Τοπικά

Ανακοίνωση του ΕΕΚ για τη δίκη των αστυνομικών για τον Βασίλη Μάγγο

Το ΕΕΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Στις 24/1/2024 συνεχίζεται η δίκη των τριών αστυνομικών που χτύπησαν τον Βασίλη Μάγγο, τρεισήμισι χρόνια πριν, μια δίκη που ξεκίνησε με την πρόθεση των πολιτικών, διωκτικών και δικαστικών αρχών να ολοκληρωθεί αυθημερόν, χωρίς πολιτική αγωγή, χωρίς αυτόπτες μάρτυρες και με τους γονείς τού Βασίλη ως απλούς θεατές στην υπόθεση που οδήγησε στο θάνατο του 26χρονου παιδιού τους.

Το γεγονός και μόνο ότι η υπόθεση των τριών αστυνομικών εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο του Βόλου ενώ διώξεις άλλων αγωνιστών για την πορεία κατά της καύσης σκουπιδιών το 2020 εκδικάζεται στο Τριμελές Πρωτοδικείο και σε μια περίπτωση σε Κακουργιοδικείο, δείχνει την ταξικότητα της δικαιοσύνης προκειμένου να πέσουν στα μαλακά, αν όχι να αθωωθούν, οι τρεις αστυνομικοί και ταυτόχρονα να μείνουν στο απυρόβλητο άλλοι που τον χτύπησαν στο αστυνομικό όχημα μεταφοράς και τον βασάνισαν μέσα στο ίδιο το αστυνομικό τμήμα.
Το ότι όλο το αστυνομικό σώμα γνωρίζει το τι πραγματικά έχει συμβεί διατυπώθηκε σε όλο του τον κυνισμό και βαρβαρότητα στη διαδήλωση της Αθήνας για το Πολυτεχνείο 17/11/2023 στην οποία συμμετείχε ο πατέρας του Βασίλη όταν ματατζής από διμοιρία που ακολουθούσε “κορδόνι” την πορεία απειλούσε διαδηλωτές λέγοντας “ο Μάγγος έφαγε καλό ξύλο και πέθανε”!!

Η πάλη του κινήματος πανελλαδικά και της ίδιας της οικογένειας έχει καταφέρει αφενός μεν να συμπεριληφθούν στη δίκη ορισμένοι μάρτυρες (κάτι που καταλόγιζε και στην έκθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη πριν την έναρξη της δίκης όπως επίσης τα λάθη και τις παραλείψεις της ΕΔΕ από την ίδια την αστυνομία) αλλά και να υπάρξει παραγγελία της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας για νέες προανακριτικές πράξεις για τους υπόλοιπους αστυνομικούς αναβαθμίζοντας τις κατηγορίες σε κακούργημα εξαιτίας των βασανιστηρίων που υπέστη ο Βασίλης.
Παρά το γεγονός ότι η σχετική παραγγελία έχει διαταχθεί από πέρυσι τον Φεβρουάριο, μέχρι σήμερα και ενόψει της συνέχειας της δίκης, δεν έχει γίνει τίποτα από τις ανακριτικές αρχές. Είναι απορίας άξιον το πώς θα συνεχιστεί η δίκη όταν η πρόθεση του κράτους είναι η πλήρης συγκάλυψη των πραγματικών γεγονότων.
Η επιστροφή του Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο βασανιστηρίων του πολίτη δεν προμηνύει τίποτα καλό αν θυμηθούμε ότι ίδιος επισκέφθηκε την αμερικάνικη πρεσβεία το 2009, λίγο πριν την πρώτη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου για να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους πάτρωνες της κάθε αστικής κυβέρνησης ότι επί ημερών του δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ ξανά ένας Δεκέμβρης του 2008. Όπως όλοι θυμόμαστε η πρώτη επέτειος της δολοφονίας του 2009 παραλίγο να σημαδευτεί με τη δολοφονία της Αγγελικής Κουτσουμπού από τις νεοσύστατες ομάδες ΔΙΑΣ οι οποίες εμβόλισαν το μπλοκ του ΕΕΚ. Στα δικαστήρια, η δολοφονική επίθεση, χαρακτηρίστηκε… τροχαίο ατύχημα. Η αστική καταστολή, η βία και τα βασανιστήρια, οι χρυσαυγίτες ναζιστές που δουλεύουν χέρι – χέρι με τις δυνάμεις καταστολής ήταν και παραμένουν το μοτίβο στην εποχή της μεγάλης αναταραχής της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, της ελληνικής χρεοκοπίας και του φόβου για ένα νέο επαναστατικό Δεκέμβρη.

Το μαχόμενο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα μπορεί να νικήσει τη βαρβαρότητα ενός συστήματος που αναπαράγει σε διευρυμένη κλίματα τα κέρδη και ταυτόχρονα τη φτώχεια και την καταστολή.

Να καταδικαστούν οι βασανιστές και δολοφόνοι του Βασίλη Μάγγου
Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές που διώκονται για τη διαδήλωση του Ιούνη 2020
Να νικήσουμε τους φασίστες και το παρακράτος
Να ανατρέψουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης της φτώχειας, της βίας και του πολέμου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κοπή πίτας του ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βόλου

Τη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου του 2024,το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΑμεΑ , του…

20 Ιανουαρίου 2024

Τροχαίο – καραμπόλα στην Πολυμέρη – Έπεσε σε σταθμευμένα οχήματα – Photos

Τροχαίο υλικών ζημιών σημειώθηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Πολυμερή με…

20 Ιανουαρίου 2024

Εγκαινιάστηκε η έκθεση της γλύπτριας Βασιλικής Πέρκα

  Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα η έκθεση με 22 έργα της γλύπτριας Βασιλικής Πέρκα στον…

20 Ιανουαρίου 2024

Έγκλημα στο Βόλο:Από βδομάδα η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου

  Δήλωση υποστήριξης κατηγορίας, σε βάρος του 50χρονου Αλβανού, κατέθεσε η σύζυγος του 33χρονου που…

20 Ιανουαρίου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου 58χρονη

Μια 58χρονη διακομίσθηκε σήμερα πριν λίγη ώρα από την Σκόπελο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου…

20 Ιανουαρίου 2024

O Γ. Τόρης αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών στον Δήμο Βόλου

  Δεκτή έγινε η παραίτηση του Θάνου Θεοδώρου από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών…

20 Ιανουαρίου 2024