Άρθρα

Αυξάνεται το ενδιαφέρον για μικρά διαμερίσματα

 

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ,
πολιτικού μηχανικού-κατασκευαστή
PKK Constructions

Σε νέα δεδομένα κινείται το τελευταίο διάστημα η αγορά ακινήτων με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να αναζητούν ολοένα και περισσότερο μικρά διαμερίσματα και στην περιοχή μας. Το ενδιαφέρον αφορά τόσο νεόδμητα διαμερίσματα, όσο και παλιά τα οποία διατίθενται προς πώληση και χρήζουν ανακαίνισης.
Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε διαμερίσματα μικρότερης έκτασης προκειμένου να τα αξιοποιήσουν για επενδυτικούς σκοπούς. Η νέα τάση αυτή καταγράφεται σε όλη τη χώρα και φυσικά και στην περιοχή μας.
Η αυξανόμενη ζήτηση για μικρά διαμερίσματα ή και «διαμερίσματα τσέπης» όπως τείνουν να τα αποκαλούν τελευταία, έχει προκαλέσει «κίνηση» στην αγορά του real estate. Το ενδιαφέρον παραμένει σταθερό δίνοντας κίνητρα και στους κατασκευαστές για δημιουργία κτιρίων με περισσότερα μικρότερα ακίνητα προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολιτών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν.
Όσο για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές έχουν αποφασίσει να επενδύσουν ένα μέρος των χρημάτων που διαθέτουν σε κάποιο μικρό διαμέρισμα, καθώς η αξιοποίησή του θα τους αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος μακροπρόθεσμα από το να είχαν το κεφάλαιο που διαθέτουν σε τραπεζική κατάθεση.
Αναφορικά με την αξιοποίηση, ειδικά το τελευταίο διάστημα υποψήφιοι αγοραστές αναζητούν ακίνητα μικρά σε πολυκατοικίες στον Βόλο, καθώς μπορούν να τα ενοικιάσουν είτε ως κατοικία είτε ως γραφείο, ενώ από τα σχέδια τους δεν λείπει και η βραχυπρόθεσμη ενοικίασή τους.
Από την άλλη, ακόμα και αν οι υποψήφιοι αγοραστές ενδιαφέρονται για ιδιοκατοίκηση, το μέγεθος του ακινήτου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του. Νέα ζευγάρια τείνουν να επιλέξουν διαμερίσματα μικρότερα σε μέγεθος σκεπτόμενα τους πάγιους λογαριασμούς, καθώς και το ζήτημα της θέρμανσης τον χειμώνα.
Γεγονός είναι πάντως ότι η επιλογή μικρότερων χώρων για διαβίωση, δεν είναι κάτι καινούργιο, τουλάχιστον όχι στο εξωτερικό. Είτε ως μινιμαλιστική τάση είτε ως οικονομική αναγκαιότητα, ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που στέφονται σε μικρά σπίτια ενώ παράλληλα ενδιαφέρονται για τη σωστή χρήση των φυσικών πόρων. Η διαμόρφωση πάντως μικρών διαμερισμάτων ή η δημιουργία καινούργιων αποτελεί και μία λύση στη στεγαστική κρίση, λόγω της έλλειψης ακινήτων και της ολοένα αυξανόμενης ζήτησης.

Share
Ετικέτες: διαμερίσματα

Πρόσφατα άρθρα

Το πρόγραμμα της Κυριακής στα πρωταθλήματα ΕΠΣΘ

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της ΕΠΣΘ είναι το παρακάτω:   Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Αγριάς, 11.00,…

10 Μαρτίου 2024

Νεαρός απείλησε παιδιά κοντά σε παιδική χαρά – Φέρεται να κουβαλούσε μαχαίρι

Τον τρόμο έζησαν το βράδυ του Σαββάτου παιδιά στον Πύργο, καθώς σύμφωνα με ό,τι έχει…

10 Μαρτίου 2024

Μητέρα έκανε δώρο ζωής στον γιο της – Του χάρισε το νεφρό της

Δώρο ζωής στον γιο της έκανε μια μητέρα δίνοντας το νεφρό της στο παιδί της…

10 Μαρτίου 2024

Διαφωνία Χριστοδουλίδη – Εισαγγελέα για απονομή χάρης σε 82χρονο κατάδικο που πυροβόλησε κλέφτη

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε δημοσίως τη διαφωνία του με τον Γενικό και τον…

10 Μαρτίου 2024

Διώξε τις φοβίες σου!

  Της Χαράς Ζήκα, χημικού, MSc, δρ Φαρμακευτικής Διαβάζοντας την ιστορία της ανθρωπότητας βλέπει κανείς…

10 Μαρτίου 2024

«Eπί τάπητος» τα προβλήματα της Αγριάς – Η κωμόπολη που μετρά πληγές- photos

Μετρώντας πάνω από 6.000 κατοίκους, η Αγριά είναι η όμορφη κωμόπολη λίγα μόλις λεπτά από…

10 Μαρτίου 2024