Τοπικά

Απαγορεύθηκε το κυνήγι στις Αγριόλευκες και τον Αλατά μέχρι το 2022

Με απόφαση του Δασαρχείου Βόλου απαγορεύθηκε η θήρα όλων των θηραμάτων για πέντε χρόνια, μέχρι 31-7-2022, σε έκταση 6.675 στρεμμάτων στη θέση «Αγριόλευκες» περιφερείας Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου και Δήμου Βόλου, καθώς και στο Καταφύγιο άγριας ζωής ορισμένου χρόνου, στο νησί «Αλατάς» περιφερείας Τοπικής Κοινότητος Τρικερίου, Δήμου Νοτίου Πηλίου, Ν.Μαγνησίας, σε έκταση 530 στρ..

Όσον αφορά τις Αγριόλευκες, η έκταση στην οποία απαγορεύεται η θήρα οριοθετείται ως εξής:
Aρχίζει από την διασταύρωση του Εθνικού δρόμου Βόλου – Ζαγοράς με τον δρόμο που οδηγεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Ακολουθώντας τον Εθνικό δρόμο προς Ζαγορά μέχρι την διασταύρωση αγροδασικού δρόμου στην περιοχή «Νησάκι», (στον τρίτο αριστερό ελιγμό αμέσως μετά την παράκαμψη Ζαγοράς), τον οποίο ακολουθεί μέχρι συναντήσεως του δασικού δρόμου, Ανηλίου –Χανίων.

Ακολουθεί τον προαναφερθέντα δασικό δρόμο μέχρι την διασταύρωσή του με τον Επαρχιακό δρόμο Χανίων-Κισσού (άσφαλτος), τον οποίο ακολουθεί μέχρι την θέση «Σκλήθρα» ή «Γεωργουδάκαινας λάκκα», όπου διασταυρώνεται με δασικό δρόμο τον οποίο ακολουθεί Δυτικά μέχρι την θέση «Τρία Ρέματα». Από την θέση αυτή ακολουθεί το ρέμα Μαστροκώστα μέχρι την κορυφή Γολγοθάς και από εκεί ακολουθεί την ράχη κατεβαίνοντας μέχρι χαρακτηριστικό διπλό ελιγμό του δρόμου Αγ. Λαυρεντίου –Χανίων. Από την θέση αυτή ακολουθεί δασικό δρόμο με κατεύθυνση Β.Δ. μέχρι το τέρμα του και από εκεί το μονοπάτι Βόρεια, μέχρι την αρχική διασταύρωση του Εθνικού δρόμου με τον δρόμο προς Χιονοδρομικό Κέντρο.

Όσον αφορά τον Αλατά, η απαγόρευση κυνηγίου ορίζεται σε ολόκληρη την έκταση του νησιού, με σκοπό την προστασία της άγριας πανίδας και την διατήρηση της βιολογικής ποικιλότητας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το