Αθλητισμός

Θεσσαλικό ντέρμπι με Ν.Ο. Λάρισας δίνει ο Βόλος στο πόλο

Θεσσαλικό ντέρμπι περιλαμβάνει η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος πόλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση φιλοξενεί τον Ν.Ο. Λάρισας στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» με το παιχνίδι να έχει οριστεί να αρχίσει στις 5 το απόγευμα.

 Μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι της υδατοσφαίρισης ανάμεσα στις δύο ομάδες που εκπροσωπούν τη Θεσσαλία στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Ο Βόλος θα επιδιώξει να πανηγυρίσει την πρώτη του φετινή νίκη, καθώς στην πρεμιέρα ηττήθηκε στο Χαλάνδρι από τον τοπικό Νηρέα με 8-7, ενώ ο Ν.Ο. Λάρισας θέλει να διπλασιάσει τις επιτυχίες του, αφού προέρχεται από το νικηφόρο 13-9 επί της Ηλιούπολης.

Στα «χαρτιά» οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί έχοντας στις τάξεις τους αρκετούς έμπειρους και ικανούς παίκτες. Μεταξύ αυτών και τέσσερις πολίστες που στο πρόσφατο παρελθόν φόρεσαν το σκουφάκι του Βόλου στο πρωτάθλημα της Α1. Ο λόγος για τον αμυντικό Μηνά Νικηφορίδη και τους περιφερειακούς Δημήτρη Γκανάτσιο, Χρυσόστομο Δανιήλ και Δημήτρη Στεργίου. Μάλιστα, ο Ν.Ο. Λάρισας έχει και Βολιώτη τεχνικό, τον Δημήτρη Μπλάνα, ο οποίος είχε οδηγήσει τον Βόλο στα «μεγάλα σαλόνια».

Μία ιδιαιτερότητα του σημερινού αγώνα έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα βρεθούν αντιμέτωπα τα αδέλφια Δημήτρης και Γιάννης Γκανάτσιος. Όπως προαναφέραμε ο πρώτος παίζει στην ομάδα της Λάρισας, ενώ ο δεύτερος σε αυτή του Βόλου.

Το βολιώτικο συγκρότημα, που διαθέτει πολύ νεανικό ρόστερ, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για το ματς, με τους παίκτες να είναι διατεθειμένοι να τα δώσουν όλα μέσα στο νερό για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Ο προπονητής Σάκης Πλατανίτης δήλωσε σχετικά στη «Θ»: «Αναμφίβολα θα δώσουμε ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια. Η Λάρισα διαθέτει καλή ομάδα και έχει διαφορετικό στόχο από εμάς, θέλοντας να ανέλθει στην Α1. Εμείς ακόμη βρισκόμαστε σε στάδιο μονταρίσματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα παλέψουμε για το καλύτερο.

Προερχόμαστε από ένα παιχνίδι που χάσαμε στις λεπτομέρειες και αυτό μας άφησε μία πικρία. Λίγο το άγχος της πρεμιέρας, καθώς και το ότι ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων σε ορισμένα ζητήματα έφεραν την ήττα από τον Νηρέα. Το παιχνίδι με τη Λάρισα θα είναι διαφορετικό, αλλά από τη στιγμή που είμαστε γηπεδούχοι οφείλουμε να παίξουμε για τη νίκη».

Όσον αφορά τον αγωνιστικό κομμάτι ο κ. Πλατανίτης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Χρήστου Κοντού και Ιάκωβου Καμχή λόγω εξεταστικής στη σχολή τους. Έτσι, η 15άδα του αγώνα θα επιλεγεί μεταξύ των υπολοίπων πολιστών που έχουν δηλωθεί στην ΚΟΕ και είναι οι: Κωνσταντίνος Νάσιος, Σπύρος Μαλαμούσης, Χρήστος Κουτσουνίδης, Χρήστος-Μάριος Κουφιδάκης (τερματοφύλακες), Μιχάλης Νικολέρης, Κώστας Πετρόπουλος, Μάνος Καραΐσκος, Κώστας Ζεμπέογλου (αμυντικοί), Παναγιώτης Γλούμης, Βασίλης Λιμπιτάκης, Ανδρέας Καψάλης (φουνταριστοί), Χρήστος Μαρινάγης, Ευθύμης Δημητρίου, Χρήστος Κουφιδάκης, Γιάννης Γκανάτσιος, Γιάννης Μεριστούδης, Θάνος Βασιλούδης, Νίκος Βερβερίδης, Χρήστος Κανάκης, Ναθαναήλ Πανίδης, Σωτήρης Ρουμελιώτης, Γιάννης Πέτρου, Δημήτρης Πριτσίνης (περιφερειακοί).

Διαιτητές του παιχνιδιού ορίστηκαν οι πολύ έμπειροι Μιχάλης Μπιράκης και Χρήστος Κουρτίδης, που θα έχουν ως παρατηρητή τον Μιχάλη Σκαλοχωρίτη. Μέλη της γραμματείας θα είναι οι Αργυρώ Βασιλειάδου, Μαρία-Άννα Λέτσιου και Ιφιγένεια Νάνου.

 

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον βόρειο όμιλο της Α2 πόλο είναι το κάτωθι:

Σάββατο 9/12

Κολ. Νέας Ιωνίας, 17.00, Βόλος-Ν.Ο. Λάρισας

Κυριακή 10/12

Κολ. Κέρκυρας, 14.00, ΝΑΟ Κέρκυρας-Νηρέας Χαλ.

Κολ «Ποσειδώνιο», 15.00, Άρης-Μαρούσι

Κολ. Ηλιούπολης, 15.00, Ηλιούπολη-Φοίβος

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δείτε φωτορεπορτάζ από την συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου για το LNG – photos

Δείτε φωτορεπορτάζ από τη συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου για το LNG

9 Δεκεμβρίου 2023

Σύνηθες

Σύνηθες το φαινόμενο κάθε χρόνο ανήμερα της επετείου μνήμης από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου,…

9 Δεκεμβρίου 2023

Τουρνουά μπάσκετ στη μνήμη Π. Καραγκούνη για το Ορφανοτροφείο από τους Παλαιμάχους

Ο Βετερανισμός στον Βόλο, παρουσιάζει μεγάλη άνθηση. Ήδη, οι ομάδες ανδρών του Βόλου και γυναικών…

9 Δεκεμβρίου 2023

“Μονομαχία” Αγριάς-Αμπελώνα για τη 2η θέση στην Α1 ΕΣΚΑΘ

«Μονομαχία» για τη 2η θέση διεξάγεται σήμερα στην Αγριά, όπου η ομώνυμη ομάδα «συγκρούεται» με…

9 Δεκεμβρίου 2023

Διακρίσεις

Στον 13ο Τοπικό Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο Θαλής για την Α’ Γυμνασίου», διακρίθηκαν οι…

9 Δεκεμβρίου 2023

Στα Ιωάννινα κόντρα στον Βίκο η Νίκη

Μετά από δύο σερί παιχνίδια στη Ν. Ιωνία η Νίκη θα παίξει εκτός έδρας με…

9 Δεκεμβρίου 2023