Τοπικά

Από το πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν στον Βόλο – Επίσκεψη τεσσάρων καθηγητών στο 4ο Γυμνάσιο  

Από το λιλιπούτειο πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν με τους 37.000 κατοίκους έφτασαν πριν μερικές ημέρες στον Βόλο δύο καθηγητές και δύο καθηγήτριες στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το 4ο Γυμνάσιο Βόλου.

Και ήταν ίσως η πρώτη φορά που καθηγητές από τη συγκεκριμένη χώρα βρέθηκαν στη Μαγνησία. Μάλιστα οι ίδιοι στις δηλώσεις τους δεν έκρυψαν την μεγάλη ικανοποίησή τους για τα όμορφα αξιοθέατα του Βόλου, το ζεστό και φιλόξενο χαρακτήρα των κατοίκων, αλλά και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται σε ένα διδακτήριο, το οποίο μπορεί να έχει αρκετά χρόνια που κτίστηκε, αλλά γίνονται ιδιαίτερες προσπάθειες για τον εξωραϊσμό του.

Οι τέσσερις καθηγητές από το Λιχτενστάιν

Την ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου, που οργάνωσαν την υποδοχή των ξένων εκπαιδευτικών, απαρτίζουν ο διευθυντής κ. Γεώργιος Βαρνάβας και οι εκπαιδευτικοί κ. Βασιλική Φωτεινοπούλου, κ. Ιουλία Χαλαστάρα, κ. Παρασκευή Τσιάνου και κ. Εύα Μαλαμούλη.

Οι καθηγητές ξεναγήθηκαν και στις κατασκηνώσεις του Αη-Γιάννη Πηλίου, καθώς στόχος είναι η ανταλλαγή και μαθητών που δεν θα φιλοξενούνται σε σπίτια, αλλά σε κατασκηνώσεις.
Γι’ αυτό επισκέφθηκαν την κατασκήνωση της ΧΑΝΘ όπου ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη δράσης της ΧΑΝΘ κ. Έμμα Συμεωνίδου και έμειναν ενθουσιασμένοι από τις υποδομές και το φυσικό περιβάλλον.

Επίσης, επισκέφτηκαν τα χωριά του Πηλίου, Πορταριά και Μακρινίτσα και έκαναν πεζοπορία υπό την καθοδήγηση του κ. Χρήστου Ψάρρα, εκπαιδευτικού του σχολείου. Φυσικά, γνώρισαν και την πόλη του Βόλου, ξεναγήθηκαν στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, έκαναν ιστιοπλοΐα υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ο.Ε.Α.-Ν.Α.Β., γεύτηκαν, αλλά και μαγείρεψαν τοπικές συνταγές, υπό την καθοδήγηση της κ. Αθανασίας Παπαϊωάννου, συνταξιούχου εκπαιδευτικού, δοκίμασαν τσίπουρο και κρασί και χόρεψαν συρτάκι.

Τη διδασκαλία στην τάξη παρακολούθησαν οι καθηγητές

Την τελευταία ημέρα της επίσκεψής τους συναντήθηκαν με εκπαιδευτικούς του σχολείου, παρακολούθησαν το μάθημα Αγγλικής Γλώσσας υπό τη διδασκαλία της κ. Λίνας Οικονόμου και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης στο Σχολείο από τους εκπαιδευτικούς κ. Αλεξάνδρα Γιάτσιου, κ. Βασιλική Χρυσικού και κ. Δημήτρη Σταματίου.
Τέλος, τους παρατέθηκαν εδέσματα και αναμνηστικά δώρα με τοπικά προϊόντα, προσφορά του Συλλόγου Καθηγητών και Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Όπως τόνισε η καθηγήτρια Γερμανικών κ. Βασιλική Φωτεινοπούλου, «οι τέσσερις εκπαιδευτικοί ήρθαν από το σχολείο Oberschule Eschen του Λιχτενστάιν, στο πλαίσιο προγράμματος κινητικότητας εκπαιδευτικών Erasmus+ Key Action 1 (KA1).

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστιοπλοΐα

Είναι η πρώτη φορά που το σχολείο υποδέχεται εκπαιδευτικούς από το εξωτερικό, με στόχο τη συνεργασία των σχολείων και την ανταλλαγή μεθόδων διδασκαλίας και καλών πρακτικών. Το 4ο Γυμνάσιο επιλέχθηκε ανάμεσα σε 48 σχολεία της Ευρώπης που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο αίτημα του σχολείου Oberschule Eschen για συνεργασία».
Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα και σχεδίασαν από κοινού με ομάδα εκπαιδευτικών του Σχολείου πρόταση έργου Erasmus+ Key Action 2 (KA2), που πρόκειται να υποβληθεί προς έγκριση τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ο κ. Βαρνάβας επισήμανε πως «με τα προγράμματα αυτά δίνουμε μια ευρωπαϊκή διάσταση στην ποιότητα της εκπαίδευσης με οφέλη για τους μαθητές και τους καθηγητές»

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Λαρίσης – photos

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας…

24 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται…

24 Νοεμβρίου 2023

Παιδική πορνογραφία: Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος – Πώς διεθνής έρευνα «ξεσκέπασε» τη δράση του

Μία ακόμα υπόθεση φρίκης, παιδικής πορνογραφίας έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα μας, καθώς στις «δαγκάνες»…

24 Νοεμβρίου 2023

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023