Τοπικά

Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες της ΕΒΟΛ σε 15 φοιτητές από τη Μαγνησία

Απονεμήθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου – ΕΒΟΛ, οι υποτροφίες σε 15 φοιτητές για το έτος 2018-2019 που σπουδάζουν εκτός της περιοχής Θεσσαλίας. Οι υποτροφίες αντιστοιχούν σε ποσό 400,00€ μηνιαίως σε κάθε φοιτητή και για διάρκεια εννέα μηνών.


Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου χορηγεί υποτροφίες σε φοιτητές του Ν.Μαγνησίας. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Νικήτας Πρίντζος σημείωσε στόχος της ΕΒΟΛ είναι να στηρίζει τις οικογένειες των αγροτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά και γενικότερα την τοπική κοινωνία μέσα από διάφορες δωρεές όπως ασθενοφόρων, απινιδωτών κ.α.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος καθώς και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο οποίος παρέδωσε τα βιβλιάρια τραπέζης στους φοιτητές. Επίσης παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορ.Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη καθώς και εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όλοι εξήραν το κοινωνικό έργο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Πρίντζος έκανε γνωστό ότι στο παγκάρι του μικρού ναού που υπάρχει εντός των εγκαταστάσεων της ΕΒΟΛ έχει συγκεντρωθεί, από τα κέρματα των πιστών, ποσό ύψους 2.300 ευρώ και ζήτησε από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να υποδείξει τον σκοπό για τον οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο ποσό. Ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε ότι από τα κεριά θα ζουν πλέον και οι ιερείς, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τις συζητήσεις διαχωρισμού της Εκκλησίας από το Κράτος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το