Ελλάδα

Αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

va-708_24

Άλλη μία αναβολή, την 6η αισίως, πήρε η δίκη για την «Παγία Προκαταβολή», τη δεύτερη υπόθεση κακοδιαχείρισης -μετά την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ- που βαραίνει τη διοίκηση του πρώην δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να δικαστεί την Τετάρτη η υπόθεση, χορήγησε νέα αναβολή, για την 1η Νοεμβρίου, λόγω της συνεχιζόμενης πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων για το Ασφαλιστικό. Ήταν η 6η αναβολή από το 2013, όταν προσδιορίστηκε για πρώτη φορά στο πινάκιο του Κακουργιοδικείου, κι ενώ η πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης που ξέσπασε χρονικά μετά την «Παγία» δικάστηκε ήδη σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Συνολικά, στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί 16 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, οι οποίοι καταδικάστηκαν για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ και αποφυλακίστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους συγκαταλέγονται τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών (Αναστάσιος Γερογιάννης, Θεόδωρος Αθανάσαρος και Μιχάλης Ζορπίδης) και έντεκα δημοτικοί υπάλληλοι. Ανάμεσα στις κατηγορίες που αποδίδονται στα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι αυτές της απιστίας, της απάτης, της πλαστογραφίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

Η «Παγία», αφορά ειδικό ταμείο για την κάλυψη μικροδαπανών του δήμου, ενώ η ζημιά που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- προκλήθηκε στο Δημόσιο προσεγγίζει το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το