Τοπικά

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για την ατομική αξιολόγηση

 

Στον Βόλο βρέθηκε χθες το μέλος του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Ζήσης Καπράνας και συμμετείχε στην έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή την πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρυχθεί για αύριο Τετάρτη, 8 Μαρτίου.
Ο κ. Καπράνας μίλησε για συνέχιση του αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και συγκεκριμένα την ατομική αξιολόγηση. «Είναι ένας αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση της κ. Κεραμέως που κατηγοριοποιεί σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές, τους τιμωρεί» δήλωσε και πρόσθεσε ότι η ατομική αξιολόγηση ξεκινάει από τα πιο ευάλωτα κομμάτια των εκπαιδευτικών, που μετά από 15 χρόνια εργασίας ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. «Έφτασαν στο σημείο να λένε ότι δεν ικανοί να γίνουν μόνιμοι και πρέπει να περάσουν από τον ατομικό αξιολογητή» πρόσθεσε.
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως οι εκπαιδευτικοί δεν αξιολογούνται μόνο ατομικά, καθώς αξιολογείται και η σχολική μονάδα, ενώ σημείωσε πως για αυτούς που δεν θα αξιολογηθούν, οι διευθυντές θα μείνουν δάσκαλοι και οι δάσκαλοι δεν θα εξελιχθούν βαθμολογικά, θα μείνουν στάσιμοι στον μισθό τους.
Ο κ. Καπράνας δήλωσε ότι είναι υπέρ στον προγραμματισμό και στην αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου από τους εκπαιδευτικούς για το σχολείο, υπέρ στην κοινωνική λογοδοσία για τη δουλειά τους, υπέρ της επιμόρφωσης και κατά στην ατομική αξιολόγηση και στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος αναφέρθηκε στην εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη. «Όλοι μας έχουμε συγκλονιστεί. Χάθηκαν τόσο άδικα 57 άνθρωποι και υπάρχουν 35 τραυματίες. Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» δήλωσε.
Όπως είπε, ο σύλλογος κάλεσε τα μέλη να δώσουν αίμα για τους τραυματίες, ζήτησε να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ζήτησε επίσης να παρθούν μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας για τα τρένα. «Πολλοί εκπαιδευτικοί πηγαίνουν στην εργασία τους με το τρένο» είπε.
Για το ζήτημα της ατομικής αξιολόγησης ανέφερε ότι έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος έκτακτων γενικών συνελεύσεων με ολομέλεια προέδρων στις 13 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και η εισήγηση από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία είναι για νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ από τις 15 Μαρτίου και μετά.
Ο Σύλλογος ζητά την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών που υπηρετούν ως δόκιμοι στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση της Μαγνησίας. Διορίστηκαν το 2020, είναι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής. Πρόκειται για 42 εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων οι 36 υπηρετούν στην Α’ Μαγνησίας. «Δεν μπορεί το υπουργείο Παιδείας να κρατά όμηρους τους εκπαιδευτικούς για να περάσει την ατομική αξιολόγηση» τόνισε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Το μέλλον του Βόλου – Δυνατότητες και προοπτικές» στο δημαρχείο Βόλου

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Το μέλλον του Βόλου – Δυνατότητες και προοπτικές» συγκαλεί για σήμερα,…

27 Μαΐου 2024

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στο αρχιπέλαγος Τόνγκα στον νότιο Ειρηνικό – Πού εντοπίζεται το επίκεντρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών ταρακούνησε σήμερα το αρχιπέλαγος των νήσων Τόνγκα, στον νότιο…

27 Μαΐου 2024

«Ήταν προμελετημένο έγκλημα, τον έσωσα με σακούλες σκουπιδιών» – Νέα μαρτυρία για την επίθεση στους εθελοντές

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι εθελοντές που τα ξημερώματα του Σαββάτου δέχθηκαν επίθεση με γροθιές,…

27 Μαΐου 2024

Εκατοντάδες μωρά γεννήθηκαν με παράλυση λόγω αμέλειας

Πάνω από 4 δισεκατομμύρια λίρες δαπάνησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας σε 11…

27 Μαΐου 2024

Έρχεται για δεύτερη χρονιά το CANTEEN FESTIVAL στον Βόλο

Ήρθε η ώρα για το γαστρονομικό φεστιβάλ που αγάπησε όλος ο Βόλος. Το Canteen Festival…

27 Μαΐου 2024

Τρομακτικό ατύχημα στην ανάβαση Κύμης – Αυτοκίνητο έφυγε στη στροφή και τούμπαρε

Παρολίγον τραγωδία την Κυριακή κατά τη διάρκεια της ανάβασης της Κύμης με αγωνιστικά αυτοκίνητα όταν…

27 Μαΐου 2024