Αθλητισμός

Ασυγκράτητος ο Μαγνησιακός νίκησε 2-1 και τον Σαρακηνό (photos)

Ασυγκράτητος δείχνει ο φετινός Μαγνησιακός, που ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Το συγκρότημα του Θάνου Θεοδώρου πανηγύρισε νέο «τρίποντο» σε δύσκολη έδρα, επικρατώντας 1-2 του Σαρακηνού και φυσικά εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα της Α’ ΕΠΣΘ έχοντας 10 νίκες και μία ισοπαλία σε 11 αγωνιστικές.

Το παιχνίδι παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον από πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι δυνατές μονομαχίες ήταν πολλές, ενώ δεν έλειψαν και τα νεύρα, αφού οι δύο ομάδες διεκδίκησαν με πάθος τη νίκη. Αυτή την πήρε ο Μαγνησιακός που αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός, ενώ μέτρησε και η εμπειρία ορισμένων ποδοσφαιριστών του που έκανε τη διαφορά.

Ο προπονητής του Σαρακηνού Γιάννης Φασουράκης επέλεξε το ακόλουθο αρχικό σχήμα: Τερματοφύλακα τον Καρακασίδη, ακραίους οπισθοφύλακες τον Δημόπουλο δεξιά και τον Αγγελή αριστερά, ενώ οι Ράπτης και Σταματίου ήταν οι δύο σέντερ μπακ. Ο Πρίφτι ήταν ο «κόφτης» στη μεσαία γραμμή, με τους Καλαμάτα και Κατή εσωτερικούς χαφ. Δεξιός εξτρέμ ο Μπέικος και αριστερός ο Καραγιάννης, ενώ ο Γκλαβίνης αγωνίστηκε στη θέση του σέντερ φορ.

Για τον Μαγνησιακό, ο τεχνικός του Θάνος Θεοδώρου είχε κάτω από τα δοκάρια τον Ράπτη. Το δεξιό άκρο της άμυνας κάλυπτε ο Δημητριάδης και το αριστερό ο Παπαδόπουλος, με τους Σιάτρα και Βέρτζο να συνθέτουν το δίδυμο των στόπερ. Οι Γαλανόπουλος, Αγιασιώτης και Ψιάνος ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής με τον τελευταίο να παίζει λίγο πιο μπροστά από τους άλλους δύο. Από τα δεξιά επιχειρούσε ο Ζάχος και από τα αριστερά ο Χριστίδης, με τους δύο παίκτες να αλλάζουν πλευρά μετά το πρώτο τέταρτο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Βουρδάκης.

Ισορροπημένο ήταν το α’ μέρος με τους γηπεδούχους να έχουν την μεγαλύτερη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ και τους φιλοξενούμενους να τα έχουν με τον διαιτητή Θεοχάρη. Πρώτη τελική στο ματς το σουτ του Κατή στο 5’ που μπλόκαρε ο Ράπτης, ενώ στο 17’ ο Αγιασιώτης εκτέλεσε κόρνερ και ο Βέρτζος πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Δημόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά και το γύρισμα στον Καλαμάτα που σούταρε άουτ.

Στο 27’ ο Σαρακηνός «άγγιξε» το γκολ όταν ο Γκλαβίνης πάσαρε στον Δημόπουλο που με σουτ εκτός περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό μακρινό σουτ του Παπαδόπουλου δεν βρήκε στόχο.

Στο 36’ έγινε η φάση που άναψε… φωτιές στο ματς. Ο Χριστίδης έβγαλε μπαλιά στον Βουρδάκη μέσα στην περιοχή. Αυτός «τσίμπησε» τη μπάλα και βρέθηκε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του τερματοφύλακα Καρακασίδη. Ο κ. Θεοχάρης έδειξε την άσπρη βούλα υπό τις έντονες διαμαρτυρίες του πάγκου του Σαρακηνού. Ωστόσο, πήρε πίσω την απόφασή του κατόπιν υπόδειξης  του βοηθού Κ. Τασιόπουλου, που υποστήριξε ότι ο Καρακασίδης πρώτα βρήκε μπάλα.

Τότε ήταν η σειρά των ανθρώπων του Μαγνησιακού να φωνάξουν ότι αδικήθηκαν. Οι διαμαρτυρίες τους συνεχίστηκαν και στο 40’ ο κ. Θεοχάρης απέβαλε τον τεχνικό Θάνο Θεοδώρου με δεύτερη κίτρινη. Απόντος του βοηθού προπονητή Βασίλη Ταχτιντή λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και του προπονητή τερματοφυλάκων Χρήστου Γκικούδη που ήταν στην κερκίδα λόγω τιμωρίας, στον πάγκο των φιλοξενουμένων έμεινε μόνο ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Γκόλιας.

Στο β’ ημίχρονο ο Μαγνησιακός μπήκε δυνατά και πήρε νωρίς προβάδισμα. Ήταν στο 50ό λεπτό όταν ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ. Οι αμυνόμενοι δεν απομάκρυναν τη μπάλα που από τον Αγιασιώτη έφτασε στον προωθημένο Σιάτρα. Ο έμπειρος στόπερ πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή και έγραψε το 0-1.

Ο Σιάτρας είχε και μία κεφαλιά στο 57’ που μπλόκαρε ο Καρακασίδης. Όμως το παιχνίδι είχε πολύ δρόμο ακόμη… Ο Σαρακηνός αντέδρασε και στο 67’ ισοφάρισε. Και αυτό το γκολ προήλθε από εκτέλεση φάουλ. Το εκτέλεσε ο Σταματίου, ο Ράπτης απέκρουσε και ο Καλαμάτας πήρε το «ριμπάουντ» και με κοντινό σουτ έκανε το 1-1.

Στο σημείο αυτό ο Μαγνησιακός ανασυντάχθηκε και έδειξε ότι δεν του ήταν αρκετή η ισοπαλία. Μόλις ένα λεπτό μετά την ισοφάριση ο Σιώμος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Στο 78’ ο Σιώμος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Τσάνιο. Κοντά στη φάση ο κ. Θεοχάρης έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι. Τη μπάλα έστησε ο Κώστας Οικονόμου που σημάδεψε την αριστερή γωνία του τέρματος στέλνοντας τον Καρακασίδη στη δεξιά. Ο Μαγνησιακός βρέθηκε κοντά και σε τρίτο γκολ. Ήταν στο 94’ όταν ο Βλάχος «νικήθηκε» από τον Καρακασίδη σε τετ-α-τετ.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Καρακασίδης, Δημόπουλος, Αγγελής (81’ Σκούρας), Ράπτης, Σταματίου (81’ Γιαμαλής), Πρίφτι, Μπέικος (64’ Τσάνιος), Καλαμάτας, Γκλαβίνης, Κατής (64’ Καλλιακούδας), Καραγιάννης (86’ λ.τρ. Βαρβέκης).

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ: Ράπτης, Δημητριάδης, Παπαδόπουλος, Σιάτρας (73’ Λούρος), Βέρτζος, Αγιασιώτης, Βουρδάκης (73’ Βλάχος), Γαλανόπουλος, Χριστίδης (46’ Σιώμος), Ψιάνος, Ζάχος (64’ Οικονόμου).

 

 

 

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Άρειος Πάγος στις έρευνες για τον πυροβολισμό των αρκούδων – Αναμένονται καταθέσεις μαρτύρων

Υπό την εποπτεία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, η οποία είναι αρμόδια για…

9 Δεκεμβρίου 2023

Ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία το αρχαιότερο φρούριο του κόσμου – Χτίστηκε πριν από 8.000 χρόνια, φωτογραφίες

Το αρχαιότερο φρούριο στον κόσμο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Σιβηρία. Συγεκριμένα, όπως μεταδίδει η Daily Mail,…

9 Δεκεμβρίου 2023

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 20χρονο

Θανατηφόρο τροχαίο, με θύμα 20χρονο, σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στη Ντραμπάτοβα Ιωαννίνων, όταν το…

9 Δεκεμβρίου 2023

Έκγλημα στη Σαλαμίνα: Η κυνική ομολογία του 71χρονού δολοφόνου: «Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»

Χωρίς ίχνος μετάνοιας, ο 71χρονος αφού αφαίρεσε τη ζωή της 43χρονής πρώην σύντροφου του στη…

9 Δεκεμβρίου 2023

Στρατιώτης βανδαλίζει κατάστημα στη Τζαμπαλίγια – «Ανάρμοστη συμπεριφορά, το διερευνούμε» λένε οι IDF – Βίντεο

Βίντεο που παρουσιάζει έναν Ισραηλινό στρατιώτη να βανδαλίζει ένα κατάστημα στην Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της…

9 Δεκεμβρίου 2023

Τα σημερινά αποτελέσματα των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΘ

Με επιτυχία υπερασπίστηκε την έδρα της η Αγχίαλος κερδίζοντας με 3-1 τον Σαρακηνό. Συνοπτικά τα…

9 Δεκεμβρίου 2023