Τοπικά

Αυτοψία της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο έργο συντήρησης του δρόμου που συνδέει το Βένετο με την παραλία Κουλούρι

Αυτοψία στο έργο συντήρησης και βελτίωσης του δρόμου που συνδέει το Βένετο με την παραλία Κουλούρι πραγματοποίησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη συνοδευόμενη από μηχανικούς του αναδόχου. Το έργο μήκους 2,2 χλμ βρίσκεται στην τελική φάση της υλοποίησης του και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός διμήνου.
Αναλυτικά τα στοιχεία το έργου:
Η νέα χάραξη ακολουθεί τον «διάδρομο» της υφισταμένης οδού με την οποία ταυτίζεται οριζοντιογραφικά κατά τμήματα, ενώ σε άλλα βελτιώνει την υφισταμένη χάραξη. Θα γίνει διαπλάτυνση από ανάντη της οδού έτσι ώστε το μέσο πλάτος του οδοστρώματος να είναι 5,00 μ και έρεισμα πλάτους 0,50 μ ή επενδεδυμένη τάφρος. Οι εργασίες προβλέπουν:
• Κατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων.
• Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου τριγωνικής διατομής σε όλο το μήκος του δρόμου
• Κατασκευή σωληνωτών εσωτερικής διαμέτρου Φ 100 εκ.
• Εργασίες οδοστρωσίας με κατασκευή υπόβασης μεταβλητού πάχους και βάσης πάχους 10,00 εκ.
• Ασφαλτικές εργασίες με ασφαλτική προεπάλειψη και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m με χρήση κοινής ασφάλτου.
Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους ολοκληρώνεται ένα έργο που ικανοποιεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. Οι εργασίες στο δρόμο Βένετο-Κουλούρι συνεχίζονται αδιάκοπα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού να παραδοθεί ο δρόμος προς χρήση.»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το