Τοπικά

«Χάλκινοι» οι Going Rock του Μουσικού Σχολείου Βόλου σε πανελλήνιο διαγωνισμό των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε το Μουσικό Σχολείου Βόλου που με το νεοσύστατο μουσικό του σύνολο, τους «Going Rock», έλαβε το τρίτο βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, στην κατηγορία της μουσικής, που διοργανώθηκαν από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη.
Περίπου 45 μαθητές αποτέλεσαν την ορχήστρα και τη χορωδία του βολιώτικου μουσικού συνόλου οι οποίοι είχαν την καθοδήγηση των καθηγητών κ.κ. Θωμά Οικονόμου και Ρωξάνης Γιαρέντη.
Οι μαθητές έπαιξαν και ερμήνευσαν πέντε πολύ γνωστά τραγούδια από την ελληνική και ξένη ροκ μουσική, όπως του Πορτοκάλογλου, του Μπομπ Ντίλαν και του συγκροτήματος «Deep Purple» ενθουσιάζοντας τους κριτές και το κοινό που είχε κατακλύσει τον χώρο της εκδήλωσης.
Το βραβείο αυτό ήρθε να προστεθεί στις δεκάδες διακρίσεις του Μουσικού Σχολείου σε διάφορους διαγωνισμούς αποδεικνύοντας το ταλέντο των μαθητών και την αγάπη τους για τη μουσική, καθώς και την εμπνευσμένη καθοδήγηση που υπάρχει από τους καθηγητές.

Το νέο μουσικό σύνολο αποτελείται από έναν πυρήνα μαθητών, όπου ο καθένας έχει τον δικό ρόλο, όπως στο πιάνο, τα ντραμς, το μπάσο, τις κιθάρες, το τραγούδι, τη χορωδία. Είναι μαθητές που αγαπούν την ελληνική και ξένη ροκ μουσική, έχοντας μυηθεί στους ήχους και τους στίχους που διαχρονικά γοητεύουν και συναρπάζουν.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν, παρά το γεγονός πως η σημερινή γενιά εφήβων έχει στραφεί στη ραπ και ποπ μουσική, εντούτοις και η ροκ συνεχίζει να έχει το δικό της κοινό.
Επίσης αρκετοί από την ομάδα έχουν ήδη εμπειρία στα μουσικά όργανα παρακολουθώντας μαθήματα ενός και εκτός σχολείου.

Βέβαια εκτός από τη μουσική που είναι μια αγαπημένη τους ενασχόληση, οι έφηβοι παραμένουν προσηλωμένοι και στις σχολικές τους υποχρεώσεις έχοντας τα δικά τους όνειρα για σπουδές.
Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Αρετή Τζανετοπούλου τόνισε πως «οι Going Rock αποτελούν ένα νεοσύστατο μουσικό σύνολο, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με πολύ ενθουσιασμό και μεράκι από τους μαθητές. Στο πανελλήνιο διαγωνισμό τέχνης των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη συμμετείχαν περίπου 70 σχολεία από όλη την Ελλάδα και το Μουσικό Σχολείο Βόλου έλαβε στην κατηγορία της μουσικής το τρίτο βραβείο το οποίο μοιράστηκε με το Μουσικό Παλλήνης. Το μουσικό σύνολο «Going Rock συμμετείχε με την ορχήστρα και τη χορωδία ερμηνεύοντας ελληνικά και ξένα τραγούδια».

Η κ. Τζανετοπούλου υπογράμμισε τα συναισθήματα χαράς των μαθητών που εκπροσώπησαν το σχολείο όντας όλοι μαζί μια ομάδα, ενώ σημείωσε πως στην όλη προσπάθεια συμμετείχαν και μαθητές της Γ’ Τάξης οι οποίοι παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις τους ενόψει των πανελλαδικών, θέλησαν να αναδείξουν τη μεγάλη προσπάθεια που παράγεται στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.
Τόνισε δε χαρακτηριστικά πως «τα παιδιά μάς διδάσκουν πάντοτε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το