Τοπικά

Χρήστος Μπουκώρος: Η κυβέρνηση επιλύει το φλέγον ζήτημα της ΔΕΥΑΜΒ

Μετά τις θετικές εξελίξεις σχετικά με τη ΔΕΥΑΜΒ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ, βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος δήλωσε:
«Με συντονισμένες ενέργειες οι συναρμόδιοι υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης, Μάκης Βορίδης, Στέλιος Πέτσας και Θόδωρος Σκυλακάκης, μετά την ψήφιση σχετικής διάταξης και την έκδοση υπουργικής απόφασης, επιλύουν οριστικά το ζήτημα της ΔΕΥΑΜΒ, το οποίο προέκυψε από τις απαιτήσεις της κατασκευαστικής εταιρείας ΕΡΓΗΛ, μέσω τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων.
Πρόκειται για θέμα που χρονολογείται από το 2010 και απειλούσε τη βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΜΒ. Η μεγάλη μάχη της δημοτικής αρχής Βόλου δικαιώθηκε με τον συντονισμό του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και τη συνδρομή του συνόλου του πολιτικού προσωπικού της Μαγνησίας –υφυπουργών και κυβερνητικών βουλευτών- επήλθε η οριστική επίλυση του ζητήματος.
Ήταν ένα δίκαιο αίτημα, η επίλυση του οποίου υπήρξε μονόδρομος, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έμπαινε σε κίνδυνο η ανάπτυξη και η εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ. Επιπλέον, με το τελευταίο νομοσχέδιο που ψηφίσαμε στη Βουλή για τη Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων ανοίγονται νέες δυνατότητες για ένταξη των ΔΕΥΑ σε χρηματοδοτικά εργαλεία με ευθύνη της Πολιτείας.
Απευθύνω θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος, που αποτελούσε «βόμβα» στα θεμέλια της ΔΕΥΑΜΒ και για το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έδειξε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το