Τοπικά

Απάτες και με κρυπτονομίσματα – Πολλές οι καταγγελίες στην Εισαγγελία Βόλου

 

Πιστεύουν ότι θα πλουτίσουν με επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, όταν ξαφνικά διαπιστώνουν ότι πρόκειται περί απατών. Πολλοί Βολιώτες φέρονται να έχουν πέσει θύματα σε τέτοιου είδους επενδύσεις, σύμφωνα με τις καταγγελίες που κάνουν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Βολιώτες που πίστεψαν ότι επενδύοντας 1.000 ευρώ θα μπορέσουν να αυξήσουν το κεφάλαιό τους από 12.000 έως 15.000 ευρώ, αλλά τελικά έχασαν και τα χρήματα που επένδυσαν… Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνουν άλλη μία φορά πόσο επικίνδυνο και απατηλό είναι το διαδίκτυο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους τους χρήστες, να μην πιστεύουν στο εύκολο χρήμα και τις μεγάλες αποδόσεις, αφού στην πλειονότητα αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτές τις επιχειρήσεις είναι τυχοδιώκτες και απατεώνες. Μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το YouTube, το Instagram και το TikTok, έχουν κατακλυστεί από αναρτήσεις και σχόλια που υποστηρίζουν ότι μπορεί κανείς να βγάλει εύκολο χρήματα, κάνοντας μόνο 15 likes την ημέρα σε συγκεκριμένες σελίδες ή προφίλ από influencers. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν ο υποψήφιος «επενδυτής» να εγγραφεί σε κάποιο από τα προϊόντα της Wind Media, να αγοράσει ένα πακέτο που ξεκινούσε από τα 600 και ξεπερνούσε ακόμη και τα 3.000 ευρώ και στη συνέχεια κάνοντας μερικά likes την ημέρα θα έβγαζε ένα μηνιαίο εισόδημα που ξεκινούσε από 765 ευρώ τον μήνα και έφτανε μέχρι πολλές χιλιάδες. Ετσι απλά και μόνο με ένα κλικ…
Στην παγίδα που έστησε η Wind Media έπεσαν και αρκετοί Βολιώτες που κατέβαλαν σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι και σε κρυπτονομίσματα το ποσό, ωστόσο, διαπίστωσαν πριν από ένα περίπου μήνα πως η πλατφόρμα είναι εκτός λειτουργίας και η ιστοσελίδα της Wind Media ανενεργή. Πρόκειται για μία νέα μορφή εγκληματικότητας με τόπο τέλεσης τις υπηρεσίες επενδύσεων μέσω διαδικτύου, πέρα από τα αυστηρώς καθορισμένα σύνορα των χωρών. Για αυτό απαιτείται συνεργασία των διωκτικών αρχών σε διεθνές επίπεδο με χρήση των νέων τεχνολογιών.

Προσοχή συστήνει η Αστυνομία
Η ΕΛΑΣ συστήνει προσοχή:
– Ποτέ μη δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε κάποιον που έρχεται σε επαφή μαζί σας απροειδοποίητα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κειμένου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης κλπ. Μπορεί ακόμη και να φαίνεται ότι ο αποστολέας είναι κάποιος φίλος σας, αλλά στην πραγματικότητα θα μπορούσε να είναι ένας χάκερ που έχει παραβιάσει το email ή τον κοινωνικό του λογαριασμό. Επικοινωνήστε ξεχωριστά με τον καθένα με κάποιον άλλο τρόπο επικοινωνίας.
– Εάν κάτι φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον δεν είναι. Αντιμετωπίστε οποιαδήποτε επενδυτικά σχήματα με μεγάλη δόση δυσπιστίας.
– Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για κάθε λογαριασμό κρυπτονομισμάτων που έχετε.

 

Share
Ετικέτες: κρυπτονομίσματα

Πρόσφατα άρθρα

Απίστευτη απάτη: Προσποιούταν την πεθαμένη θεία της και εισέπραττε τις συντάξεις – Έκλεψε πάνω από 1 εκατ.!

Μια γυναίκα από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ κατηγορείται ότι έκλεψε πάνω από 1 εκατομμύριο…

28 Δεκεμβρίου 2023

Λαμπάκια

Ιδιαίτερος ο στολισμός που επέλεξε συμπολίτης μας. Σε γειτονιά του Βόλου στην Ανθ. Γαζή επέλεξε…

28 Δεκεμβρίου 2023

Τοπικά

Εκλογές είχαμε το 2023 και στην αυτοδιοίκηση, όπου στον δήμο Βόλου ο Αχ. Μπέος επανεξελέγη…

28 Δεκεμβρίου 2023

Ζεστάθηκαν

«Ζεστάθηκαν τα ταμεία των καταστημάτων εστίασης τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η καλοκαιρία ευνόησε βολιώτες και…

28 Δεκεμβρίου 2023

Δε θύμιζε

Οι θερμοκρασίες των Χριστουγέννων δε θύμιζαν σε τίποτα χριστουγεννιάτικο τοπίο. Βέβαια για την Πρωτοχρονιά μπορεί…

28 Δεκεμβρίου 2023

Ισραηλινός στρατιώτης έβλεπε εφιάλτη και άνοιξε πυρ τραυματίζοντας συναδέλφους του

Στρατιώτης των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) που διέμενε σε ένα στρατιωτικό θέρετρο στην Ασκελόν άρχισε…

28 Δεκεμβρίου 2023