Αθλητισμός

Χύτας και Λεβαντής κατέκτησαν υψηλές θέσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster

Με τον ιδανικότερο τρόπο άρχισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster για τον Βόλο, αφού συμπολίτες μας ανέβηκαν στο βάθρο. Ο Δημήτρης Χύτας κατέλαβε την 3η θέση στην Pro Z και ταυτόχρονα του απονεμήθηκε και το μετάλλιο για τη 2η θέση στη γενική κατάταξη του Πανελληνίου για το 2021, ενώ ο Μάνος Λεβαντής κατέκτησε τη 2η θέση στην απαιτητική Super Pro δείχνοντας έτοιμος να πρωταγωνιστήσει.

Η περσινή σεζόν κύλησε υπέροχα για τον Δημήτρη Χύτα. Κι αυτό γιατί κατόρθωσε να τερματίσει στη 2η θέση της γενικής κατάταξης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster του 2021 στην Pro Z.

Έτσι στις Σέρρες με αφορμή την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου τού απονεμήθηκε το Κύπελλο της 2η θέσης, γεγονός που πιστοποιεί την αξία του 37χρονου αναβάτη.

Η φετινή χρονιά για τον Δημήτρη Χύτα άρχισε ακριβώς όπως τελείωσε η προηγούμενη, δηλαδή με μια θέση στο βάθρο. Η αυλαία άνοιξε στην πίστα των Σερρών όπου φιλοξενήθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές του Dragster σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Χύτας (φωτό πάνω) συμμετείχε στην αγαπημένη του Pro Z, όπου κατάφερε πάλι να διακριθεί. Πιο συγκεκριμένα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου καταγράφοντας τον 2ο καλύτερο χρόνο. Ωστόσο αυτό έγινε την πρώτη ημέρα των αγώνων και όχι στον ημιτελικό, με συνέπεια να μην καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό.

Παρόλα αυτά η εμφάνισή του ήταν πάρα πολύ καλή. Ο χρόνος που κατέγραψε ήταν 10,1 δευτερόλεπτα με 211 χιλιόμετρα εξόδου στα 402 μέτρα, κάτι που σίγουρα ικανοποιεί τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

Θυμίζουμε ότι τον Δημήτρη Χύτα υποστηρίζουν οι μηχανικοί Φώτης Στεργίου και Άγγελος Διαμάντης, οι οποίοι απαρτίζουν την MotoXtreme Xytas Racing Team. Η ομάδα ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες Corfu Carne, Papadimitriou Tuningm, Hotel Alexardos, Drag Technology Mylos Cafe Bar, Καρακαστανιάς Ελληνική Εταιρεία Μεταφορών και το Περίπτερο Θανάσης στην Παραλία του Βόλου για την οικονομική βοήθεια.

«Ήταν ένα διήμερο μοναδικό για μένα, γιατί ταυτόχρονα με τον πρώτο αγώνα της φετινής χρονιάς έγινε και η απονομή για την περσινή περίοδο. Κατάφερα να τερματίσω δεύτερος στη γενική κατάταξη της Pro Z πέρσι, γεγονός για το οποίο αισθάνομαι ευχαριστημένος. Μέχρι στιγμής έχω κατορθώσει να φτάσει σε έξι κατακτήσεις πρωταθλήματος, τρεις στην Pro Z και τρεις στη Mini Pro, η οποία πλέον δεν υπάρχει, αφού συγχωνεύτηκε με την πρώτη, κάτι που με κάνει πολύ υπερήφανο» δήλωσε στη «Θ» ο Δημήτρης Χύτας, που αναφέρθηκε και στον φετινό αγώνα:

«Φέτος η αρχική έγινε στις Σέρρες, όπου κατέλαβα την 3η θέση. Έγινε ένας πολύ ωραίος αγώνας. Δυστυχώς για μένα προέκυψαν αρκετά προβλήματα με το μηχανάκι από την πρώτη ημέρα και δεν γινόταν να πετύχουμε κάτι καλύτερο.

Χάσαμε αρκετά περάσματα μέχρι να αρχίσουμε να το βρίσκουμε. Παρόλα αυτά κατάφερα να πάρω την 3η θέση στην Pro Z κάνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο συνολικά. Τώρα θα κοιτάξουμε να πάμε ακόμη καλύτερα στον δεύτερο αγώνα.

Εξαιρετικός ο Λεβαντής στην απαιτητική Super Pro
Ο καιρός δεν θα ήταν σύμμαχος των διαγωνιζομένων και οι διοργανωτές αποφάσισαν ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster για το 2022 να είναι διήμερος. Η ΕΜΥ είχε προβλέψει βροχή για την Κυριακή, με συνέπεια όλες οι κατηγορίες να συμπτυχθούν μέσα σε δύο μέρες, δηλαδή Παρασκευή και Σάββατο.

Τα παραπάνω δεν πτόησαν καθόλου τον Μάνο Λεβαντή, ο οποίος έκανε εξαιρετική αρχή στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα σε μια κατηγορία πολύ απαιτητική. Ο λόγος για τη Super Pro, η οποία αφορά μηχανές μεγάλου κυβισμού, όπου ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται σημαντικά.

Ο Μάνος Λεβαντής είναι ο νεότερος αναβάτης στη Super Pro. Στα 31 του χρόνια έχει πραγματοποιήσει μεγάλα βήματα προόδου και συναγωνίζεται κορυφαία ονόματα της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Με το «καλημέρα» έδειξε τις διαθέσεις του για φέτος, αφού στον 1ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κατόρθωσε να ανεβεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βολιώτης αθλητής διάνυσε τα 200 μέτρα σε ευθεία γραμμή σε 5 δευτερόλεπτα, γεγονός που τον βοήθησε να πάρει τόσο υψηλή κατάταξη, αν και αγωνίζεται με πρωτοεμφανιζόμενη μηχανή.

Ο ίδιος υπογράμμισε στη «Θ»: «Ήταν ο πρώτος αγώνας για το φετινό πρωτάθλημα και δεν σας κρύβω ότι είχαμε μεγάλη αγωνία, γιατί έτρεχα με πρωτοεμφανιζόμενη μηχανή. Θέλαμε να δούμε πώς θα ανταπεξέλθει στον έντονο συναγωνισμό, διότι της έχουμε τοποθετήσει καινούργιο εγκέφαλο.

Βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο ρυθμίσματος και δεν έχουμε πάρει ακόμη τα καλύτερα αποτελέσματα από τη μηχανή. Είναι μάρκας Suzuki Prostock και αποτελεί τη μοναδική με injection σε όλη την Ευρώπη.

Επομένως φέτος οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε φέτος και σ’ αυτό έχουμε τη θερμή συμπαράσταση του μηχανικού Γαβριήλ Πομπουρίδη και των ομάδα Gabriel και Leva Power, που συνεργάζονται άψογα».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο δεύτερος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Dragster θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 20 και 21 Μαΐου στην πίστα του Αγρινίου. Και εκεί φυσικά οι Βολιώτες αναβάτες υπόσχονται να πλασαριστούν πάλι σε μια θέση στο βάθρο στις κατηγορίες όπου αγωνίζεται ο καθένας…

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Την Δευτέρα τα αποκαλυπτήρια της νέας ΚΟ των 11: Το πρώτο σποτ ανήρτησε ο Χαρίτσης

Σποτ για τα αποκαλυπτήρια του ονόματος της νέας ΚΟ της Αριστεράς, ανήρτησε στο Facebook ο…

2 Δεκεμβρίου 2023

Napoleon: Γιατί οι ιστορικοί τα βάζουν με την ταινία – «Δεν πυροβόλησε τις πυραμίδες!»

Οι ιστορικοί φαίνεται ότι δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ,…

2 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός»

΄Ηταν η νύχτα της ειρήνης, εκεί κάτω σε μια ήρεμη γωνιά της γης, στη Βηθλεέμ,…

2 Δεκεμβρίου 2023

Αυτή είναι η ιδανική ημερομηνία για να στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο! Οι ειδικοί εξηγούν τον λόγο

Πολλοί εάν όχι όλοι θα έχετε στολίσει ήδη τα σπίτια σας ή τα στολίσατε χτες,…

2 Δεκεμβρίου 2023

Φρίκη στη Νέα Υόρκη: Μαχαίρωσε και σκότωσε την μητέρα του, γιατί νόμιζε ότι τον δηλητηρίαζε

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε στο Bay Ridge του Μπρούκλιν το βράδυ της Παρασκευής, όταν 30χρονος…

2 Δεκεμβρίου 2023

Συστάσεις από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για την επιδείνωση του καιρού

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης…

2 Δεκεμβρίου 2023