Τοπικά

Αναζητείται ψυχιατρική δομή για τον 60χρονο γιατρό

 

Στην αναζήτηση κατάλληλης ψυχιατρικής δομής για τον 60χρονο γιατρό που προσπάθησε να βάλει φωτιά στο σπίτι του βρίσκονται οι εισαγγελικές αρχές, ενώ δόθηκε εντολή για την εκκίνηση της διαδικασίας δικαστικής συμπαράστασης.
Ο 60χρονος μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, όπου κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας εκεί, ωστόσο, θα πρέπει να οδηγηθεί σε ιδιωτική δομή, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να τύχει της ανάλογης φροντίδας. Παράλληλα βρέθηκε και στενό συγγενικό του πρόσωπο (αδελφός), ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως θα τον συνδράμει. Ταυτόχρονα η αρμόδια υπηρεσία έχει αρχίσει έρευνα με σκοπό να εντοπίσει την καταλληλότερη ιδιωτική δομή που θα τον φιλοξενήσει η οποία, όμως, θα ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του δυνατότητες. Εκτιμάται πως κατάλληλη δομή για ένα μικρό χρονικό διάστημα, που μπορεί να του προσφέρει τη φροντίδα που χρειάζεται, είναι το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, όπου προσωρινά μπορεί να φιλοξενηθεί, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Επισημαίνεται πως δεν ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του άνδρα, καθώς δεν διαπιστώθηκε πως προέβη σε κάποιο ποινικό αδίκημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο 60χρονος γιατρός, που ζει μόνος του, είχε βάλει φωτιά την περασμένη Δευτέρα σε βιβλία στο σπίτι του, για να μαγειρέψει, όπως υποστήριξε… Ήταν η τρίτη φωτιά που έβαλε μέσα σε διάστημα πέντε ημερών στο σπίτι του, στην οδό Παπάγου στη Ν. Ιωνία, προκαλώντας την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που την έσβησε, αλλά και την ανησυχία των γειτόνων του, που θεωρούν ότι κινδυνεύουν… Ο 60χρονος περιφέρεται εδώ και μήνες στην πόλη και βρίσκει στέγη είτε σε πυλωτές πολυκατοικιών είτε σε εκκλησίες, κουβαλώντας μαζί του τα λίγα του υπάρχοντα. Πρόκειται για έναν επιστήμονα που αφού άσκησε την ιατρική τόσο ιδιωτικά, όσο και στο ΕΣΥ, έφθασε ξαφνικά μια μέρα σε αδιέξοδο… Οι πυροσβέστες που έσπευσαν προχθές στην κλήση των γειτόνων, τον βρήκαν να κάθεται εκτός του σπιτιού που καιγόταν και να τρώει μακαρόνια… Σύμφωνα με συμπολίτες που προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν, ο 60χρονος αρνείται κάθε βοήθεια, ενώ απαντούσε με ένταση και νεύρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το