Τοπικά

Χριστουγεννιάτικες δράσεις στο 13ο Νηπιαγωγείο Βόλου

 

Δύο χριστουγεννιάτικες δράσεις, «Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Ελπίδας» και αφηγήσεις παραμυθιών με θέμα την προσφορά και την αγάπη πραγματοποιήθηκαν στο 13ο Νηπιαγωγείο Βόλου την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Πιστοί στο ραντεβού μας με την δράση του Ιδρύματος Άσπρες Πεταλούδες «Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Ελπίδας» ήμασταν και φέτος γονείς μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ιδρύματος Άσπρες Πεταλούδες για την κάλυψη αναγκών του ιδρύματος, οι γονείς και ο σύλλογος διδασκόντων του 13ου Νηπιαγωγείου Βόλου που αποτελείται από τις κ.κ. Ευαγγελία Σδρούλια, Αρίστη Αγερώτη και Κατερίνα Παπαδανιήλ προχώρησαν στη συλλογή γάλατος. Πριν προσφέρουν τα κουτιά γάλατος στους υπεύθυνους του ιδρύματος οι μαθητές και οι μαθήτριες του νηπιαγωγείου έφτιαξαν με τα μεταλλικά κουτιά ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην αυλή του νηπιαγωγείου. Η δράση ωστόσο εκτός από την προσφορά σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, μια δράση σύμφωνη με το πνεύμα των Χριστουγέννων για αγάπη και προσφορά, είχε σκοπό την κοινωνική ευαισθητοποίηση των παιδιών, το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, την μύηση των μαθητών και των μαθητριών σε πράξεις εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στο ίδιο πνεύμα προσφοράς και αγάπης ήταν και οι αφηγήσεις των παραμυθιών «Η Κάλλω και οι καλικάντζαροι» και «Η Παπλωματού» από τον συνάδελφο δάσκαλο και αφηγητή κ. Γιάννη Προκοπίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας έμαθαν ότι χαρά παίρνει κάποιος όχι μόνο όταν παίρνει αλλά και όταν δίνει και ότι η προσφορά, είτε αγάπης, είτε υλικών αγαθών μπορεί να αλλάξει τη ζωή και τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Η αφήγηση των παραπάνω παραμυθιών, εκτός του ότι ήταν σύμφωνη με το πνεύμα των ημερών εντάσσεται και στον προγραμματισμό του Σχεδίου δράσης της Σχολικής Μονάδας με τίτλο «Διαδρομές στα μονοπάτια της παιδικής λογοτεχνίας» και είχε ως στόχο την επαφή και τη γνωριμία των παιδιών με την πρακτική της αφήγησης.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δεύτερο «κατηγορώ» κατά της Κομισιόν – Ευρωβουλευτές την κατηγορούν ότι «χρηματοδοτεί δικτάτορες»

Για «χρηματοδότηση δικτατόρων» κατηγορούν την Κομισιόν ευρωβουλευτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα 150 εκατομμύρια ευρώ…

13 Μαρτίου 2024

Τιμές «φωτιά» στο σαρακοστιανό τραπέζι – Ο «αλµυρός» ο χαλβάς και η… πρωταθλήτρια ταραμοσαλάτα

Η περίοδος της Σαρακοστής φέτος σηματοδοτείται από αυξημένες τιμές σε παραδοσιακά εδέσματα ενώ οι προσφορές…

13 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες εξωτερικού

«Ο νόμος (Τσίπρα) για τις εταιρείες εξωτερικού ήταν λάθος» είπε στο Mega o πρόεδρος του…

13 Μαρτίου 2024

Σεπόλια: Αντιδράσεις κομμάτων για την εισαγγελική πρόταση – «Είναι απαράδεκτη»

Tην πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για…

13 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης σε εκδήλωση για ΤΕΚΑ: Να σπάσουμε την προκατάληψη “σύνταξη δεν με αφορά ή δεν θα πάρω”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο…

13 Μαρτίου 2024

Έκθεση ΟΗΕ: Το χάσμα μεγάλωσε μετά την πανδημία ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες

Η ανθρωπότητα επανήλθε στο επίπεδο ανάπτυξης που είχε πριν από την πανδημία, όμως το ρεκόρ…

13 Μαρτίου 2024