Τοπικά

Από σήμερα οι αιτήσεις αποφοίτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις θα έχουν από σήμερα οι απόφοιτοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας και πανελλαδικά. Σημειώνεται πως οι τελειόφοιτοι ήδη έχουν υποβάλει την αίτηση, πριν τα Χριστούγεννα, κάτι που έγινε για πρώτη φορά τόσο νωρίς.
Στην εγκύκλιό του προς τα σχολεία το υπουργείο παιδείας αναφέρει πως «Αποφασίζουμε τον καθορισμό του χρόνου και της διαδικασίας υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου, έτους 2021, ως ακολούθως:

1. Ως προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου έτους 2021 ορίζεται το χρονικό διάστημα από 8/3/2021 ώς 19/3/2021. Στο ανωτέρω διάστημα δύνανται οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση Δήλωση συμμετοχής για τις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 να συμπληρώσουν τις Αιτήσεις-Δηλώσεις τους.

2. Η υποβολή των Αιτήσεων-Δηλώσεων των αποφοίτων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου έτους 2021 θα γίνει στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του αποφοίτου Λύκειο.

Μετά και τις 19 Μαρτίου το υπουργείο Παιδείας θα έχει όλη την εικόνα με τους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίες ακόμη δεν είναι γνωστό, πότε θα ξεκινήσουν. Πέρυσι είχαν αρχίσει στα μέσα Ιουνίου, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και φέτος.
Φέτος η μεγάλη αλλαγή είναι πως τα Τμήματα θα μπορούν και αυτά να ορίζουν τη βάση εισαγωγής βάσει μιας ποσόστωσης.

Σημειώνεται πως και πέρυσι αρκετοί απόφοιτοι είχαν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Σημειώνεται πως στους 1.542 ανέρχονται οι τελειόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Μαγνησίας οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για να συμμετάσχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Από τους 1.542 υποψήφιους, οι 1.145 προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 397 από τα ΕΠΑΛ.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι εντάσσονται στις θετικές επιστήμες. πιο αναλυτικά από τους 1.145 υποψήφιους των ΓΕΛ, οι 353 θα διαγωνιστούν στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών, οι 336 στην κατεύθυνση σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και οι 452 στην κατεύθυνση των θετικών σπουδών εκ των οποίων οι 176 θα διαγωνιστούν στις θετικές σπουδές υγείας και ζωής (ο ευρύς τομέας των τμημάτων από τις επιστήμες υγείας) και οι 276 στην κατεύθυνση θετικών σπουδών τεχνολογίας, δηλαδή με έμφαση τις πολυτεχνικές και φυσικομαθηματικές σχολές.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το