Πολιτισμός

Αυλαία σήμερα για την παράσταση «Ικέτιδες Αισχύλου – ικέτες» από τον “Αθέμιτο”

Τελική παράσταση για τις «Ικέτιδες Αισχύλου – ικέτες» από τη Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων – «Αθέμιτος», σήμερα Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ., στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν σε συνέργεια με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος και τον αρχαιολογικό χώρο της Άλου (Αλμυρός), θα έχει την ευκαιρία το ευρύτερο κοινό της Μαγνησίας να παρακολουθήσει την πολύ ενδιαφέρουσα καλλιτεχνικά παράσταση.
Η θεματική της παράστασης, συμπτωματικά ή αναγκαία διαχρονικά, άπτεται της καταφυγής και της βίας σε βάρος των αδυνάτων. Ο πρωταγωνιστής είναι ομαδικός, ο χορός, των 50 Δαναΐδων. Από την αρχή του έργου φανερώνεται η προμετωπίδα της θεματικής. Η βία. Ο ομαδικός χορός της Γυναίκας που καταδιώκεται από τον Άνδρα. Καταδιώκεται από τον βίαιο άντρα, που του αρνήθηκε τον έρωτα. Είναι αποφασισμένη να πεθάνει, παρά να υποκύψει. Η Γυναίκα που διεκδικεί το δικαίωμα στο σώμα της, διακηρύσσοντας ότι η καταπάτηση του δικαιώματος αυτού, είναι ένα από τα αιώνια κι ασυγχώρητα εγκλήματα. Επίσης ο Αισχύλος θέτει το ζήτημα – επίκαιρο τότε – του γάμου μεταξύ συγγενών (επιγαμία), καθώς και το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει τον «μονασμό» από τον γάμο.
Κι αφού στον Αισχύλο ο καταδιωκόμενος – Γυναίκα – σώζεται και περιθάλπεται (προσωρινά;) καταφθάνουν οι σιωπηλές κραυγές των σύγχρονων φυγάδων, που ελπίζουν να τους αποθέσει το κύμα της σύγχρονης Ιστορίας, σε ασφαλή ακτή…

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοσμάς, κίνηση – χορογραφίες Ζάννα Γαλιού, ενδυματολογική επιμέλεια: Εύα Ρίζου, π. Σεραφείμ Ρουσόπουλος, ηχογραφήσεις Power 100,2 FM (Γαλανός Βασίλης), επιμέλεια βίντεο: Ευτυχίδου Βάσω.
Παίζουν: Α’ μέρος (Ικέτιδες Αισχύλου): Δήμητρα Καραπαναγιώτη, Μαρίνα Μωραΐτου, Αγγελική Νικολάου, Λιάνα Τάταρη, Μαρία Ντοκούζη, Ιωάννα Κάπρι, Νιζάμης Μάριος, -Δαναός-ξόανο (φωνή Γιάννη Τράντα), β’ μέρος (ικέτες): Δημήτρης Κουτσοδημήτρης, Τούλα Κεκάτου, Όμηρος Κάπρι, Κυριάκος Γεραμπίνης, Κυριάκος Κουτσοδημήτρης και ο μικρός Στέφανος Σένα, Αλεξάνδρα, Τζούλια, Ειρήνη.
Στην εισαγωγή τη φωνή του «χάρισε» ο Γεράσιμος Γεννατάς.
Η παραγωγή πραγματοποιείται με τη χορηγία και την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και την αρωγή της ΕΚΠΟΛ.
Η παράσταση διαρκεί περίπου 80’ και θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες για την ασφαλή είσοδο και παραμονή των θεατών στους χώρους.
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Πληροφορίες – κρατήσεις: 2421030704 (9 π.μ. – 2 μ.μ.) και 6974059270. Παραλαβή εισιτηρίων από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου (Δικαστικό Μέγαρο – πλατεία Ελευθερίας).

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιταλία: Φόβοι για κατάρρευση του κεκλιμένου πύργου της Μπολόνια – Σχέδιο διάσωσης ύψους 4 εκατ. ευρώ

Ένας μεσαιωνικός πύργος στην ιταλική πόλη της Μπολόνια, σφραγίστηκε λόγω φόβων ότι μπορεί να καταρρεύσει.…

2 Δεκεμβρίου 2023

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο: Πότε θα πρέπει να δηλώσουν την πρόθεσή τους – Τι λέει η Κεραμέως

Για τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου που θα ισχύει από τις επόμενες εκλογές - αρκεί…

2 Δεκεμβρίου 2023

Πήλιο: Σοβαρός τραυματισμός 35χρονου σε κυνήγι

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε σήμερα ένας 35χρονος άνδρας που τραυματίστηκε σε κυνήγι αγριογούρουνων στο Πήλιο. Σύμφωνα…

2 Δεκεμβρίου 2023

Βρετανία: Γυναίκα βρήκε μέσα σε παλτό ταυτότητα Κινέζου κρατούμενου

Μία ταυτότητα που ανήκε σε Κινέζο κρατούμενο βρήκε γυναίκα από τη Βρετανία, η οποία αγόρασε…

2 Δεκεμβρίου 2023

Τζέιμι Φοξ: Η γυναίκα που τον μήνυσε για σεξουαλική επίθεση θέλει η ταυτότητά της να παραμείνει κρυφή

Η γυναίκα που μήνυσε τον Τζέιμι Φοξ για μια υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση το 2015 ζήτησε…

2 Δεκεμβρίου 2023

90χρονος συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση σε 16χρονη στην Αμαλιάδα

Μια 16χρονη μαθήτρια έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αμαλιάδα στην οδό Βύρωνος από έναν 90χρονο.…

2 Δεκεμβρίου 2023