Κατηγορίες: Τοπικά

Απλήρωτοι 150 εργαζόμενοι στην ΕΒΟΛ και 200 αγρότες – Κραυγή αγωνίας από τον Ν. Πρίντζο

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η μεγαλύτερη συνεταιριστική οργάνωση της Μαγνησίας έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας των τελευταίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα.
Η καθημερινή μείωση των εσόδων της κυμαίνεται σε ποσοστό 60-70%, ενώ η κατανάλωση των προϊόντων έχει κατρακυλήσει τις τελευταίες μέρες, ξεκινώντας από 5% την προηγούμενη Δευτέρα και φθάνοντας στο 15% σήμερα. Επιπλέον επισήμανε τον κίνδυνο να μην έλθουν οι επιδοτήσεις για τους αγρότες ή, ακόμη χειρότερα, να γίνει κατάσχεση εις χείρας τρίτων, και επίσης να χαθούν όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.
Η ΕΒΟΛ, όπως είπε, είναι μια υγιής συνεταιριστική οργάνωση χωρίς δανειακές υποχρεώσεις, η οποία εδώ και 13 χρόνια δεν έχει καθυστερήσει ούτε μία μέρα τις πληρωμές σε προσωπικό, προμηθευτές, αγρότες και κτηνοτρόφους – μέλη της. «Σήμερα όμως έχουμε 150 εργαζόμενους απλήρωτους, όπως και 200 αγρότες που παρέδωσαν το προϊόν τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τις εαρινές καλλιέργειες τους. Τα χρήματά μας είναι σε διάφορους λογαριασμούς στις τράπεζες, όμως με το κλείσιμό τους δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία συναλλαγή», είπε.
Ο κ. Πρίντζος υπογράμμισε επίσης τον κίνδυνο να σταματήσει η παραγωγή του γάλακτος τις επόμενες δέκα ημέρες, αν η ΕΒΟΛ δεν προμηθευτεί την πρώτη ύλη από το εξωτερικό για την κατασκευή των πλαστικών φιαλών, ώστε να γίνει η εμφιάλωση του γάλακτος, αλλά και να μην μπορεί να παραλάβει γάλα από τους κτηνοτρόφους, γιατί δεν θα έχει χρήματα να τους πληρώσει. «Τα αποθεματικά μας σε πρώτη ύλη επαρκούν για δέκα ημέρες μόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ήδη η διοίκηση συζητά με τις τράπεζες τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, αλλά για την ώρα δεν έχει βρεθεί λύση.
Σημειώνεται ότι καθημερινά η ΕΒΟΛ ενισχύει την αγορά του Βόλου με ποσό ύψους 30.000 ευρώ για αγορά αναλώσιμων υλικών, καυσίμων, ανταλλακτικών κλπ., ενώ κάθε μήνα πληρώνει στο κράτος 300.000 ευρώ σε φόρους, τέλη και ασφαλιστικά ταμεία.
Τέλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι πλήττεται σφόδρα ένας από τους σημαντικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας που μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση. «Δεν θεωρώ λογικό να υποτάσσεται το κοινό συμφέρον στο κομματικό. Διαχρονικά έχω ταχθεί υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Οι κυβερνώντες, και οι προηγούμενοι και οι τωρινοί αλλά και αυτοί που θα έλθουν, θα πρέπει να λάβουν υπόψη αυτή την ανήσυχη ησυχία του αγροτικού κόσμου. Καλώ την πολιτική ηγεσία να σκύψει στο πρόβλημα, διότι κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε στην καταστροφή».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άνδρας ντυμένος Άη Βασίλης έπεσε στο κενό μπροστά στα μάτια του παιδιού του

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια ενός Ρώσου να κατέβει με σκοινί σε πολυώροφο κτίριο παριστάνοντας…

22 Δεκεμβρίου 2023

Άγριο έγκλημα στα Καλύβια: 16χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα του – Πήρε τη μητέρα του και της το είπε

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Καλύβια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μία…

22 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα 2023 – meteo: Ποια είναι η πιο «λευκή» χρονιά από το 1991 για τη χώρα, πόσο χιόνι και πού θα πέσει φέτος

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι συνυφασμένη με χιονισμένα τοπία σε χώρες βορειότερου γεωγραφικού πλάτους από…

22 Δεκεμβρίου 2023

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: «Δεχτήκαμε τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δεν είχαμε θύματα» λέει ο ένας από τους τραυματίες Κρητικούς

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ένας εκ των Κρητικών που τραυματιστήκε από τους πυροβολισμούς στο…

22 Δεκεμβρίου 2023

Δικηγόρος οικογένειας Κατσούρη : «Ξαφνικά οι Κροάτες έπαψαν να είναι κατηγορούμενοι και αποφυλακίστηκαν»

Οι 105 Κροάτες που είχαν προφυλακιστεί για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη «ξαφνικά…

22 Δεκεμβρίου 2023

Μακελειό στην Πράγα: Όπλο που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη συνδέεται με τη δολοφονία πατέρα και κόρης την περασμένη εβδομάδα

Όπλο που βρέθηκε στο σπίτι όπου διέμενε ο μακελάρης της Πράγας ο οποίος επιτέθηκε στο…

22 Δεκεμβρίου 2023