Τοπικά

Από Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας

Το 4ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας είναι εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στο οποίο φοιτούν ανήλικοι/ες και ενήλικοι/ες μαθητές/ήτριες που επιθυμούν με την αποφοίτησή τους να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Να σημειωθεί ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις 2019 όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/ήτριες του σχολείου πέτυχαν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι μαθητές/ήτριες αποκτούν γενικές γνώσεις αλλά και εξειδίκευση σε μια από τις ακόλουθες ειδικότητες:

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ
 Τ. Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής
 Τ. Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων
 Τ. Ηλεκτρονικών & Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών
 Τ. Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων & Τεχνολογίας Πετρελαίου &Φυσικού Αερίου
 Τ. Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού
 Τεχνικός Οχημάτων
 Τ. Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων & Κατασκευών  Αισθητικής Τέχνης
 Κομμωτικής Τέχνης
 Βοηθών Φαρμακείου
 Βοηθών Φυσικοθεραπευτή

Πώς & πότε γίνονται οι εγγραφές;
Οι εγγραφές Σεπτεμβρίου γίνονται από Δευτέρα 2/9/2019 έως και την Τρίτη 10/9/2019
Για την εγγραφή απαιτούνται: 1)Τίτλος σπουδών 2)Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης Σχολείου* 3)Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.
* Έγγραφο που εκδίδεται μετά από ηλεκτρονική δήλωση που υποβάλλει ο/η κηδεμόνας ή ο/η ενήλικος/η μαθητής/ήτρια στην πλατφόρμα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. https://e-eggrafes.minedu.gov.gr. Ζητείστε πληροφορίες από το 4ο ΕΠΑ.Λ. τηλεφωνικά, ή δια ζώσης. Το σχολείο παρέχει βοήθεια στην υποβολή της ηλεκτρονικής δήλωσης. Για την υποβολή της είναι απαραίτητοι είναι οι κωδικοί taxisnet.

Φοίτηση στο 4ο ΕΠΑ.Λ.
Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. φοιτούν εργαζόμενοι/ες & αυτοαπασχολούμενοι/ες, άνεργοι/ες και άτομα που αδυνατούν να παρακολουθήσουν πρωινό σχολείο.
Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. λειτουργούν δύο (2) προγράμματα σπουδών:
Α) Στο 1ο, «ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ Λυκείου & ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 3ετής & ΔΩΡΕΑΝ. Εγγράφονται σε αυτό, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Γυμνασίου παρακολουθώντας μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά).
Β) Στο 2ο, «ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 2ετής & ΔΩΡΕΑΝ. Εγγράφονται στο Β΄ έτος, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, κλπ) παρακολουθώντας μόνο μαθήματα ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά) με μειωμένο ημερήσιο/εβδομαδιαίο ωράριο.
Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για την εγγραφή.
Η μετακίνηση είναι ΔΩΡΕΑΝ για όσους/ες εγγράφονται με απολυτήριο Γυμνασίου και με έκπτωση 50% για όσους/ες έχουν εγγράφονται με απολυτήριο Λυκείου. Στους μαθητές παρέχεται η δυνατότητα αναβολής στράτευσης.

Μετά την αποφοίτηση;
Μετά την αποφοίτηση οι μαθητές/ήτριες έχουν τις εξής 3 επιλογές:
Α) Να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας με το πτυχίο επιπέδου 4 που αποκτούν (Οι απόφοιτοι/ες εργάζονται είτε σε επιχειρήσεις-φορείς του ιδιωτικού & δημόσιου τομέα είτε ως αυτοαπασχολούμενοι-ελεύθεροι επαγγελματίες).
Β) Να συμμετέχουν προαιρετικά, στο πρόγραμμα ΜΑΘΗΤΕΙΑ, κάνοντας πρακτική άσκηση για 9 μήνες με αμοιβή & ασφαλιστική κάλυψη (για 4 ημέρες/εβδ. & 1 ημέρα εργαστήριο στο σχολείο), στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 5 και μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με αυξημένα προσόντα.
Γ) Να επιδιώξουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Στρατιωτικές Σχολές-Σώματα Ασφαλείας, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Όλοι/ες οι μαθητές/ήτριες, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθούν ,μπορούν να εισαχθούν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχοντας σε Πανελλαδικές Εξετάσεις(*)των ΕΠΑ.Λ. μέσω 2 δρόμων: α) ένταξη σε πανεπιστήμια και στρατιωτικές σχολές (ΣΤΥΑ, ΣΜΥΑ, ΣΜΥΝ) – σώματα ασφαλείας (Αστυφυλάκων, Πυροσβεστών )ή β) Ειδικά για όσους/ες αποφοιτούν από εσπερινό ΕΠΑ.Λ. υπάρχει ειδική κατηγορία στην οποία οι μαθητές/ήτριες μπορούν να επιδιώξουν την εισαγωγή τους, σε ποσοστό 1%, σε τμήματα-σχολές που σχετίζονται με την ειδικότητα που παρακολουθούν στο ΕΠΑ.Λ., συναγωνιζόμενοι/ες όσους/ες αποφοίτησαν μόνο από εσπερινά ΕΠΑ.Λ. (μικρότερος ανταγωνισμός για μικρότερο αριθμό θέσεων).

(*)Για την φετινή επιτυχία των μαθητών/ριών όλων των ειδικοτήτων να εισαχθούν σε ποσοστό 100% στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων τους/τις συγχαίρει και εύχεται καλή πορεία στις ακαδημαϊκές τους σπουδές!

Για επιπρόσθετες πληροφορίες – διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2421060443 & 2421068423 (ώρες 18:00 – 22:00)

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κάλεσμα συνταξιουχικών οργανώσεων και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών για μαζική συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας και το Δημοκρατικό…

19 Φεβρουαρίου 2024

Μάθιου Πέρι: Αντιδράσεις από τους θαυμαστές του αφού παραλείφθηκε από το αφιέρωμα των BAFTA για τους εκλιπόντες ηθοποιούς

Τα BAFTA αντιμετώπισαν αντιδράσεις αφού η τελετή απονομής του 2024 δεν απέτισε φόρο τιμής στον…

19 Φεβρουαρίου 2024

Ανακαλύπτοντας τα διαδικτυακά παιχνίδια σε πλατφόρμες σαν την rabona

Οι πλατφόρμες για διαδικτυακά καζίνο κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος όσον αφορά τις επιλογές διασκέδασης.…

19 Φεβρουαρίου 2024

26χρονος ο άνδρας που πέθανε σε στύλο υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ στο Παλαιό Φάληρο

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα ένας 26χρονος πάνω σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος στη συμβολή των οδών…

19 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη: Σε απολογία καλούνται 23 μη πολιτικά πρόσωπα την ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την τραγωδία

Συνολικά 23 μη πολιτικά πρόσωπα, που είναι κατηγορούμενοι για την περιβόητη Σύμβαση 717 που αφορά…

19 Φεβρουαρίου 2024

Μανώλης Μαυρομμάτης: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες στην εντατική – Το ανακοινωθέν για την υγεία του

Κρίσιμη για τις επόμενες 48 ώρες είναι η κατάσταση της υγείας του γνωστού αθλητικογράφου Μανώλη…

19 Φεβρουαρίου 2024