Ελλάδα

Αράχωβα: 10 μέρες μετά, δεν ξέρουμε τι συνέβη στον Όλιβερ – «Γιατί πήγε μετά από 35 ώρες για νεκροψία;»

Ακόμη αναμένεται μια απάντηση για το τι συνέβη στον Όλιβερ, το Χάσκι που είχε βασανιστικό θάνατο στην Αράχωβα. Οι Αρχές δεν έχουν προχωρήσει, μετά από 10 ημέρες, σε επίσημη ανακοίνωση, ενώ έντονες διαφωνίες υπάρχουν μετά την αναφορά της εκπροσώπου της ΕΛΑΣ πως τα στοιχεία δεν δείχνουν «ανθρώπινο παράγοντα».

Τα νεότερα στην υπόθεση είναι πως έχει οριστεί τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά της οικογένειας και έχει οριστεί και πραγματογνώμονας από το κράτος. Επίσης, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών.

Ο Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», είπε: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές αυτού του τόπου και να αποδεχόμαστε οποιαδήποτε πόρισμα βγάλουν μετά από έρευνα (…). Υπάρχουν ήδη δύο πραγματογνωμοσύνες, ανέβηκαν τρεις αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, έμπειροι, έχουν συλλέξει το βιντεοληπτικό υλικό, έχουν πάρει δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις. Υπάρχουν δύο πραγματογνωμοσύνες, ορίστηκε από την άλλη εισαγγελέα και άλλος πραγματογνώμονας προχθές, κτηνίατρος, για αυτό υπάρχει καθυστέρηση».

Σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση της εκπροσώπου της ΕΛΑΣ πως δεν «δείχνουν» ανθρώπινο παράγοντα τα στοιχεία, ανέφερε: «Δεν θα προκαταβάλω ποτέ τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης».

video

«Γιατί ο Όλιβερ πήγε μετά από 35 ώρες για νεκροψία;»
Ο κηδεμόνας του Όλιβερ σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή, για τις νέες εξελίξεις διερωτάται: «Είναι δυνατόν να είναι ζώα; Δηλαδή δαγκωματιές δεν είχε (…). Δηλαδή αγέλη δάγκωσε τον σκύλο στον πρωκτό; Τα σκυλιά αυτά είχαν μαχαίρια στο στόμα και πήγαν και τον καρφώσανε; Δηλαδή προσπαθούν να αμφισβητήσουν μια γιατρό; Και εκτός αυτού, αυτά τα ζώα που κυκλοφορούσαν ελεύθερα, ο δήμαρχος τι έκανε; Τα παιδάκια που παίζουν, που βγαίνουν έξω, που κυκλοφορούν ελεύθερα, αυτά; Τι κάνανε για τις αγέλες;».

«Γιατί ο Όλιβερ πήγε μετά από 35 ώρες για νεκροψία; Γιατί εμένα με είχανε να τον αλλάζω αυτοκίνητα και δεν με άφησαν να φτάσω στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Καρδίτσας; Κοιτάω να βρεθεί αυτός ή αυτοί που το κάνανε αυτό, αυτό με νοιάζει», καταλήγει.

Τι λέει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων
Η Μάρθα Πουλτίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης Ζώων, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, αρχικά είπε τα εξής: «Επειδή ακούγονται διάφορα, από την πρώτη στιγμή είμαι μέσα στην υπόθεση γιατί κάποιος με πήρε. Τον Μιχάλη πρώτη φορά τον είδα το προηγούμενο Σάββατο στην Αράχωβα. Όμως, από την πρώτη στιγμή αυτό που έχει συμβεί είναι τρελό. Δηλαδή ένας άνθρωπος που ξεκινάει Τρίτη πρωί που έφυγε ο Όλιβερ μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα, γυρνάει με ένα σκυλί στο αυτοκίνητό του, γιατί δεν το στέλνουνε εκεί που πρέπει. Από τη στιγμή που ένα ζώο πεθαίνει μετά από μια τέτοια ιστορία και έχει πάει στον κτηνίατρο και έχει κληθεί αστυνομία και έχει σχηματιστεί δικογραφία, κατευθείαν θα πρέπει να το αναλάβει, να κατασχεθεί το πτώμα από την ΕΛΑΣ, να παραδοθεί στην κτηνιατρική, που θα τακτοποιήσει τη διαδικασία και να πάει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που υπάρχουν ιατροδικαστές».

«Η πτωματική αποσύνθεση αρχίζει μετά τις δύο πρώτες ώρες (…). ο άνθρωπος αυτός το ‘χε μέσα στο αυτοκίνητο, η κτηνιατρική (της περιφέρειας) είπε “εγώ δεν έχω νυστέρι, δεν έχω γάζες, δεν έχω τραπέζι”. Αρνήθηκε τη διαδικασία. Πώς να μην αρνηθεί; Είναι δημόσιοι υπάλληλοι», καταγγέλλει η κα Πουλτίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, ο εισαγγελέας παρενέβη υποχρεωτικά από τη στιγμή που ο κηδεμόνας του Όλιβερ κατέθεσε μήνυση.

«Αφού μπήκα στη μέση και τους εξήγησα, πήρε ο διοικητής της αστυνομίας τον εισαγγελέα ώστε να δώσει εντολή να πάει στην Καρδίτσα, όμως στο ενδιάμεσο είχαν περάσει 24 ώρες με ένα ζώο να μεταφέρεται σε ένα πορτμπαγκάζ», προσθέτει.

Τέλος, η ίδια λέει πως δεν υπήρχαν καταγγελίες για αγέλες σκύλων στην Αράχωβα και αναφερόμενη στα έγγραφα του δημάρχου στο Υπουργείο Εσωτερικών για την «ύπαρξη αγελών», αναφέρει ότι η αρμοδιότητα για τη διαχείριση των αδέσποτων έχουν δοθεί στους δήμους.

Πηγή:ethnos

Share
Ετικέτες: ολιβερ

Πρόσφατα άρθρα

Λήξη… συναγερμού στους διαιτητές, επαναρχίζει η Σούπερ Λιγκ

Η Σούπερ Λιγκ όρισε τα παιχνίδια από την 14η αγωνιστική, πρώτη του δευτέρου γύρου, μέχρι…

14 Δεκεμβρίου 2023

Ρασοφορία Μοναχής στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή…

14 Δεκεμβρίου 2023

Ομιλία Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού στον Βόλο

    Ξεχωριστή ευλογία και τιμή συνιστά για την πόλη του Βόλου και την Τοπική…

14 Δεκεμβρίου 2023

Συνάντηση κορυφής στο Ημερολόγιο 2024 του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου

  Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο 2024 από το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, πιστοί στο ραντεβού…

14 Δεκεμβρίου 2023

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών της Ι.Μ. Δημητριάδος

  Χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώνουν τα κατηχητικά σχολεία των ενοριών μας, το Σάββατο 16/12, στις 5.00…

14 Δεκεμβρίου 2023

Η «Κακούργα πεθερά» στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου»

  Εμπνευσμένο από μια πραγματική ιστορία που συντάραξε την Ελλάδα, το έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη…

14 Δεκεμβρίου 2023