Ελλάδα

Απάνθρωπη κακοποίηση σκύλου στην Κρήτη: Τον ακρωτηρίασαν και τον έδεσαν στα σκουπίδια

Νέα απάνθρωπη κακοποίηση ζώου έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο, όπου σκύλος βρέθηκε δεμένος με σκοινί σε κάδους σκουπιδιών έξω από το πανεπιστήμιο της πόλης να αιμορραγεί καθώς του είχαν κόψει τα αυτιά. Σύμφωνα με το neakriti, η εικόνα του άτυχου σκύλου σόκαρε ακόμη και τον κτηνίατρο, στον οποίο μετέφεραν τον σκύλο εθελόντριες της φιλοζωικής ομάδας «Νοιάζομαι».

Το βελγικό λυκόσκυλο έχει ακρωτηριαστεί βάναυσα στα αυτιά του, από κτηνοτρόφο, ο οποίος βλέποντας ότι προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία και μόλυνση στο ζώο, το έδεσε με σκοινί στα σκουπίδια και το παράτησε.

Ο σκύλος είναι υγιής και ψάχνει οικογένεια
Το ακρωτηριασμένο Βελγικό λυκόσκυλο στο Ρέθυμνο πήρε το όνομα Μπρούνο από τις εθελόντριες που το διέσωσαν, κάνουν έκκληση ώστε να βρεθεί οικογένεια για το άτυχο ζωάκι. Όπως εξηγεί η κ. Βάλια Τσερβάκη ο Μπρούνο παρά την ταλαιπωρία του είναι υγιής, νεαρής ηλικίας και με πολύ καλό χαρακτήρα.

Δεύτερο σοκαριστικό περιστατικό σε λίγες ημέρες
Εξίσου σοκαριστικές ήταν και οι εικόνες με το σκυλί που εντοπίστηκε προ ημερών στην Αμμουδάρα Μαλεβιζίου, το οποίο είχε ευνουχιστεί με δεματικό στα γενετικά του όργανα. Τη διαπίστωση έκανε έκπληκτος ο κτηνίατρος Ανδρέας Μπαντουβας όταν το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε στο ιατρείο του με συμπτώματα σηψαιμίας.

Σε γραπτή δήλωση τους τα μέλη της φιλοζωικής Ομάδας Σείριος Ηρακλείου αναφέρονται τόσο στα δυο αυτά περιστατικά που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα όσο και ευρύτερα στη μεγάλη πληγή που αποτελούν τα βαρελόσκυλα στην Κρήτη καταλύοντας κάθε έννοια πολιτισμού και ανθρωπιάς. Φαινόμενο που ανατροφοδοτεί αδιάκοπα και τον αριθμό των αδέσποτων που καταλήγουν στον αστικό ιστό ων πόλεων της Κρήτης.

Ανακοίνωση από φιλοζωικές οργανώσεις
Για απαράδεκτες και μεσαιωνικές πρακτικές που εφαρμόζονται στην ύπαιθρο της Κρήτης κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων που ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για να εκλείψουν οι εικόνες με τα εξαθλιωμένα βαρελόσκυλα στα ορεινά του νησιού.

Σε γραπτή δήλωση τους τα μέλη της φιλοζωικής Ομάδας Σείριος Ηρακλείου αναφέρονται τόσο στα δυο απαράδεκτα περιστατικά που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα όσο και ευρύτερα στη μεγάλη πληγή που αποτελούν τα βαρελόσκυλα στην Κρήτη καταλύοντας κάθε έννοια πολιτισμού και ανθρωπιάς. Φαινόμενο που ανατροφοδοτεί αδιάκοπα και τον αριθμό των αδέσποτων που καταλήγουν στον αστικό ιστό ων πόλεων της Κρήτης.

«Οι εικόνες που συναντούν καθημερινά τουρίστες, πολίτες και εθελοντές στις ορεινές περιοχές της Κρήτης είναι συγκλονιστικές. Σκυλιά όπως ο άτυχος Μπρούνο, και το σκυλί που βρέθηκε στην Αμμουδάρα, ακρωτηριασμένα βάναυσα, δεμένα σε βαρέλια και παραπήγματα, χωρίς τροφή και στοιχειώδη περίθαλψή να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα. Οι καταγγελίες πέφτουν στο κενό, αφού δεν υπάρχει πουθενά υποδομή για να φιλοξενηθούν τα ζώα ακόμη και αν διαταχθεί η αφαίρεση τους. Είναι ώρα η πολιτεία και οι τοπικές αρχές να βάλουν βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο με αυστηρούς αστυνομικούς ελέγχους, με προγράμματα ενημέρωσης με το συντονισμό της περιφέρειας Κρήτης και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για να εκλείψουν μεσαιωνικές πρακτικές που αποτελούν όνειδος».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το