Κατηγορίες: Τοπικά

Χρ. Μπουκώρος: Διαβούλευση για τα καταδυτικά πάρκα έστω και καθυστερημένα

Την ανάγκη μιας ευρείας και σε βάθος διαβούλευσης σχετικά με τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στη Μαγνησία, έστω και καθυστερημένα, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Μαγνησία δεν έχει την πολυτέλεια να κλωτσάει επενδυτικές ευκαιρίες. Κατηγορεί δε για πολιτικό καιροσκοπισμό όσους δείχνουν όψιμο ενδιαφέρον για το μέλλον των αλιέων.

Ολόκληρη η δήλωση:

Την ώρα που η επενδυτική απραξία και η μηδενική ρευστότητα γονατίζουν την πραγματική οικονομία, στη Μαγνησία επιστρέφουν με φόρα μηδενιστικές αντιλήψεις περί ανάπτυξης.

Με αφορμή τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό για τα καταδυτικά πάρκα οφείλει ο καθένας να τοποθετηθεί. Η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ είναι απόδειξη ωριμότητας και πιθανής υλοποίησης, παρ’ όλα αυτά δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε το έλλειμμα διαβούλευσης για ένα ζήτημα που αφορά μεγάλες επαγγελματικές ομάδες, όπως οι αλιείς και οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας. Ακόμα και τώρα όμως δεν είναι αργά για μια ευρεία και σε βάθος διαβούλευση ανάμεσα στην αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού από τη μια πλευρά και στους αλιείς, τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες εστίασης από την άλλη. Πιστεύουμε βαθύτατα ότι η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας στο Βόλο τις επόμενες μέρες είναι μια άριστη ευκαιρία, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα διαβούλευσης και ενημέρωσης.

Σε αντίθετη περίπτωση, διεισδύουν στην υπόθεση λογικές λαϊκισμού και πολιτικής κερδοσκοπίας. Όσοι νοιάζονται για το μέλλον των αλιέων σήμερα, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τη ραγδαία μείωση των αλιευμάτων στον Παγασητικό. Αυτό και μόνο αποδεικνύει πολιτικό καιροσκοπισμό.

Είναι αναγκαίο να γίνει κατανοητό από όλες τις πλευρές ότι πρόγραμμα καταδυτικών πάρκων χωρίς τη συναίνεση και κυρίως χωρίς τη συμμετοχή των αλιέων του Νομού Μαγνησίας είναι απίθανο να προχωρήσει ομαλά. Προτείνουμε την ενεργό συμμετοχή των αλιέων τόσο στη διαβούλευση, όσο και στην υλοποίηση του προγράμματος. Αν υπάρχει κέρδος από την διαχείριση καταδυτικών πάρκων αυτό να αφορά κυρίως τους αλιείς. Αυτοί είναι που ζούνε και εργάζονται στον Παγασητικό και αυτοί είναι που μπορούν να προστατεύσουν το ευαίσθητο οικοσύστημά του καλύτερα από τον καθένα.

Σε κάθε περίπτωση η Μαγνησία δεν έχει την πολυτέλεια να κλωτσάει επενδυτικές ευκαιρίες. Η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι ο καταδυτικός τουρισμός είναι σταθερά ανερχόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού και δε μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.

Ας παραμερίσουμε κομματικές αγκυλώσεις και κοντόφθαλμα συντεχνιακά συμφέροντα και με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα ας αδράξουμε κάθε ευκαιρία προς αξιοποίηση για το καλό του τόπου μας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ασημακοπούλου: Πυρ ομαδόν κατά κυβέρνησης για τα μαζικά mail σε απόδημους

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα email της Άννας…

15 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Η στιγμή που περνά την πύλη του στρατοπέδου στη Θήβα

Την πύλη του στρατοπέδου στη Θήβα πέρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για να…

15 Μαρτίου 2024

ΕΛΣΤΑΤ: Αγκάθι οι κενές θέσεις εργασίας – Αύξηση κατά 82,1% το δ’ τρίμηνο του 2023

Μπορεί η ανεργία να μειώνεται μήνα με το μήνα, και η ελληνική οικονομία να βρίσκεται…

15 Μαρτίου 2024

«Σε ραντεβού πήγες; Να μου δώσεις τα μισά»: Οργή για τα SMS του Μίχου στη 12χρονη

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις με φόντο την πρόταση της εισαγγελέα για αθώωση του Ηλία…

15 Μαρτίου 2024

Χρ. Τριαντόπουλος: Έγκριση χρηματοδότησης 600.000 ευρώ προς το Δήμο Ρ. Φεραίου για την αποκατάσταση της άρδευσης σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο μετά τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της Θεσσαλίας μετά τα ακραία πλημμυρικά…

15 Μαρτίου 2024

Κάθειρξη 22 ετών στον 63χρονο που αποπειράθηκε να ανατινάξει τα ανήλικα παιδιά και τη γυναίκα του

Σε συνολική κάθειρξη 22 ετών και 9 μηνών καταδικάστηκε 63χρονος, απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, που…

15 Μαρτίου 2024