθητών μας και συγκεντρώσαμε δέκα τσουβάλια με πλαστικά καπάκια τα οποία δώσαμε στο ΕΕΕΕΚ Βόλου, ένα σχολείο ειδικής αγωγής, ώστε να τα αξιοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση, για την προμήθεια ενός αναπηρικού αμαξιδίου. Είναι μια προσπάθεια των διοικητικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας που για δύο χρόνια συγκέντρωναν καπάκια και αναμένεται να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες υπηρεσίες για την υποστήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες».
Στο ΕΕΕΕΚ Βόλου φοιτούν έντεκα μαθητές με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο. Ωστόσο πάντα ένα ακόμη αμαξίδιο είναι πολύτιμο.
Ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Βόλου κ. Γιώργος Αλμπανούδης ανέφερε πως «η χθεσινή ήταν μια μέρα προσφοράς από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας που συνέβαλε στη συγκέντρωση των καπακιών. Είναι μια κίνηση που δείχνει την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα άτομα με αναπηρία».
Αναφερόμενος στο ΕΕΕΕΚ Βόλου είπε πως «είναι ένα σχολείο στο οποίο γίνεται εκπληκτική δουλειά διαθέτοντας τρία εργαστήρια, κεραμικής, ζαχαροπλαστικής και γεωπονίας, με πολλές άλλες δράσεις, όπως ιππασίας, κολύμβησης, κοινωνικής ένταξης. Επίσης έχουμε έντεκα μαθητές που χρησιμοποιούν ισάριθμα αμαξίδια. Και χρειαζόμαστε και άλλο αμαξίδιο, γιατί κάποιο μπορεί να χαλάσει».
Το ΕΕΕΕΚ Βόλου προετοιμάζει το ανοιξιάτικο μπαζάρ στις 16-17 Απριλίου στον αύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου.

Share
Ετικέτες: αμαξίδιο

Πρόσφατα άρθρα

Σκότωσε τη σύζυγο του με 16 μαχαιριές και με άλλες 12 την κόρη τους

Ένα στυγερό έγκλημα με δράστη έναν 46χρονο που σκότωσε τη σύζυγο του και την κόρη…

14 Μαρτίου 2024

43χρονος ασελγούσε στην ανιψιά του από τα 8 της έτη

Τη φρίκη που έζησε για τουλάχιστον πέντε χρόνια στα χέρια του συζύγου της θείας της…

14 Μαρτίου 2024

Τσακώθηκε με τον σύζυγό της και τον μαχαίρωσε με κουζινομάχαιρο

Ένα άγριο ενδοοικογενειακό επεισόδιο έλαβε χώρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στο Μαντούδι Ευβοίας…

14 Μαρτίου 2024

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Μενέλαου Χαραλαμπίδη – «Δωσίλογοι» με άγνωστες πτυχές της δράσης τους

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Δωσίλογοι» του Μενέλαου Χαραλαμπίδη, διοργάνωση του Συλλόγου…

14 Μαρτίου 2024

Νίκος Ταχιάος: Δημοπρατούνται εντός του καλοκαιριού έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας

Έργα προϋπολογισμού 900 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στις πληγείσες περιοχές της…

14 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Νέα μήνυση σήμερα από τον δικηγόρο του Γεράσιμου

Τον εφέτη ανακριτή Λάρισας θα επισκεφθεί σήμερα (14/03) ο δικηγόρος της οικογένειας του Γεράσιμου Γεωργιάδη,…

14 Μαρτίου 2024