Τοπικά

Χάρης Θεοχάρης και Ζέττα Μακρή σε περιοδεία στη Σκιάθο

Aπό το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκαν στη Σκιάθο, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, σε μια προγραμματισμένη επίσκεψη με αφορμή τα εγκαίνια του εκπαιδευτικού περιπτέρου του Οργανισμού Safe Water Sports.

Η παρουσία της κ. Μακρή και του κ. Θεοχάρη στο νησί ξεκίνησε με τη συμμετοχή τους σε ευρεία σύσκεψη για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργού Τουρισμού παρουσία του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θεόδωρου Τζούμα, του Αντιδημάρχου Τουρισμού Σκιάθου κ. Διαμαντή Μαθηνού, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Σποράδων κ. Αθανάσιου Ζλατούδη, του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Αλέξανδρου Ευσταθίου, του Προέδρου Συλλόγων Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Μανώλη Κανταράκια, εκπροσώπων του κλάδου και επαγγελματιών της εστίασης.

Η συζήτηση αφορούσε ζητήματα που απασχολούν έντονα τον κλάδο, όπως η εξέλιξη της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και η επιστροφή στην κανονικότητα της τουριστικής δραστηριότητας.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Μαγνησίας με τον Υπουργό Τουρισμού επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του ΚΥ Σκιάθου καισυνομίλησαν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και εκπροσώπουςτου ΕΚΑΒ για μια σειρά θεμάτων, που απασχολούν σταθερά τη Σκιάθο αλλά και που προέκυψαν και προκύπτουν από την πορεία και τη διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης εν μέσω καλοκαιριού σε μια περιοχή με αυξημένη τουριστική κίνηση.
Η κ. Μακρή ενημέρωσε, αναλυτικά, τον κ. Θεοχάρη σχετικά με όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει, από όταν ακόμα η ίδια είχε διατελέσει Υφυπουργός Υγείας, αναφορικά με το νέο κτίριο που έγινε επί θητείας της, αλλά και για την εξασφάλιση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και για την προμήθεια και παράδοση ασθενοφόρου από την ίδια.

Αμέσως μετά, η Υφυπουργός Παιδείας και ο Υπουργός Τουρισμού συμμετείχαν στα εγκαίνια του εκπαιδευτικού κέντρου για την ασφάλεια στα θαλάσσια σπορ SafeWater Sports, που δημιουργήθηκε στην παραλία Κουκουναριές και είναι το δεύτερο που λειτουργεί στη χώρα, μετά τη Μύκονο.
Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε σχετικά : «Όταν στις 9 Ιουνίου συναντήθηκα με τον κ. Πασχαλάκη, στο γραφείο μου στο υπουργείο, δεσμεύτηκα να στηρίξω με κάθε τρόπο τη δράση του μη κερδοσκοπικού σωματείου Safe WaterSports.

Ο Πρόεδρος του Safe Water Sports με ενημέρωσε, τότε, για όλες τις σημαντικές ενέργειες του Οργανισμού, καθώς και για τη συνεργασία του με αρμόδιους φορείς και Υπουργεία, που υποστηρίζουν το έργο του Οργανισμού, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία, να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών στη θάλασσα και να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους στο νερό.
Από εκείνη τη στιγμή, συμπορεύομαι και τονίζω με κάθε ευκαιρία τη σπουδαιότητα της ανάδειξης αυτής της πρωτοβουλίας και την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών από μικρή ηλικία σε θέματα σχετικά με την ασφάλειά τους στο νερό και τη θάλασσα.

Από εκείνη την ημέρα, αρχίσαμε μαζί με τον κ. Πασχαλάκη να οργανώνουμε ανάλογη ενημέρωση και συναφείς δράσεις και στη Σκιάθο και είμαι πολύ χαρούμενη που τα σχέδια μας πραγματοποιούνται σήμερα με τα εγκαίνια του εκπαιδευτικού κέντρου Safe WaterSports, εδώ στις Κουκουναριές».
Η επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας στο νησί της Σκιάθου ολοκληρώθηκε με τα εγκαίνια ιδιωτικού Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Η κ. Μακρή ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό της: «Είναι μεγάλη η συμβολή των ΚΔΑΠ στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και ουσιαστικός οπαιδαγωγικός τους ρόλος μέσα από τις δομημένες δραστηριότητες, που προσφέρουν.
Εύχομαι σε αυτό το ξεκίνημά σας να φροντίζετε, πάντα, για τουψηλό επίπεδο και την απαρέγκλιτη ποιότητα των υπηρεσιών σας με στόχο την κοινή μέριμνα και το όραμά μας για τους πολίτες του αύριο! Για τα παιδιά μας!

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συνάντηση της Ζέττας Μακρή με τον Δήμαρχο Βόλου

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή δέχτηκε στο γραφείο της τον Δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα…

28 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Μίλτος Τεντόγλου υποψήφιος κορυφαίος αθλητής της χρονιάς στην Ευρώπη

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου είναι υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς…

28 Σεπτεμβρίου 2021

Μπ. Ζάχος για επέκταση ήπιας κυκλοφορίας της Π. Μελά από Γ. Καρτάλη

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, δημοτικός σύμβουλος μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχος, ζητά να εξεταστεί…

28 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο θετικά κρούσματα από τα rapid tests στη Μαγνησία – Το αυριανό πρόγραμμα

Δύο θετικά κρούσματα προέκυψαν από τα rapid tests στη Μαγνησία. Ειδικότερα: Στο λιμάνι Σκιάθου πραγματοποιήθηκαν…

28 Σεπτεμβρίου 2021

Λύματα – Ιικό φορτίο: Αυξητικές τάσεις σε εννέα περιοχές – Άνοδος 58% στην Αττική – 36% στη Μαγνησία

Αυξητικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των εννέα…

28 Σεπτεμβρίου 2021

Κορωνοϊός: Στα 2.978 τα νέα κρούσματα – 322 οι διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι – 38 κρούσματα στη Μαγνησία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24…

28 Σεπτεμβρίου 2021