Τοπικά

Απάντηση του Συλλόγου Παλιού Λιμεναρχείου – Παλαιών

Ο Σύλλογος Παλιού Λιμεναρχείου – Παλαιών σε ανακοίνωση απάντηση αναφέρει:

Μια ήρεμη και πολιτισμένη τοποθέτηση, με αφορμή την «οργισμένη απάντηση» του κ. Μπέου απέναντι στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών

Ως Σύλλογος Παλιού Λιμεναρχείου – Παλαιών, ως κάτοικοι κι επαγγελματίες της περιοχής, όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα έντονα προβλήματα που άφησαν οι καταστροφές από τις πλημμύρες του Daniel & Elias (κατεστραμμένες περιουσίες, τόνους λάσπης, σκόνη κ.α.). Απέναντι σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση προσπαθούμε καθημερινά και ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς (δήμο, περιφέρεια, λιμάνι, ΟΣΕ κ.α.) να κάνουν όσα οφείλουν πρώτον για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραυματικές καταστάσεις και δεύτερον για να επανέλθει η γειτονιά μας στην κανονικότητα και να γίνει ακόμα καλύτερη από πριν.

Το ζητάμε και το διεκδικούμε γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε δικαίωμα να ζούμε σε μια περιοχή που θα πάψει να είναι υποβαθμισμένη και οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερες για όλους εμάς, για τα παιδιά μας που μεγαλώνουν εδώ, για τα παιδιά που έρχονται στο σχολείο της περιοχής μας αλλά και για όλους όσους επισκέπτονται τη γειτονιά μας, τις πλατείες της κι όχι μόνο.

Το ζητάμε και το διεκδικούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς, γιατί η γειτονιά μας από το Παλαιό Λιμεναρχείο έως και τις εγκαταστάσεις Τσαλαπάτα έμεινε για πάνω από 3 μέρες βυθισμένη κάτω από το νερό στην πλημμύρα του Daniel και ξαναπλημμύρισε με τον Elias. Βυθισμένη σε νερά και λάσπες, που ξεπέρασαν το 1.5μ, που περιείχαν οτιδήποτε μπορεί κάποιος να σκεφτεί (λύματα, καύσιμα, φυτοφάρμακα, διάφορες ουσίες κ.α.) που οδηγήθηκαν κι έφτασαν εδώ εξαιτίας και διάφορων παραλείψεων αρμόδιων φορέων (γι’ αυτό γίνεται εισαγγελική έρευνα).

Στόχος λοιπόν του Συλλόγου είναι η επαναφορά ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης, στη γειτονιά που πλήγηκε όσο καμία άλλη, και η προστασία της υγείας όλων μας. Μακριά από κάθε κομματική σκοπιμότητα (άλλωστε στο Σύλλογο μας συμμετέχουν μέλη όλων των κομματικών και πολιτικών απόψεων, εκτός φασίζουσων). Μακριά από εξυπηρέτηση κάθε προσωπικού συμφέροντος, αλλά με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος όλης της γειτονιάς.

Και μέχρι τώρα έχουμε πολλά θετικά αποτελέσματα αλλά και πολλά βήματα να κάνουμε ακόμη. Η δράση του Συλλόγου μας (που υπάρχει από το 1976) έχει συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό και για αυτό αγκαλιάζεται από όλους τους κατοίκους. Πιστεύουμε μάλιστα ότι οι κάτοικοι κάθε γειτονιάς θα έπρεπε να δημιουργήσουν τοπικό Σύλλογο, ώστε να αντιμετωπίσουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο τα δεκάδες προβλήματα που μπορεί να τους απασχολούν.

Με βάση τα παραπάνω λοιπό,, ως Σύλλογος, ως κάτοικοι κι ως επαγγελματίες της περιοχής, όταν υπάρχει ανάγκη να γίνουν έργα, θα την αναδεικνύουμε. Και από τα φωτογραφικά και τηλεοπτικά ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών που φαίνονται μηχανήματα να καθαρίζουν και να δημιουργούν μικρά βουνά από χώμα και λάσπη που παρέμενε στη γειτονιά μας, αποδεικνύεται ότι η ανάγκη ήταν πολύ μεγάλη.

Τα έργα και οι ουσιαστικές πράξεις μας δημιουργούν πραγματική ικανοποίηση. Η καθυστέρηση και η αδιαφορία όμως όχι. Επιμένουμε στο πρώτο λοιπόν προς όφελος όλων μας, προς όφελος της γειτονιάς. Γι’ αυτό και δεν κατανοούμε την όποια «οργισμένη απάντηση» αντί για συνεννόηση και συνεργασία. Γι’ αυτό και καταδικάζουμε την εντολή που δόθηκε να κατέβει, από γνωστούς – αγνώστους, το πανό που είχε κρεμαστεί στα κάγκελα του ΟΣΕ στον κόμβο (βλ. φωτογραφία)

Το ΔΣ του Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών

Υ.γ. Και επειδή μια πόλη και μια γειτονιά αν δεν γνωρίζει το παρελθόν, μάλλον θα έχει ένα δυσοίωνο μέλλον, στα πλαίσια διάφορων άλλων δράσεων που αναπτύσσουμε ως Σύλλογος, την Κυριακή 14 Απριλίου καλούμε όλους κι όλες να έρθουν σε μια ξενάγηση που διοργανώνουμε στο Μουσείο της Πόλης μας σε συνεργασία με το μουσείο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εκδήλωση στη μνήμη της Αποστολίας Νάνου-Σκοτεινιώτη

  Σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη της…

30 Μαρτίου 2024

Εννέα μετάλλια ο ΟΕΑ/ΝΑΒ στους Εαρινούς Αγώνες κολύμβησης

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η κολυμβητική ομάδα  του ΟΕΑ/ΝΑΒ στους Εαρινούς Περιφερειακούς Αγώνες Μίνι (8-9…

30 Μαρτίου 2024

Η Βιβλιοθήκη Πορφυρογένειου γιορτάζει την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου- Ιστορίες και παραμύθια για μικρούς και μεγάλους

  Αύριο Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 12.00, η Βιβλιοθήκη του Πορφυρογένειου Πολιτιστικού Κέντρου Αγριάς γιορτάζει…

30 Μαρτίου 2024

Μπονσάι…

Η «περιποίηση» στο συγκεκριμένο δέντρο στη Δημ. Γεωργιάδου με Αθ. Διάκου μοιάζει σαν τα μπονσάι,…

30 Μαρτίου 2024

Γνωρίζει τη μοίρα της η Νίκη που σήμερα φιλοξενεί τον Εθνικό Π.

Το τελευταίο της παιχνίδι για την κανονική διάρκεια της National League 1 δίνει η Νίκη.…

30 Μαρτίου 2024

Έκανε φοβερό δεύτερο γύρο στην Α’ ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός

Μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση απομένει για να στεφθεί πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στη φετινή Α’ ΕΠΣΘ.…

30 Μαρτίου 2024