Αθλητισμός

Απορία στη Νίκη για τη δήλωση Λεουτσάκου για 11 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2

Απορία προκάλεσαν στη Νίκη οι δηλώσεις του Λεωνίδα Λεουτσάκου. Ειδικότερα στέκονται στο σημείο που τόνισε ότι η Σούπερ Λιγκ 2 θα διεξαχθεί με 11 ομάδες, εφόσον δεν πάρει άδεια η Δόξα Δράμας, ενώ κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από την προκήρυξη. «Είμαστε σε διαδικασία… αλλαγής της προκήρυξης» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά.

Εντύπωση προκάλεσαν όσα δήλωσε ο Λεωνίδας Λουτσάκος. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ βγήκε στον «αέρα» της εκπομπής «Clasico» στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 9.86» και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα. Ασφαλώς οι άνθρωποι της Νίκης εστίασαν στα σημεία που τους απασχολούν άμεσα. Ένα από αυτά φυσικά ήταν το θέμα της Δόξας Δράμας, η οποία ακόμη δεν έχει πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε ότι τα «ηνία» της δραμινής ΠΑΕ επρόκειτο να αναλάβει ο Απόστολος Πετράκης, ο οποίος είχε κηρυχθεί ένοχος από την ελληνική Δικαιοσύνη ως αυτουργός της απαγωγής του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου. Ο κ. Πετράκης εξέτισε την ποινή για το εν λόγω αδίκημα και αποφυλακίστηκε. Ωστόσο μετά την παραπάνω καταδίκη το ποινικό του μητρώο δεν είναι λευκό και επομένως δεν κρίθηκε ικανός να αναλάβει ποδοσφαιρική ομάδα.

Από τότε η Δόξα Δράμας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και μέχρι στιγμής έχει εισπράξει δύο φορές την αρνητική απάντηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η ΕΕΑ ανακοίνωσε χθες ότι η Παναχαϊκή εξασφάλισε πιστοποιητικό, αλλά δεν ανέφερε κάτι για τους «μαυραετούς», που παραμένουν στον «αέρα». Στις 21 Ιανουαρίου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα της ΠΑΕ Δόξα στο Διοικητικό Εφετείο, οπότε τότε θα ξέρουμε οριστικά τι μέλλει γενέσθαι.

Εφόσον η επιτροπή πει και τρίτο «όχι» στη Δόξα Δράμας, το ζήτημα είναι τι θα συμβεί σ΄ αυτή την περίπτωση; Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα και απάντησε ότι η Σούπερ Λιγκ 2 θα διεξαχθεί με 11 ομάδες.

Τότε δέχθηκε δεύτερο ερώτημα σχετικά με την προκήρυξη του πρωταθλήματος που αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί με λιγότερες από 12 ομάδες. «Ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία αλλαγής της προκήρυξης. Υπάρχει και η νομική υπηρεσία μας. Ό,τι υπάρχει, θα γίνει νόμιμα» τόνισε ο κ. Λεουτσάκος.

Η τοποθέτηση αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά: Πώς είναι δυνατόν να αλλάξει η προκήρυξη λίγο πριν την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2; Δηλαδή η προκήρυξη είναι ένα χαρτί που αλλάζει κατά το δοκούν και όποτε βολεύει τον καθένα; Γιατί όταν αποχώρησαν Πανιώνιος και Πλατανιάς αντικαταστάθηκαν άμεσα από Διαγόρα και ΟΦ Ιεράπετρας κι ενώ τώρα δεν γίνεται αντικατάσταση; Γιατί όταν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ ήταν 19, υπήρξε η «ζέση» να γίνουν 20 και μπήκε από το «παράθυρο» η Σαντορίνη και δεν γίνεται το ίδιο σ’ αυτή την περίπτωση;

Τα παραπάνω ερωτηματικά προέρχονται τόσο από τη Νίκη, όσο και από τους νοήμονες φιλάθλους, που βλέπουν να συμβαίνουν απίθανα πράγματα σε Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ. Αξίζει να σημειωθεί πως αν καλούνταν μία ομάδα να αντικαταστήσει τη Δόξα Δράμας, αυτή θα ήταν η Νίκη, η οποία μάλιστα διαθέτει και αδειοδότηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία, κάτι που ελάχιστες ομάδες έχουν πετύχει μέχρι τώρα.

Ωστόσο αυτή τη φορά η διοργανώτρια αρχή δεν έπραξε το ίδιο, ούτε εξέφρασε παρόμοια πρόθεση. Τουναντίον ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δήλωσε απερίφραστα ότι η Σούπερ Λιγκ 2 θα διεξαχθεί με 11 ομάδες, γεγονός που αντίκειται στην ισχύουσα προκήρυξη.

Όλα τα παραπάνω είναι λογικό να προκαλούν δυσαρέσκεια στις τάξεις της Νίκης, οι οποίοι βλέπουν για μία ακόμη φορά να τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά από την Ένωση και πάντα εις βάρος των «κυανολεύκων». Αυτό άλλωστε έχει φανεί ξεκάθαρα αυτό το καλοκαίρι με τα δίκαια αιτήματα των «κυανολεύκων», τα οποία όμως δεν βρήκαν ανταπόκριση, με συνέπεια να παραμείνουν και για φέτος στη Φούτμπολ Λιγκ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το