Τοπικά

Χρ.Μπουκώρος: Η κυβέρνηση δίνει διμέτωπο αγώνα

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος για τον διμέτωπο και σκληρό αγώνα που δίνουν αυτές τις ώρες η χώρα, η ελληνική κοινωνία, οι Έλληνες πολίτες στο σύνολό τους, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, ενώ τόνισε ότι το ελάχιστο ζητούμενο για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων είναι η συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων.
Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο Χρήστος Μπουκώρος επεσήμανε: «Δεν έχω καμία δυσκολία, να καλωσορίσω τον πρώην Πρωθυπουργό και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη στάση του- όπως αυτή προκύπτει από τη δήλωσή του- στη γραμμή της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας. Πράγματι, το περιεχόμενο της δήλωσης του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ικανοποιεί τον ελληνικό λαό, πλην όμως μάταια όλα. Διότι, είδα τον αξιότιμο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ναι μεν να μιλάει για συναίνεση, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του να διανθίζεται από αστερίσκους «όχι εκείνο», «όχι, το άλλο», «θα υποστείτε την κριτική μας». Αυτό δεν μειώνει την αξία της χθεσινής δήλωσης του Προέδρου του;
Και έρχεται ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ να μας πει ότι καλωσορίζουμε στον ορθολογισμό τον Πρωθυπουργό, έναν κατεξοχήν ορθολογιστή πολιτικό. Δηλαδή, αν πούμε και εμείς σήμερα ότι καλωσορίζουμε στη γραμμή του γνήσιου και αταλάντευτου πατριωτισμού τον κύριο Τσίπρα, θα έχουμε πετύχει κάποια συναίνεση ή θα συνεχίσουμε αυτές τις ανούσιες κοκορομαχίες;
Και αν σε προηγούμενες ομιλίες μου έλεγα ότι αυτές οι εντάσεις κάνουν κακό, τώρα θα πω ότι δεν κάνουν ούτε κακό ούτε καλό, διότι ο ελληνικός λαός έχει πραγματικά σοβαρότερα πράγματα με τα οποία καλείται να ασχοληθεί.

Από εκεί και πέρα, έγινε μια μεγάλη συζήτηση για τα οικονομικά. Αν και νομίζω ότι τούτη την ώρα ο στόχος είναι να περιορίσουμε τις απώλειες στην οικονομία κι όχι να δούμε πόσο κοντά ή όχι είμαστε στην επίτευξη των στόχων. Και οι απώλειες θα περιοριστούν με μία πολιτική την οποία εκπονεί και ανακοινώνει η κυβέρνηση τμηματικά και παράλληλα με την εξέλιξη των συνεπειών που αφήνει αυτό το πλήγμα, όχι στην ελληνική, αλλά στην παγκόσμια οικονομία, το πλήγμα του κορωνοϊού.
Ας είμαστε, λοιπόν, όλοι ψύχραιμοι κι ας δώσουμε αυτό το διττό αγώνα. Κι ο φόβος, που είναι δικαιολογημένο ανθρώπινο συναίσθημα μπροστά σε τόσο μεγάλες καταστάσεις, ας μην μας παρασύρει να ξεχάσουμε κι αυτούς που δίνουν τη μάχη στον Έβρο, τους στρατιωτικούς μας, τους στρατιώτες μας, τους φαντάρους μας, τους αστυνομικούς μας και τους πολίτες που είναι εκεί.
Το ξεκαθάρισε κι αυτό ο Πρωθυπουργός στο προτελευταίο του διάγγελμα ότι οι μοναδικοί αρμόδιοι και υπεύθυνοι για τη φρούρηση των συνόρων και για την άμυνα της χώρας και για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων είναι οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου. Δεν υπάρχουν ούτε αμφισβητήσεις ούτε παρερμηνείες σε αυτό. Πρέπει να μην φύγει η προσοχή μας και από τους λιμενικούς μας και από τους ακρίτες των νησιών μας που δίνουν την μάχη στο Αιγαίο. Γιατί είπαμε ότι αυτό είναι το ένα μέτωπο το οποίο δεν πρέπει να αδυνατίσει στην προσπάθεια ενίσχυσης του άλλου μετώπου, που είναι σοβαρότερο και απειλεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, απειλεί ανθρώπινες ζωές.
Όμως, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι πριν έχουμε έκρηξη του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε δέσμες μέτρων, πολύ νωρίτερα από άλλες χώρες που έχουν πληγεί ήδη σε μεγαλύτερο βαθμό. Και παίρνει μέτρα και οριζόντια και κατά περίσταση. Αν με ρωτάτε αν θα τα καταφέρουμε σε αυτό το μέτωπο, θα σας έλεγα ότι τέτοια ώρα, την ώρα της μάχης, δεν είναι ώρα για ερωτήματα. Την ώρα της μάχης δεν περισσεύει καμία πολιτική δύναμη. Δεν περισσεύει κανένας πολίτης. Γιατί η μάχη είναι πραγματικά πολυδιάστατη, είναι σοβαρή και είναι κρίσιμη”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νότια Κορέα: Σάλος με δώρο στην Πρώτη Κυρία – Το «σκάνδαλο της τσάντας» και η κρυφή κάμερα

Οπτικό υλικό από κρυφή κάμερα, που φαίνεται να δείχνει την Πρώτη Κυρία της Νότιας Κορέας…

24 Ιανουαρίου 2024

Θανατηφόρα μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων στην Εθνική Θηβών – Λαμίας

Ένας άνδρας 60 ετών έχασε τη ζωή του κι ένας ακόμη 51 ετών τραυματίστηκε το…

24 Ιανουαρίου 2024

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ε-65 λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, ανακοινώνεται ότι λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων και για όσο χρονικό διάστημα…

24 Ιανουαρίου 2024

Παγώνει το αίμα βίντεο από τη Βόρεια Κορέα: Διαπόμπευση και τιμωρία δύο εφήβων που έβλεπαν νοτιοκορεάτικες δραματικές σειρές

Ερευνητική ομάδα από τη Νότια Κορέα έδωσε στη δημοσιότητα σπάνια πλάνα που, σύμφωνα με τους…

24 Ιανουαρίου 2024

Η Νομαρχιακή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ για το δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, για τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο…

24 Ιανουαρίου 2024

Επιστολική ψήφος: Πέρασε με 158 ψήφους το νομοσχέδιο αλλά μόνο για τις Ευρωεκλογές

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο…

24 Ιανουαρίου 2024