Τοπικά

Κάλεσμα συνταξιουχικών οργανώσεων και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών για μαζική συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας και το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου έγινε ενημέρωση για το πολύ σοβαρό και διαχρονικό ζήτημα της υγείας και την ανάγκη για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας. Ζητήματα που απασχολούν όλους τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και γενικά όλο τον ελληνικό λαό. Έγινε λόγος επίσης και για την συνέχεια της δράσης τους εκφράζοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των υγειονομικών και γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας σε όλη την Μαγνήσια.

Στο κάλεσμά τους προς τους συνταξιούχους και τις γυναίκες της περιοχής επισήμαναν τα εξής:

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ (όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση της ΝΔ) ή σε παραρτήματα Ανωνύμων Εταιρειών (όπως μετέτρεψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το νοσοκομείο της Σαντορίνης).
ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ για κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο και κάθε λαϊκή οικογένεια!! Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για απολύσεις συμβασιούχων, κλείσιμο νοσοκομείων στην Περιφέρεια, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, εφαρμογή των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων, επέκταση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για φάρμακα επιβεβαιώνουν ότι θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αναγκών των ασθενών.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επιβεβαιώνεται καθημερινά από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, των υπουργών και λοιπών κυβερνητικών στελεχών, είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας, δηλαδή της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα εκρηκτικά προβλήματα της υγείας και της ακρίβειας και:
Διεκδικούμε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της υγείας-πρόνοιας που η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και απειλούν την ζωή μας από ένα σύστημα υγείας που σταθερά παραχωρείται και παραδίδεται στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων και γίνεται όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα την στιγμή που πέρα των άλλων η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα.
Σ’ αυτή την βάση για τον ίδιο σκοπό σε όλη την χώρα οργανώνονται Περιφερειακές και σε κάθε νομό συγκεντρώσεις από τα συνταξιουχικά σωματεία από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

Διεκδικούμε:
• Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος
• Εξασφάλιση από το κράτος δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους.
• Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των άλλων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών.
• Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία και το σύνολο των δομών που έκλεισαν λόγω περικοπών.
• Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία για όλο τον λαό.
• Απολύτως δωρεάν, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους, Έλληνες ή μετανάστες.
• Πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες. Ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, με ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού ασθενοφόρων μέσων επίγειων – πλωτών – εναέριων. Στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας συντήρησης του στόλου με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
• Καμιά ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
• Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα και σε όλα τα χωριά.
• Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς.
• Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλους (χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές), με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό.
• Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.
• Δημιουργία δημόσιων δομών και οίκων ευγηρίας για την τρίτη ηλικία.
• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν.
• Όχι στην κατάργηση των ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων.

Οι συνταξιούχοι και οι γυναίκες της Μαγνησίας κάνουμε πρόταση και έκκληση σε όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
22 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΩΡΑ 11.00 ΠΜ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

«Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας, την υγεία μας και την δουλειά μας και όχι τα κέρδη τους!»

Οι υγειονομικοί και όλος ο λαός, τα σωματεία μας και οι μαζικοί φορείς πρέπει να δώσουν αφοπλιστική και ηχηρή απάντηση, όπως δίνουν οι αγρότες και οι φοιτητές βδομάδες τώρα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική!

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μάθιου Πέρι: Αντιδράσεις από τους θαυμαστές του αφού παραλείφθηκε από το αφιέρωμα των BAFTA για τους εκλιπόντες ηθοποιούς

Τα BAFTA αντιμετώπισαν αντιδράσεις αφού η τελετή απονομής του 2024 δεν απέτισε φόρο τιμής στον…

19 Φεβρουαρίου 2024

Ανακαλύπτοντας τα διαδικτυακά παιχνίδια σε πλατφόρμες σαν την rabona

Οι πλατφόρμες για διαδικτυακά καζίνο κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος όσον αφορά τις επιλογές διασκέδασης.…

19 Φεβρουαρίου 2024

26χρονος ο άνδρας που πέθανε σε στύλο υψηλής τάσης του ΔΕΔΔΗΕ στο Παλαιό Φάληρο

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα ένας 26χρονος πάνω σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος στη συμβολή των οδών…

19 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη: Σε απολογία καλούνται 23 μη πολιτικά πρόσωπα την ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την τραγωδία

Συνολικά 23 μη πολιτικά πρόσωπα, που είναι κατηγορούμενοι για την περιβόητη Σύμβαση 717 που αφορά…

19 Φεβρουαρίου 2024

Μανώλης Μαυρομμάτης: Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες στην εντατική – Το ανακοινωθέν για την υγεία του

Κρίσιμη για τις επόμενες 48 ώρες είναι η κατάσταση της υγείας του γνωστού αθλητικογράφου Μανώλη…

19 Φεβρουαρίου 2024

Λαμία: Έφυγε από το νοσοκομείο και τον διαμέλισε όχημα

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας στο 3ο χλμ Λαμίας - Δομοκού,…

19 Φεβρουαρίου 2024