Ελλάδα

Χαλκιδική: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία

Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής οι έντονες βροχοπτώσεις που πέφτουν από την Τετάρτη, με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο Δήμο Αριστοτέλη (κυρίως στον οικισμό της Ολυμπιάδας), αλλά και στη Σιθωνία.
Σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού σημειώθηκαν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αφού οδοστρώματα κατέρρευσαν και δρόμοι πλημμύρισαν ή έκλεισαν με φερτά υλικά.
Ειδικότερα, αυτήν την ώρα εξακολουθούν να καταγράφονται σημαντικά προβλήματα στην περιοχή της Ολυμπιάδας. Σε πολλά σημεία έχει μετατραπεί σε… Βενετία, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, αλλά και της άναρχης δόμησης τα τελευταία χρόνια, η οποία είχε ως συνέπεια να κλείσει σε διάφορα σημεία το ρέμα που διέρχεται από τμήμα του οικισμού.

Ορμητικά νερά είχαν κλείσει πριν από λίγες ώρες τη βόρεια είσοδο της Ολυμπιάδας (από την πλευρά του Σταυρού) και παρέσυραν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο κι ένα κοντέινερ. Επίσης, η πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε να απεγκλωβίσει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, κάτοικοι αναγκάστηκαν να ανέβουν σε οροφές σπιτιών, για να σωθούν από τα ορμητικά νερά, ενώ σε αυλές κατοικιών έφτασαν πέτρες και άλλα φερτά υλικά.

Ο δρόμος που οδηγεί στην Ολυμπιάδα πλέον έχει ανοίξει, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα σε διάφορα σημεία του οικισμού και οι κάτοικοι με αγωνία προσεύχονται να μη βρέξει ξανά δυνατά κατά τη διάρκεια της νύχτας, διότι η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη για τους ίδιους και τις περιουσίες τους.

Σε συναγερμό ο κρατικός μηχανισμός
Σε συναγερμό βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δήμοι, Πυροσβεστική Υπηρεσία, αστυνομία κτλ.), μηχανήματα και άντρες των οποίων τρέχουν και επεμβαίνουν, όπου υπάρχει ανάγκη.
Πολλές επιχειρήσεις άντλησης υδάτων, καθώς και απομάκρυνσης δέντρων που είχαν πέσει, χρειάστηκε να γίνουν από την πυροσβεστική και στην περιοχή της Αρναίας, στο γειτονικό με την Ολυμπιάδα, Σταυρό καθώς και στην Ιερισσό.

Παράλληλα, παρά την αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε κάποια σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, εξακολουθούν να υπάρχουν διάφορα προβλήματα.
Η κυκλοφορία είναι κομμένη στο 31ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πολυγύρου – Ιερισσού, στο ύψος των Πλανών, αφού υπερχείλισαν χείμμαροι, οι οποίοι μετέφεραν μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών, αλλά και νερού στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το οδόστρωμα. Νωρίτερα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ύψος των Βραστάμων του ίδιου δρόμου, αλλά και στο 58ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών – Σάρτης, στο ύψος του κάμπινγκ «Λακάρα», στη Σιθωνία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το