Αθλητισμός

Αύξησε τη διαφορά από την 3η θέση η ομάδα μπάσκετ της Νίκης που κέρδισε 89-58 τον Φαίακα 

Μια καλή… προπόνηση πραγματοποίησε χθες στο κλειστό της Ν. Ιωνίας η Νίκη κερδίζοντας 89-58 τον Φαίακα, που ήταν αδύνατον να προβάλλει αντίσταση ερχόμενος στον Βόλο μόλις με 6 νεαρούς καλαθοσφαιριστές. Έτσι η βολιώτικη ομάδα εκμεταλλεύτηκε τη βαριά ήττα του ΣΚ Ιωάννινα αυξάνοντας τη διαφορά από την 3η θέση στους τρεις βαθμούς.
Δεν αντέχει σε κριτική η χθεσινή συνάντηση, που διεξήχθη στο κλειστό της Ν. Ιωνίας. Ο Φαίακας ήρθε στην πόλη μας μόλις με έξι καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι όλοι τους ήταν νεαρής ηλικίας. Σκοπός του ήταν να μην τιμωρηθεί, αφού αν δεν ερχόταν θα μηδενιζόταν για δεύτερη φορά και θα αποβάλλονταν από το πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε ότι οι Κερκυραίοι ήδη δεν έχουν παραταχθεί σ’ ένα ματς, αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό στον Βόλο και δεν έχουν δικαίωμα για δεύτερο μηδενισμό. Πάντως προς τιμήν τους παρά τα προβλήματα συνεχίζουν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν, προκειμένου να τελειώσουν τη σεζόν όσο γίνεται με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια τηρουμένων των αναλογιών.
Στην αντίπερα όχθη τυχερή στην ατυχία της στάθηκε η Νίκη. Κι αυτό γιατί προέκυψαν αρκετά προβλήματα της τελευταίας στιγμής με τους Φώτη Τάσσο και Ηλία Σταυροθεόδωρο να προσβάλλονται από ίωση, με δέκατα έπαιξε ο Σάκης Κουτίνας ενώ τράβηγμα υπέστη ο Παναγιώτης Τσώλης. Άπαντες τέθηκαν «νοκ άουτ» πλην του Κουτίνα που έπαιξε λίγο, αλλά το καλό για το βολιώτικο συγκρότημα ήταν ότι αντιμετώπισαν έναν αδύναμο αντίπαλο, με συνέπεια να μη φανούν καθόλου οι απουσίες,
Ο Γιώργος Κοσμάτος άρχισε το ματς με πλέι μέικερ τον Σαριμπαλίδη, σούτινγκ γκαρντ τον Βερτζάγια, σμολ φόργουορντ τον Κουτίνα, πάουερ φόργουορντ τον Ακούνια και σέντερ τον Παρασκευά.

Γνωρίζοντας εξ αρχής ότι θα έχουν εύκολο έργο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν νωθρά σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που μπήκαν πιο ορεξάτα στο παρκέ. Μάλιστα ευστόχησαν σε τρίποντο στην παρθενική τους επίθεση με τον Αυγερινό κάτω από τα χειροκροτήματα των φίλων της Νίκης.
Η νωθρότητα φάνηκε κυρίως στην απώλεια ριμπάουντ στο πρώτο πεντάλεπτο. Το πρώτο προβάδισμα για τη Νίκη ήρθε στο 3’ με λέι απ του Κουτίνα (5-3). Είχαν προηγηθεί μία βολή του ίδιου και ένα λέι απ του Παρασκευά.

Ο ταλαντούχος Δελεντζές διεισδύει προς το αντίπαλο καλάθι

Ωστόσο ο Αυγερινός συνέχισε να… λάμπει ευστοχώντας σε δύο κολλητά σουτ τριών πόντων ισοφαρίζοντας σε 9-9.Τότε οι παίκτες του Γιώργου Κοσμάτου σοβαρεύτηκαν και έκαναν σερί 18-0 κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 27-9.
Με δύο νέα πρόσωπα άρχισε η δεύτερη περίοδος, καθώς οι Σιμάκης και Μαυροφώτης πήραν τις θέσεις των Ακούνια και Παρασκευά. Πλέον οι Βολιώτες έπαιζαν με χαμηλή πεντάδα και συγκεκριμένα με τον Κουτίνα στο «τέσσερα». Έτσι απέκτησαν ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και έβγαιναν πιο τακτικά στον αιφνιδιασμό.
Η Νίκη είχε πατήσει το… γκάζι και ο Φαίακας δεν μπορούσε να παρακολουθήσει στο σκορ. Το σερί της Νίκης έφτασε στο 28-0 (37-9) με κοντινό δίποντο του Σιμάκη, αλλά το έσπασε στην επόμενη επίθεση με «τζαμπ σουτ» ο Αυγερινός (37-11 στο 14’).

Χρειάστηκε να περάσουν 16 αγωνιστικά λεπτά για να σκοράρει δεύτερος παίκτης του Φαίακα. Αυτός ήταν ο Τσιτσές, ο οποίος με λέι απ έγραψε το 39-16. Μέχρι σ’ εκείνο το σημείο και τους 14 πόντους των νησιωτών είχε σημειώσει ο Αυγερινός, ο οποίος μάλιστα ολοκλήρωσε το ματς με 31 πόντους ευστοχώντας σε 9 τρίποντα. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν 45-19 προμηνύοντας μια πολύ εύκολη συνέχεια για το βολιώτικο συγκρότημα.
Ασφαλώς ουδεμία αμφιβολία δεν υπήρχε για τον νικητή της αναμέτρησης και ο Γιώργος Κοσμάτος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Θωμάς Καραγεώργος που παρότι δηλώθηκε στην αποστολή δεν έπαιξε για να προφυλαχθεί εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Έτσι στο ματς μπήκαν οι νεαροί Αναγνωστίδης και Βαλής, ενώ ο Δελεντζές είχε αγωνιστεί και στο πρώτο μέρος. Μάλιστα ο πρώτος και ο δεύτερος χρίστηκαν και σκόρερ κερδίζοντας το χειροκρότημα των φιλάθλων. Κάπως έτσι κύλησε το παιχνίδι σε χαλαρούς ρυθμούς, με τη Νίκη να φτάνει ξεκούραστα στο τελικό 89-58.
Δεκάλεπτα: 27-9, 45-19, 66-38, 89-58.
Διαιτητές: Μπουγλός Ι., Τσάλας Ι.
ΝΙΚΗ (Κοσμάτος): Σαριμπαλίδης 3 (1), Αναγνωστίδης 7 (1), Σιμάκης 12, Ακούνια 14, Κουτίνας 18 (1), Βερτζάγιας 19 (3), Παρασκευάς 2, Βαλής, Δελεντζές 9, Μαυροφώτης 5 (1).
ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Τσιτσές 16, Νικομάνης, Βάγιας 2, Φουσέκης 5 (1), Παπαγκίκα 4 (1), Αυγερινός 31 (9).

Κεντρική φωτό: Ο νεαρός Αναγνωστίδης σουτάρει με άψογο στιλ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πανελλήνιες 2024: Ανακοινώθηκαν οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στις σχολές – Δείτε για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι υπεγράφη και αποστέλλεται προς δημοσίευση στο…

6 Δεκεμβρίου 2023

Ρεκόρ

Νέο ρεκόρ κατέγραψαν οι τιμές του χρυσού με τις τιμές spot να αγγίζουν τα 2.100…

6 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα στην Αγριά – Το Σάββατο η φωταγώγηση

Η "καρδιά" της Μαγνησίας χτυπάει στην Αγριά για την τελετή έναρξης και τη φωταγώγηση, το…

6 Δεκεμβρίου 2023

Ερώτηση Β. Μεταξά και βουλευτών του ΚΚΕ για τη στήριξη των μελισσοκόμων

Να αρθούν τα εμπόδια στην άσκηση της μελισσοκομικής δραστηριότητας και να ληφθούν μέτρα για τη…

6 Δεκεμβρίου 2023

Παραπίσω…

Νέα τροπολογία δίνει νέα παράταση έως 30 Ιουνίου 2024 για την κατάθεση δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης…

6 Δεκεμβρίου 2023

Απόψεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η διαβούλευση για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη του Αλμυρού. Η…

6 Δεκεμβρίου 2023