Τοπικά

Δακοκτονία σε ελαιοκομικές περιοχές του Δήμου Αλμυρού

 

Πρόγραμμα δακοκτονίας για τα τη διετία 2024- 2025 σε έξι ελαιοκομικές περιοχές θα εφαρμοστεί στον Δήμο Αλμυρού, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να αναφερθεί ότι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ζήτησε με έγγραφό της τη λήψη της προαναφερόμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού.
Ακολούθως ζητήθηκε αντίστοιχη απόφαση από τα Τοπικά Συμβούλια. Το Συμβούλιο της Κοινότητας Αμαλιαπόλεως δήλωσε θετικό στην εφαρμογή του προγράμματος τα έτη 2024 και 2025, ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Δρυμώνα με έγγραφό του γνωστοποίησε ότι μετά από συνέλευση οι παραγωγοί αποφάσισαν να εφαρμοστεί το πρόγραμμα τα έτη 2024 και 2025 στην Κοινότητα Δρυμώνα, το Συμβούλιο της Κοινότητας Σούρπης γνωμοδότησε θετικά για την εφαρμογή προγράμματος δακοκτονίας τα έτη 2024 και 2025, το Συμβούλιο της Κοινότητας Αχιλλείου αποφάσισε τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δακοκτονίας τα έτη 2024 και 2025, το Συμβούλιο της Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων με απόφασή του δήλωσε τη θετική πρόθεσή του για την εφαρμογή προγράμματος δακοκτονίας τα έτη 2024 και 2025, ενώ το Συμβούλιο της Κοινότητας Πτελεού με απόφασή του προτείνει την εφαρμογή προγράμματος δακοκτονίας τα έτη 2024 και 2025 στις περιοχές Πτελεού και Γαύριανης.
Σε όλες τις προαναφερόμενες περιοχές η εκτίμηση της παραγωγής είναι πρακτικά αδύνατη τη δεδομένη χρονική στιγμή και ότι οι αποφάσεις είναι ενδεικτικές μόνο της πρόθεσης για εφαρμογή του προγράμματος. Η οριστική απόφαση για την εφαρμογή του θα πρέπει να ληφθεί σε χρόνο κατά τον οποίο θα είναι δυνατή η εκτίμηση του ποσοστού καρποφορίας και καρπόδεσης για κάθε έτος.
Ως εκ τούτου η εφαρμογή προγράμματος δακοκτονίας τα έτη 2024 και 2025 στον Δήμο Αλμυρού θα αφορά στις ελαιοκομικές περιοχές Αμαλιαπόλεως της Δ.Ε. Σούρπης, στην Κοινότητα Αχιλλείου της Δ.Ε. Πτελεού, στην Κοινότητα Σούρπης (Νηες) της Δ.Ε. Σούρπης, στην Κοινότητα Αγίων Θεοδώρων της Δ.Ε. Πτελεού, στην Κοινότητα Πτελεού της Δ.Ε. Πτελεού (και στην περιοχή Γαύριανης) και στην Κοινότητα Δρυμώνας της Δ.Ε. Σούρπης.
Με τις σχετικές αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων δηλώνεται η σύμφωνη γνώμη των ελαιοπαραγωγών που κατέχουν πάνω από το 50% των ελαιοδέντρων της κάθε περιοχής, οι οποίοι αποδέχονται την πληρωμή εισφοράς δακοκτονίας, η οποία ορίζεται σε ποσοστό 2% επί της τιμής συγκέντρωσης (παρέμβαση) του κοινού παρθένου ελαιόλαδου κατηγορίας SEMIFINE ή CURANTE (οξύτητα 2-3,3%), καθώς και σε ποσοστό 2% επί της τιμολογιακής πώλησης των βρώσιμων ελαιών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βιωματική ενημέρωση ΚΑΡΠΑ από τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου

Βιωματική ενημέρωση ΚΑΡΠΑ πραγματοποίησαν εθελοντές της Λέσχης Εθελοντών Βόλου σε μαθητές στο 27ο Νηπιαγωγείο Βόλου.…

20 Ιανουαρίου 2024

Κοπή πίτας του ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βόλου

Τη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου του 2024,το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΑμεΑ , του…

20 Ιανουαρίου 2024

Ανακοίνωση του ΕΕΚ για τη δίκη των αστυνομικών για τον Βασίλη Μάγγο

Το ΕΕΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Στις 24/1/2024 συνεχίζεται η δίκη των τριών αστυνομικών που…

20 Ιανουαρίου 2024

Τροχαίο – καραμπόλα στην Πολυμέρη – Έπεσε σε σταθμευμένα οχήματα – Photos

Τροχαίο υλικών ζημιών σημειώθηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Πολυμερή με…

20 Ιανουαρίου 2024

Εγκαινιάστηκε η έκθεση της γλύπτριας Βασιλικής Πέρκα

  Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα η έκθεση με 22 έργα της γλύπτριας Βασιλικής Πέρκα στον…

20 Ιανουαρίου 2024

Έγκλημα στο Βόλο:Από βδομάδα η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου

  Δήλωση υποστήριξης κατηγορίας, σε βάρος του 50χρονου Αλβανού, κατέθεσε η σύζυγος του 33χρονου που…

20 Ιανουαρίου 2024