Αθλητισμός

Αξέχαστη χρονιά το 2023 για τον Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ.

Τι να πει κανείς για το 2023… Ήταν σίγουρα μια χρονιά που άφησε πίσω της πολλές πληγές στην περιοχή μας. Ήταν μια χρονιά με πολλές δυσκολίες και καταστροφές για τον Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. Παρόλα αυτά η ομάδα του  στάθηκε δυνατή και ενωμένη και έτσι τα κατάφερε.

Λένε ότι εμείς οι Έλληνες, ήδη από την αρχαιότητα, στις τραγωδίες γινόμαστε μια γροθιά. Κάτι που αποδείχθηκε έμπρακτα φέτος που χρειάστηκε ο βολιώτικος όμιλος α εκκενωθεί και να συγκεντρωθούν όλα τα ζώα, από τα 22 του άλογα ως και το τελευταίο σκυλάκι και γατάκι που φιλοξενεί, ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια μακριά από τις φλόγες. Ήταν μια γροθιά με έντονο το αίσθημα του αλτρουισμού, αφού οι άνθρωποι και οι φίλοι του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. έσπευσαν παράλληλα να βοηθήσουν και να μεταφέρουν στην ασφάλεια άλλα 10 άλογα από γειτονικές εγκαταστάσεις.

Την ίδια ώρα και με απαράμιλλο θάρρος μέλη της οικογένειας του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. έμειναν πίσω στις εγκαταστάσεις του παλεύοντας όλη τη νύχτα με τη φωτιά, η οποία σχεδόν περικύκλωσε το χώρο, αλλά ευτυχώς τον προσπέρασε.

Ο εθελοντισμός και η αγάπη των μελών και των αθλητών για τα ζώα αποδείχθηκε επίσης όταν με βάρδιες όλοι τους και για αρκετές εβδομάδες – παρά τις θερινές διακοπές – συμμετείχαν έμπρακτα στη νοσηλεία του μοναδικού εγκαυματία αλόγου – από γειτονική εγκατάσταση – το οποίο φιλοξενήθηκε μέχρι να θεραπευτεί και με τη βοήθεια του Θεού να επιζήσει. Και όταν αργότερα όλοι έζησαν τις πλημμύρες, η ίδια γροθιά ήταν εκεί για να δίνει χέρια βοηθείας σε εκείνους που το είχαν ανάγκη.

Όμως ας δούμε και την καλή πλευρά της χρονιάς που πέρασε. Ήταν μια χρονιά που είχε και πολλές καλές στιγμές. Είχε και χαμόγελα και γιορτές και διαγωνισμούς. Είχε πολλά όμορφα να θυμόμαστε, ώστε να ξεχνάμε τα άσχημα. Γιατί αν τα δύσκολα μας κάνουν πιο δυνατούς, τα καλά μας δίνουν κίνητρο για να προχωράμε μπροστά.

Κίνητρο λοιπόν για την ομάδα του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. υπήρξαν τα 25 κύπελλα, τα 47 μετάλλια και οι αμέτρητες ροζέτες που βράβευσαν τους αθλητές του ομίλου σε διασυλλογικούς αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Υπερπήδησης Εμποδίων. Κίνητρο υπήρξαν οι τέσσερις συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας, όπως κίνητρο ήταν και οι πέντε συμμετοχές νέων αθλητών του στους Πανελλήνιους Αγώνες Εμποδίων. Τέλος κίνητρο ήταν η ανάδειξη δύο αθλητριών του ομίλου σε πρώτες Πολυνίκεις Αθλήτριες για το έτος 2023 στην Ιππική Δεξιοτεχνία.

Αλλά πάνω από όλα, κίνητρο για όλους στον Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. ήταν η επιμονή, η υπομονή και η πειθαρχία των αθλητών που εργάστηκαν σκληρά σε όλη τη σεζόν. Οι αθλητές του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ που συμμετείχαν στις προπονήσεις και είχαν αθλητικές συμμετοχές στη διάρκεια της σεζόν του 2023 ήταν οι: Αναστασιάδου Δέσποινα, Αναστασιάδου Ελισάβετ, Ανετόπουλου Αμίλια, Γιασαγιά Παναγιώτα, Γκίμα Μαρία, Κισσουρά Κωνσταντίνα, Λιαποπούλου Αθηνά, Μάτσου Αθανασία, Μουστάκα Μαρητήνη, Μπλέτσα Ιωάννα, Νάνου Δήμητρα, Νικολάου Ελένη, Παπαθεολόγου Δανάη, Ραχαβέλια Χριστίνα, Ρομφαία Ζωή, Σιμώτα Μαρία, Τοπάλη Αλίκη, Χρυσικού Χρυσάνθη.

Όμως ο όμιλος δε σταματά μόνο στην ανάδειξη νέων αθλητών, στην βελτίωση της ποιότητας των αλόγων και των αναβατών και στην εκπαίδευση των νέων. Ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. για άλλη μια χρονιά φέτος συνέχισε να προσφέρει έργο στα ειδικά σχολεία της πόλης δουλεύοντας με εκείνα τα παιδιά στα οποία η ιππασία και το άλογο προσφέρουν θεραπευτικές ιδιότητες.

Παράλληλα ο Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. διεξήγε εκδηλώσεις με δωρεάν βόλτες για μικρά παιδιά, έγινε παράδειγμα προς μίμηση στους νέους του προσφέροντας για καλούς σκοπούς και αποτέλεσε φάρο ήθους και αγάπης για τους αθλητές του. Το Δ.Σ. του Ιπ.Ο.Τ.Ι.Σ. θέλει να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές, τους φίλους του ομίλου και τους λάτρεις του αλόγου και να ευχηθεί το 2024 να είναι πιο λαμπρό και πιο χαρούμενο γεμάτο με υγεία και ευτυχία.

 

Share
Ετικέτες: ΙπΟΤΙΣ

Πρόσφατα άρθρα

Φιλικό με Θήβα θα δώσουν οι Παλαίμαχοι του Θησέα

Ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι θα δώσουν την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 14.00 οι παλαίμαχοι…

6 Μαρτίου 2024

“Χάλκινος” στο Πανελλήνιο Ανδρών ο Μαυρίδης του ΠΑΟ Βόλου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία και με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τους…

6 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο τραγουδοποιός και συνθέτης Δήμος Μούτσης

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο συνθέτης και τραγουδοποιός Δήμος Μούτσης. Ο μουσικός είχε γράψει…

6 Μαρτίου 2024

Σκληρή η μάχη κατά της ακρίβειας: Πόσο θα κοστίσουν τα θαλασσινά στο σαρακοστιανό τραπέζι

Επιφυλακτικοί παραμένουν οι καταναλωτές με την αγορά, με τους περισσότερους να συνεχίζουν την έρευνά τους…

6 Μαρτίου 2024

Μία νίκη και μία ήττα για τον Γ.Σ. Βόλου στο βόλεϊ

Δεν τα κατάφερε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Γ.Σ. Βόλου χάνοντας στην Σκόπελο από την…

6 Μαρτίου 2024

Μόνη δεύτερη η Αργώ μετά το 3-0 επί του Αίαντα Ευόσμου

Μόνη στην 2η θέση της Α2 βόλεϊ των γυναικών φιγουράρει πλέον η Αργώ μετά την…

6 Μαρτίου 2024