Τοπικά

Αποκαλυπτήρια για το δέντρο της ανακύκλωσης στην παραλία του Βόλου (photos)

Με την παρουσίαση του δέντρου της ανακύκλωσης ολοκληρώθηκαν σήμερα στην παραλία του Βόλου οι δράσεις που διοργάνωσαν ο σύλλογος Πολίτες Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου, η ομάδα GAIA SOS συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του 7 for Earth, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τα Γιαννιτσά με στόχο να ενώσει πόλεις για ένα 7μερο (1-7 Ιουνίου) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


Το μέλος της Επιτροπής Αγών Ιφιγένεια Ηλιοπούλου τόνισε ότι στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γενικότερα με το περιβάλλον και ειδικότερα με το ζήτημα που αντιμετωπίζει ο κάθε τόπος. “Εμείς προβάλλουμε την καύση σκουπιδιών, την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων μας και κάναμε μία συμβολική δράση χθες στον Άναυρο με τη συμμετοχή οικογενειών και παιδιών καθαρισμό της παραλίας με επαναχρησιμοποιούμενα γάντια και σακιά, μια προσφορά του iSea και συμμετείχαν μέλη από το Save Your Hood Βόλου”.  Ακολούθησε ένα παιχνίδι σκυταλοδρομίας με τα παιδιά με θέμα τη διαλογή σκουπιδιών σε 5 ρεύματα.  Όπως σημείωσε τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό και στο τέλος του δόθηκαν ενθύμια συμμετοχής.  Ανάλογη δράση αναμένεται να γίνει άμεσα και στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Σήμερα, μετά την παρουσίαση του δέντρου της ανακύκλωσης ακολούθησαν παρουσιάσεις για την κομποστοποίηση και τη θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά από μέλη της επιστημονικής ομάδας, τον Αχιλλέα Μακρή και τον Γιάννη Χατζόγλου. Στη συνέχεια έγινε διαδικτυακή σύνδεση με τον Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, κ. Χαράλαμπο Τσιαμήτα.
αλλά και προβολή ντοκιμαντέρ “Το σπίτι” με αεροφωτογραφίες για την κατάσταση του πλανήτη. “Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι πρέπει να δράσουν άμεσα” σημείωσε η κ. Ηλιοπούλου.


Όσο για το δέντρο, θα είναι ένα από τα εκθέματα που θα πλαισιώσουν την έκθεση που ετοιμάζει η Επιτροπή με θέμα τα οικοσυστήματα του δάσους και της θάλασσας, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Λέτσιος, μέλος του Συλλόγου Πολίτες της Μαγνησίας για την υγεία και το περιβάλλον ανέφερε ότι ο σύλλογος δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες και αποτελείται κυρίως από μέλη της Επιτροπής και από πολίτες ευαισθητοποιημένους για το περιβάλλον. “Η υγεία εξαρτάται από το περιβάλλον. Κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβουμε και να μην επιτρέπουμε να παίζουν παιχνίδια εις βάρος μας σε μία πόλη που είναι ήδη επιβαρυμένη” δήλωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το