Αθλητισμός

Χωρίς Ζοάο στην Ξάνθη o ΝΠΣ Βόλος – Ο Αργεντινός μέσος υπέστη θλάση

Προσγειωμένοι παραμένουν όλοι στον ΝΠΣ Βόλος ενόψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης με την Ξάνθη στην ακριτική πόλη, καθώς όλοι στην ομάδα γνωρίζουν, πως δεν υπάρχει παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία που να μην κρύβει παγίδες και δυσκολίες. Η Ξάνθη μόλις την περασμένη Κυριακή γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα (από την ΑΕΛ εκτός έδρας με 3-0) και θα επιδιώξει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα.
Αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν κάνει πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουν με πάθος για το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Η ψυχολογία των παικτών του Χουάν Φεράντο είναι πολύ καλή, η ομάδα παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έχει δείξει πως σε κανένα ματς δεν κλείνεται πίσω, καθώς διέπεται από επιθετική φιλοσοφία.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες ενός πολύ καλού ποδοσφαιριστή, ο οποίος κάνει σπουδαία δουλειά στον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα του Ραφαέλ Ζοάο. Ο Αργεντινός μέσος, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ λόγω τραυματισμού, υποβλήθηκε σε μαγνητική η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί θλάση στο δικέφαλο.
Αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης.
Όσον αφορά το ακριβές διάστημα της απουσίας του, αυτό θα εξαρτηθεί από το αν η θλάση είναι βαριάς μορφής ή απλώς πρώτου βαθμού.
Από την άλλη, ο Χουάν Φεράντο μπορεί να υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες του Λευτέρη Λύρατζη, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Ο νεαρός αμυντικός είχε αποβληθεί στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και στη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας στο ματς με τον ΟΦΗ είχε αγωνιστεί ο Αντώνης Ντεντάκης.

Ο Σεμπαστιάν Μπασόνγκ αποθεραπεύτηκε πολύ πιο γρήγορα από τις αρχικές εκτιμήσεις και μάλιστα ο Καμερουνέζος αμυντικός είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα με τον ΟΦΗ. Καθημερινά στις προπονήσεις κερδίζει το χαμένο έδαφος, με τον Χουάν Φεράντο να έχει άλλο ένα σημαντικό «όπλο» στη… φαρέτρα του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ξάνθη και ΝΠΣ Βόλος είχαν βρεθεί αντίπαλοι σε φιλικό παιχνίδι φέτος το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων. Το ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1 στα Πηγάδια. Σ’ εκείνο το παιχνίδι ο Σεμπαστιάν Μπασόνγκ είχε σκοράρει με κεφαλιά στο πρώτο ημίχρονο, με την Ξάνθη να ισοφαρίζει στο δεύτερο μέρος με χτύπημα πέναλτι του Μπαριέντος.
Για την Ξάνθη θα είναι το δεύτερο παιχνίδι φέτος στο γήπεδό της, καθώς έχει δώσει τρία ματς εκτός έδρας. Ως γηπεδούχος αντιμετώπισε την 3η αγωνιστική τον Αστέρα Τρίπολης τον οποίο και νίκησε με 2-1.
Η προετοιμασία των «κυανέρυθρων» συνεχίζεται με τον Χουάν Φεράντο να επισημαίνει στους παίκτες του τις αδυναμίες που παρουσίασε η ομάδα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στο οποίο ο αντίπαλος είχε 19 τελικές προσπάθειες για γκολ σε εκτός έδρας ματς.
Οι Θανάσης Γκαραβέλης και Έρικ Γέντρισεκ θα βρεθούν την Κυριακή αντίπαλοι της πρώην τους ομάδας, με τους δύο παίκτες να αποτελούν βασικά και αναντικατάστατα μέλη των «κυανέρυθρων» στο φετινό πρωτάθλημα. Ο έμπειρος τερματοφύλακας είναι από τους πιο σταθερούς σε απόδοση ποδοσφαιριστές του ΝΠΣ Βόλος, έχοντας ορισμένες σωτήριες αποκρούσεις στο ενεργητικό του. Όσο για τον Σλοβάκο επιθετικό, ήταν ο σκόρερ (με πέναλτι) στο παιχνίδι με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 1-0.

Ο Τζήλος διαιτητής την Κυριακή
Ο Θανάσης Τζήλος της ΕΠΣ Λάρισας θα διευθύνει το κυριακάτικο ματς του ΝΠΣ Βόλος στην Ξάνθη. Ως βοηθοί ορίστηκαν οι Χρυσούλα Κουρομπύλια και Μιχάλης Δημόπουλος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής. Τέταρτος ρέφερι θα είναι ο Στάθης Γκορτίσλας της ΕΠΣ Μακεδονίας, υπεύθυνος VAR o Θανάσης Σέζος της ΕΠΣ Κιλκίς και AVAR ο Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής. Ο Γιώργος Μπίκας της ΕΠΣ Χαλκιδικής θα είναι ο παρατηρητής διαιτησίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Θεσσαλονίκη: «Γέφυρα ζωής» από αστυνομικούς για βρέφος δύο μηνών που έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

«Γέφυρα ζωής» για τη μεταφορά βρέφους στο νοσοκομείο έστησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς του…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ρομπότ της Tesla επιτέθηκε σε εργαζόμενο: Τον άρπαξε με τα μεταλλικά του νύχια και τον τραυμάτισε

Ένας μηχανικός λογισμικού της Tesla υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς όταν δέχθηκε επίθεση από ένα ρομπότ που…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ανησυχία από τους ειδικούς: Έξαρση των ιώσεων την Πρωτοχρονιά – «Μην πάτε σε γιορτινές συγκεντρώσεις με συμπτώματα»

Ανησυχία επικρατεί στους ειδικούς εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων τα οποία…

27 Δεκεμβρίου 2023

Αποκαλύφθηκε άγαλμα της Σακίρα στη γενέτειρα της – Φτάνει τα 6,5 μέτρα και ζυγίζει 6 τόνους

Με μία ανάρτησή της στο Instagram η Σακίρα αποκάλυψε ότι τοποθετήθηκε στη γενέτειρά της την…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ρωσία και Ιράν θα χρησιμοποιούν στις εμπορικές συναλλαγές τα δικά τους νομίσματα αντί για δολάρια

Το Ιράν και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία, βάσει της οποίας θα χρησιμοποιούν στις εμπορικές…

27 Δεκεμβρίου 2023

Τέλος χρόνου για το νέο AppleWatch – Εξαφανίζεται από τα ράφια των καταστημάτων στις ΗΠΑ

Τέλος χρόνου για το νέο Apple Watch, αφού ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να προβεί σε…

27 Δεκεμβρίου 2023