Χωρίς κατηγορία

Αθώοι Παπαδόπουλος-Αντωνίου για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

παπαδόπουλος-αντωνίου

Αθώοι ως προς την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση για την υπόθεση «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Στέλλα Αντωνίου και ο Κωνσταντινος Παπαδόπουλος.
Στο ίδιο μήκος κύματος είχε νωρίτερα κινηθεί και ο εισαγγελέας στην πρότασή του. Η σημερινή ετυμηγορία του δικαστηρίου αφορά μόνον δυο από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους στην τρίτη κατά σειρά δίκη για την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η απόφαση για τους υπόλοιπους θα εκδοθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Η Στέλλα Αντωνίου απαλλάχτηκε από την κατηγορία της συμμετοχής και καταδικάστηκε για απλή συνέργεια σε διακεκριμένη οπλοκατοχή. Ο Κ.Παπαδόπουλος απαλλάχτηκε από την κατηγορία της συμμετοχής και καταδικάστηκε για δύο πλημμελήματα. Και οι δύο κατηγορούμενοι μετά την έκδοση της απόφασης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το δικαστήριο καταδίκασε την Στ.Αντωνίου σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε κατοχή όπλων και σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή στον Κ. Παπαδόπουλο για το αδίκημα της οπλοκατοχής. Και οι δυο κατηγορούμενοι μετά την έκδοση της απόφασης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις κατηγορίες εις βάρος των υπολοίπων κατηγορουμένων και αποφάσισε να εκδώσει την απόφασή του επί των ποινών στις 18 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση στο δικαστήριο λόγω των αστυνομικών μέτρων που παρεμπόδιζαν τους συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων να εισέλθουν στην δικαστική αίθουσα, προκειμένου να ακούσουν την απόφαση.

Η ηρεμία αποκαταστάθηκε μετά την εντολή του δικαστηρίου για άμεση άρση των περιορισμών

Πηγή:protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το