Τοπικά

Αυξημένη κίνηση, αλλά μειωμένη κατανάλωση – Με φειδώ οι αγορές των Βολιωτών

Συγκρατημένες είναι οι αγορές των Βολιωτών την περίοδο των εκπτώσεων παρά τις «γενναίες» εκπτώσεις των εμπόρων. Οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα βρίσκονται στην τελική ευθεία, καθώς ολοκληρώνονται στις 5 Σεπτεμβρίου και οι καταστηματάρχες δεν κατάφεραν να δουν αύξηση στον τζίρο.

Έντονη υπήρξε η κινητικότητα τον Ιούλιο και η επισκεψιμότητα ήταν μεγαλύτερη συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2018. Ωστόσο, η κατανάλωση παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα.
«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μετρήσουμε σοβαρές απώλειες σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο, αλλά ο τζίρος ήταν στα ίδια επίπεδα με το 2018. Κάποιοι πήγαν καλύτερα σε σχέση με άλλους» δήλωσε στη «Θ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος. Επισήμανε μάλιστα ότι έχει μειωθεί πολύ η κατανάλωση του αγοραστικού κοινού και πως η αυξημένη επισκεψιμότητα ήταν από τους ντόπιους.
Οι εκπτώσεις κινήθηκαν στα ίδια ποσοστά με πέρυσι, ωστόσο οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερα και φθηνότερα πράγματα. «Το μέσο καλάθι είναι χαμηλό πια» δήλωσε ο ίδιος.
Αρκετά μειωμένη η κίνηση στην εμπορική αγορά τις αρχές του Αυγούστου. «Οι τρεις πρώτες ημέρες ήταν απελπιστικές για τους εμπόρους λόγω του καύσωνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οντόπουλος σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής ο Αύγουστος δεν έχει πάει καλά.
«Δεν είναι αντίστοιχη η εικόνα με αυτό που συνέβη τον Ιούλιο. Επίσης αυτό που βλέπουμε είναι ότι μειώθηκαν οι τουρίστες που κυκλοφορούν στην εμπορική αγορά σε σχέση με πέρυσι» .
Σημείωσε ακόμη ότι στόχος του Εμπορικού Συλλόγου είναι οι έμποροι να διώξουν το στοκ των προϊόντων τους τη Λευκή Νύχτα την Παρασκευή 30 Αυγούστου, όπου θα γίνουν μεγάλες εκπτώσεις.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μεγαλώνουν οι προκλήσεις για φαρμακεία στη νέα εποχή – Ολοκληρώνεται σήμερα το 9ο Πανθεσσαλικό Συνέδριο

Άρχισε χθες τις εργασίες του σε ξενοδοχείο της Αγριάς το 9ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο, με…

3 Δεκεμβρίου 2023

Η θεραπευτική δύναμη του ήχου και της σιωπής

Της Χαράς Ζήκα χημικού, MSc, δρ Φαρμακευτικής Είναι γνωστό πως η μουσική αγγίζει και επηρεάζει…

3 Δεκεμβρίου 2023

«Το τέλειο γεύμα» σε ντοκιμαντέρ για τη μεσογειακή διατροφή – Το φεστιβάλ CineDoc θα προβάλει σε πρεμιέρα στο «Αχίλλειον»

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc θα…

3 Δεκεμβρίου 2023

«Θέλαμε να γελάσουμε» λένε οι ανήλικοι που μοίραζαν ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

Σε άσχημη, ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι έξι μαθήτριες από το γυμνάσιο της Ναυπάκτου οι οποίες…

3 Δεκεμβρίου 2023

UBS: Η νέα γενιά δισεκατομμυριούχων κέρδισε περισσότερα από κληρονομιές, παρά από μπίζνες

Oι δισεκατομμυριούχοι αποκομίζουν περισσότερο πλούτο μέσω κληρονομιάς παρά μέσω δημιουργίας νέων κερδών από τις επιχειρήσεις…

3 Δεκεμβρίου 2023

Μήνυμα της Ζέττας Μ. Μακρή για την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Σε μήνυμα της η Υφυπουργός  Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή για την 3η…

3 Δεκεμβρίου 2023