Τοπικά

Αυξήθηκαν 4 φορές τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην προηγούμενη καραντίνα

Με πορτοκαλί χρώμα ντύθηκε χθες το «Κορδόνι» στην παραλία του Βόλου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με πρωτοβουλία και διοργάνωση του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις».

Η πρόεδρος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου κ. Ροσσάνα Πώποτα τόνισε πως «η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) ημέρα περικλείει με την τιμητική της διάσταση σκέψη και εγρήγορση για δράση και αντίδραση και κυρίως για επίγνωση των όσων οφείλουμε να στηρίζουμε και να διαδίδουμε… Το μήνυμα είναι σαφές: Η εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Ας γίνει σαφές παράλληλα με τη φωταγώγηση ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι όλα απαιτούν εγρήγορση, αφύπνιση και κυρίως ενημέρωση. Η εκδήλωση στον Βόλο σηματοδοτεί την ενότητα δύο Ομίλων που προασπίζονται θέματα που αφορούν στη σύγχρονη γυναίκα αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη θέση του Σοροπτιμισμού που φέτος μετρά 70 χρόνια δράσης στην Ελλάδα με 30 Ομίλους και 600 μέλη, ενώ την επόμενη χρονιά, το 2021, συμπληρώνονται 100 χρόνια συνεχούς διεθνούς δράσης. Η δράση στον Βόλο ενώνεται με ανάλογες σε όλο τον κόσμο και είναι η αρχή εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν 16 ημέρες και περιλαμβάνουν διαδικτυακές ομιλίες και παρεμβάσεις και ανάλογες κοινοποιήσεις στον τοπικό Τύπο».

 

Η ίδια εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΒ Σωκράτη Αναγνώστου για την άμεση και καθοριστική υποστήριξη στη δράση. «Το πορτοκαλί χρώμα ας φωτίσει συνειδήσεις και ας χαράξει νέους δρόμους αντίληψης, αντίδρασης και κοινής δράσης όλων μας» κατέληξε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» κ. Ασημίνα Σέγκλια ανέφερε πως «η συμβολική φωταγώγηση του λιμενοβραχίονα στην παραλία του Βόλου με πορτοκαλί χρώμα, συμβολίζει ένα μέλλον πιο φωτεινό και απαλλαγμένο από την έμφυλη βία. Οι Σοροπτιμίστριες φορούν πορτοκαλί μάσκες για την προστασία από τον κορωνοϊό, καθώς και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί φιογκάκι δηλώνοντας την ενεργή τους στάση για την κακοποιημένη γυναίκα».

Σύμφωνα με την ίδια, «διαπιστώθηκε ότι στις συνθήκες της πανδημίας κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας τον Απρίλιο, οι κλήσεις στη γραμμή βοήθειας SOS 15900 αυξήθηκαν κατά 4 φορές για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Η ανοχή της βίας δεν είναι επιλογή κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Πρέπει να δράσουμε, πρέπει να στηρίξουμε επιλογές ενίσχυσης των δομών στήριξης, φιλοξενίας και προστασίας των κακοποιημένων γυναικών, με τους Δήμους και την Αυτοδιοίκηση να βρίσκονται στην πρωτοπορία» για να συμπληρώσει: «Λέμε όχι στη βία κατά των γυναικών, κατά των παιδιών τους, γιατί νοιαζόμαστε, γιατί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν συνάδει με τη δυστυχισμένη γυναίκα-θύμα της ενδοοικογενειακής βίας. Έστω και μία γυναίκα να ξεφύγει, η προσπάθεια όλων μας αξίζει».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το