Κόσμος

Απίθανη τροπολογία: Επίδομα 500 ευρώ σε κάθε Γερμανό που κάνει διακοπές στην Ελλάδα

kalokairi

Μια… προωθημένη τροπολογία για να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, κατέθεσαν γερμανοί βουλευτές του CDU: Προτείνουν να δίδεται σε κάθε Γερμανό τουρίστα που επισκέπτεται την Ελλάδα ένα επίδομα για τις ταξιδιωτικές του δαπάνες ύψους 500 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανταπόκριση της εφημερίδας Bild την Τετάρτη, τη οποία αναπαράγουν όλα σχεδόν τα γερμανικά μέσα, οι βουλευτές Ρούντιγκερ Κρούζε και Άξελ Φίσερ επιθυμούν με την ιδέα τους αυτή να στηρίξουν την Ελλάδα και προσφέρουν πρόσθετα έσοδα στην χώρα του Ευρωπαικού Νότου.
Οι δύο πολιτικοί του κυβερνώντος κόμματος προτείνουν όλοι οι Γερμανοί πολίτες να ταξιδέψουν τα επόμενα τρία χρόνια στην Ελλάδα και να τους επιστραφούν 500,00 Ευρώ κατόπιν προσκόμισης των ανάλογων παραστατικών.
Οι αποδείξεις για ξενοδοχεία και διανυκτερεύσεις δεν θα πρέπει να έχουν πληρωθεί τοις μετρητοίς, αλλά με πιστωτική κάρτα ή τραπεζικό έμβασμα. Ο Έλληνας επιχειρηματίας αντίστοιχα θα πρέπει να έχει ΑΦΜ προκειμένου να διασφαλιστεί η ορθή φορολόγηση των εσόδων.
“Με το τρόπο αυτό προσφέρουμε ένα κίνητρο για τίμια απόδοση φόρων. Το “κουπόνι για την Ελλάδα” είναι ένα ερέθισμα για μεταρρύθμιση του συστήματος από τη βάση”, λέει ο κος Κρούζε.
Ο κος Φίσερ τονίζει: “Κάθε Γερμανός θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα αυτό.”
Όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία τη Τετάρτη ενόψει της Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ Βερολίνου, οι Γερμανοί έκαναν ακόμη περισσότερα αεροπορικά ταξίδια στο εξωτερικό. 81,6 εκ. Επιβάτες ξεκινούν το ταξίδι τους από τα γερμανικά αεροδρόμια. Αγαπημένος προορισμός για 7,2 εκ. επισκέπτες συνεχίζουν να είναι τα νησιά της Μεσογείου, όπου τα ελληνικά νησιά αύξησαν σημαντικά την επισκεψιμότητά τους: το ποσοστό των Γερμανών τουριστών αυξήθηκε κατά σχεδόν 20%, δηλ. 1,4 εκ.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το