Αθλητισμός

Ανασκόπηση 2022: Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο η Νίκη

Η Νίκη «χτίστηκε» για να πρωταγωνιστήσει και τα κατάφερε τη σεζόν 2021-22. Μάλιστα έκανε αρκετούς να αναρωτιούνται τι θα είχε καταφέρει, αν δεν της είχαν τύχει τόσα εις βάρος της στην αρχή της περιόδου με κορωνοϊό, τραυματισμούς αλλά και κακές διαιτησίες. Για το 2023 οι «κυανόλευκοι» ευελπιστούν να πετύχουν τον στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης βλέποντας την ομάδα από πέρσι ήξερε τι πρέπει να κάνει, προκειμένου να μην επαναληφθεί το σκηνικό της σεζόν 2020-21, όταν η Νίκη παρά το πολύ καλό έμψυχο υλικό, κινδύνεψε με υποβιβασμό. Έτσι φρόντισε να φέρει στην ομάδα ποδοσφαιριστές «μπαρουτοκαπνισμένους», που ήταν συμπαίκτες στο παρελθόν, ενώ και ο ίδιος είχε συνεργαστεί μαζί τους. Επομένως ήξερε την αγωνιστική τους αξία αλλά και το ποιόν του χαρακτήρα τους και αυτή η κίνηση αποδείχθηκε «ματ».

Από τα πρώτα φιλικά η Νίκη παρουσίασε εξαιρετικά δείγματα κυρίως βάσει της απόδοσής της, ενώ η προετοιμασία που έγινε στην Πορταριά ήταν άρτια. Ωστόσο ο κορωνοϊός την έπληξε σε μεγάλο βαθμό, με συνέπεια να μην μπορεί να βρει τον απαιτούμενο ρυθμό.

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Στο πρώτο ματς για το 2022 οι «κυανόλευκοι» σαρώνουν 3-0 τα Τρίκαλα. Ωστόσο δεν έχουν την ίδια τύχη στην επόμενη θεσσαλική «μονομαχία» εναντίον της ΑΕΛ. Η Νίκη πραγματοποιεί ίσως την καλύτερη φετινή της εμφάνιση στο Αλκαζάρ, αλλά χάνει απίστευτες ευκαιρίες. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι «βυσσινί» σκοράρουν και τελικά παίρνουν και τους τρεις βαθμούς με 1-0.

Η Νίκη παίρνει βαθμό στη δύσκολη έδρα του Αλμωπού Αριδαίας σε εξ αναβολής παιχνίδι, αλλά ο κορωνοϊός έρχεται την πλήξει για δεύτερη φορά. Ο Αλέκος Βοσνιάδης έχει μόλις 12 υγιείς ποδοσφαιριστές, αλλά οι «κυανόλευκοι» πιστοί στις αρχικές τους εξαγγελίες δεν ζητούν αναβολή. Αυτό όμως το πλήρωσαν στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας 0-2 από τον Απόλλωνα Λάρισας και χωρίς να έχουν τις απαραίτητες λύσεις.

Βολιώτικο ντέρμπι χωρίς απρόοπτα δεν γίνεται. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό έχει ήδη αναβληθεί για μια φορά και τελικά ορίζεται για την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, αλλά λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης ο αγωνιστικός χώρος ντύνεται στα λευκά. Έτσι το ντέρμπι μετατίθεται για την επόμενη ημέρα, με τη Νίκη να είναι καλύτερη και να επικρατεί 1-0 απέναντι σ’ έναν Ολυμπιακό που δεν απείλησε στο ελάχιστο.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος η βολιώτικη ομάδα μέχρι σ’ αυτό το σημείο και με εξαίρεση το ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας, όπου έπαιξε με σύνθεση ανάγκης, έπαιζε καλύτερα από τον αντίπαλό της. Ωστόσο στο γήπεδο του Ρέντη βρίσκει τον «μάστορά» της από τον ΟΣΦΠ Β’, ο οποίος έχοντας περισσότερα τρεξίματα επιβάλλεται με 2-0.

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη συνέρχεται άμεσα. Στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’ δείχνει χαρακτήρα και παρότι βρίσκεται πίσω στο σκορ 2-0 με απίθανο τρόπο, καταφέρνει να φέρει το ματς στα ίσια χάρη σε γκολ του Παναγιωτίδη στο 93’ (2-2). Μάλιστα θα μπορούσε να είχε κερδίσει αν ο ανεκδιήγητος διαιτητής Μελτζανίδης δεν της ακύρωνε κανονικό γκολ.

Η Νίκη επιστρέφει στις επιτυχίες στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, όπου μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσουκαλά στέκεται αρκετή για να κερδίσει με 1-0. Έτσι ολοκληρώθηκε ο α’ γύρος.

Στο β’ μισό του πρωταθλήματος το πρόγραμμα γίνεται πιο ομαλό αφού δεν υπάρχουν οι συχνές αναβολές λόγω κορωνοϊού. Αυτό βοηθά τη Νίκη να συνέλθει και να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Παρότι άρχισε με εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τον Ηρακλή και ήττα 1-0 στη Βέροια, η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη.

 

ΜΑΡΤΙΟΣ
Το βολιώτικο συγκρότημα επικρατεί 1-0 του Απόλλωνα Πόντου, 2-0 του Πιερικού και 3-1 του Θεσπρωτού στη Νεάπολη, ενώ αποσπά «λευκή» ισοπαλία από την Αναγέννηση στην Καρδίτσα και την Ξάνθη στα Πηγάδια.

Πλέον η Καβάλα έχει ενισχυθεί τον Ιανουάριο και η αποστολή στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» δεν φαντάζει τόσο εύκολη όσο στον α’ γύρο. Παρόλα αυτά οι «κυανόλευκοι» βρίσκουν τον τρόπο να φύγουν νικητές με 2-0, ενώ πήραν το «τρίποντο» και απέναντι στον Αλμωπό με 1-0 στο Πανθεσσαλικό.

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Το σερί των επιτυχιών διευρύνεται με το 2-1 επί του Ολυμπιακού στο βολιώτικο ντέρμπι της Νεάπολης. Η Νίκη ξεπερνά τα εμπόδια του ΠΑΟΚ Β’ (2-1) και των Τρικάλων (0-3), αλλά τη φρενάρει η ΑΕΛ αποσπώντας 1-1 στη Νεάπολη.

Ακολουθούν δύο ήττες με το ίδιο σκορ (1-0) από τον Απόλλωνα Λάρισας που εξελίσσεται σε κακό της δαίμονα και τον ΟΣΦΠ Β’, ο οποίος είχε και την εύνοια της διαιτησίας.

 

ΜΑΪΟΣ
Η αυλαία θα πέσει στις Σέρρες. Ο Πανσερραϊκός «καίγεται» για να σωθεί και χρειάζεται «τρίποντο» για να νιώσει σίγουρος. Οι «κυανόλευκοι» δεν του χαρίζονται, τον κοντράρουν στα ίσια και τελικά έρχονται ισόπαλοι 0-0. Πάντως, όπως εξελίχθηκε η τελευταία αγωνιστική αυτός ο βαθμός ήταν ικανοποιητικός και για τα «λιοντάρια» που παρέμειναν στη Σούπερ Λιγκ 2 με συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Εν κατακλείδι η Νίκη τερμάτισε στην 4η θέση που θεωρείται αρκετά τιμητική πίσω από τη Βέροια, την ΑΕΛ και την Ξάνθη. Συγκέντρωσε 53 βαθμούς με 14 νίκες, 10 ισοπαλίες και 8 ήττες. Σε 32 αγώνες πέτυχε 38 γκολ και δέχθηκε μόλις 20, επίδοση που την κατατάσσει ως τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του Βορείου ομίλου. Την ξεπέρασε μόνο η ΑΕΛ που δέχθηκε 15.

 

ΙΟΥΝΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Όπως συνηθίζεται οι καλοκαιρινοί μήνες είναι αφιερωμένοι στην ξεκούραση, στο «χτίσιμο» του έμψυχου δυναμικού και στην προετοιμασία. Αυτό ακολουθούν πιστά οι «κυανόλευκοι» με τον Αλέκο Βοσνιάδη να παραμένει στο «τιμόνι». Κατόπιν δικών του υποδείξεων γίνονται προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.  Πιο ηχηρές ήταν οι μεταγραφές του Μπρούνο Μορέιρα και του Όσκαρ Σιαφά, αλλά σημαντική ήταν και η παραμονή του Χοσέτε Μιράντα, ο οποίος μάλιστα αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη Χετάφε, αφού πριν αγωνιζόταν με τη μορφή του δανεισμού.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Με εξαίρεση τα δύο πρώτα φιλικά στη συνέχεια η Νίκη δεν παρουσιάζει καλό πρόσωπο στους αγώνες προετοιμασίας. Βέβαια ο Αλέκος Βοσνιάδης μοίρασε τον χρόνο σε όλους τους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τις δυνατότητές τους και να ξέρει σε ποιους μπορεί να βασιστεί.

Η Σούπερ Λιγκ 2 δεν αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, και η βολιώτικη ομάδα υποχρεώνονται να κάνει… δύο κύκλους προετοιμασίας, ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά. Ταυτόχρονα γίνεται και η τελευταία προσθήκη με τον Λούκα Μιλούνοβιτς να ντύνεται στα κυανόλευκα έχοντας θητεία και στη Σούπερ Λιγκ με τον Άρη και τον Πλατανιά.

Τελικά ο πρώτος επίσημος αγώνας ήταν για το Κύπελλο Ελλάδας. Η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στη Νίκη, αφού την έφερε αντιμέτωπη με τον φιλόδοξο Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Παρά τη μέτρια απόδοση το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη κατορθώνει να πάρει την πρόκριση με 4-5 στα πέναλτι, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να ολοκληρώνονται χωρίς τέρματα.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Ούτε τον Οκτώβριο ξεκινά η Σούπερ Λιγκ 2 παίρνοντας παράταση για τον Νοέμβριο. Έτσι ο συγκεκριμένος μήνας περιέχει μόλις ένα επίσημο ματς κι αυτό για το Κύπελλο Ελλάδας. Αυτή τη φορά το εμπόδιο φαντάζει χαμηλότερο σε σχέση με τον Α’ Γύρο, καθώς η Νίκη καλείται να παίξει με τον Άγιο Νικόλαο, που ανήκει στην Γ’ Εθνική. Ωστόσο οι «κυανόλευκοι» δεν… εμφανίστηκαν ποτέ στην Κρήτη χάνοντας 2-0 με κάτω τα χέρια.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Επιτέλους σέντρα στη Σούπερ Λιγκ 2 με τη Νίκη να κάνει πρεμιέρα στη Ν. Ευκαρπία απέναντι στον Μακεδονικό. Ωστόσο το εναρκτήριο παιχνίδι δεν ήταν όπως τον φαντάζονταν οι «κυανόλευκοι», αφού αντιμετωπίζουν μια εχθρική διαιτησία, η οποία τους υποχρεώνει σε ήττα 2-0. Και τα δύο τέρματα προήλθαν από πέναλτι, αλλά το χειρότερο ήταν το γκολ του Μιλούνοβιτς που δεν μέτρησε ποτέ και η κατά φαντασία κόκκινη στον Γαβριηλίδη χωρίς την παραμικρή αφορμή.

Η Νίκη εμφανίζεται επηρεασμένη από την κακή διαιτησία της πρεμιέρας και στη 2η αγωνιστική έχει κακή απόδοση. Έτσι στο α’ ημίχρονο βρίσκεται πίσω με 0-1, αλλά στο 60’ Μιράντα ισοφαρίζει. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος, αφού ο Παναγιωτίδης έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Το ντέρμπι με την ΑΕΛ έρχεται νωρίς και στο Αλκαζάρ η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική θυμίζοντας αγώνα Σούπερ Λιγκ. Μετά από ένα ανοικτό παιχνίδι με ευκαιρίες εκατέρωθεν το σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη γνωρίζει την ήττα με 1-0.

Η πρώτη επιτυχία για τη Νίκη έρχεται την 4η αγωνιστική όταν κερδίζει με 3-0 τον Απόλλωνα Πόντου στη Νεάπολη. Και εδώ πρωταγωνιστής ήταν ο Μιράντα με δύο γκολ, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Σιαφά.

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Ακολουθεί μια ακόμη θεσσαλική «μονομαχία» αυτή τη φορά με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας. Οι οιωνοί μοιάζουν ευνοϊκοί για τους «κυανόλευκους», καθώς το ματς διεξάγεται στο ουδέτερο «AEL FC Arena». Μάλιστα μπαίνουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά αντί να προηγηθούν, δέχονται γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα χάνοντας πάλι με 1-0.

Το αποτέλεσμα αυτό προκαλεί τριγμούς στο «κυανόλευκο οικοδόμημα». Η διοίκηση της ΠΑΕ ζητεί από τον Αλέκο Βοσνιάδη να αποχωρήσει, αλλά εκείνος ζητεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για να το πράξει.

Παρά την αναταραχή η Νίκη παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα και σαρώνει με 3-0 τον Διαγόρα στη Νεάπολη. Ο 61χρονος προπονητής αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο, καθώς χειροκροτείται θέρμα τόσο πριν όσο και μετά το τέλος του αγώνα. Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι το τελευταίο του παιχνίδι στον «κυανόλευκο» πάγκο ευχαριστώντας τους παίκτες για τη συνεργασία και τον κόσμο για τη στήριξή του. Από την άλλη μεριά, όμως, αφήνει αιχμές εναντίον μελών της διοίκησης.

Μετά από διαπραγματεύσεις ημερών βρίσκεται η «χρυσή τομή» και ολοκληρώνεται πρόωρα η συνεργασία με τον κ. Βοσνιάδη. Τη θέση του καταλαμβάνει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος ρίχνεται αμέσως στη «μάχη». Υπό τις οδηγίες του το βολιώτικο συγκρότημα πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ εκτός έδρας με τον Κάσσο και ταυτόχρονα την πρώτη νίκη μακριά από τον Βόλο (1-0 τον Ηρακλή Λάρισας). Η συνέχεια είναι πιο εντυπωσιακή, καθώς μετά από καταπληκτική εμφάνιση σπάζει το αήττητο του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ Β’ με 2-0 στη Νεάπολη.

Σε γενικές γραμμές οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν τον στόχο τους για το 2022. Ήταν ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια τερματίζοντας στην 4η θέση και τη νέα χρονιά φιλοδοξούν σε ακόμη καλύτερες ημέρες Και έχουν όλα τα φόντα για να το πετύχουν με τη βοήθεια φυσικά τόσο της διοίκησης της ΠΑΕ με επικεφαλής τους Αλέξη Παπακωνσταντίνου και Βασίλη Βενέτη, όσο και με την αμέριστη συμπαράσταση των φιλάθλων…

 

 

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Η κρίση πλήττει το χριστουγεννιάτικο δέντρο – «Τα μισά είναι από πέρσι στην αγορά»

Μπορεί να έχουν μετακομίσει από το Βελούχι σε διάφορες γωνιές της Αθήνας και των μεγάλων…

17 Δεκεμβρίου 2023

Με σκορ… πόλο (4-6) ο Ολυμπιακός νίκησε τον Σαρακηνό

Καταπληκτικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γήπεδο του Σαρακηνού για την Α' ΕΠΣΘ, όπου ο Ολυμπιακός…

17 Δεκεμβρίου 2023

Γκάζι: «Μας ζητούσαν τον λόγο, έβγαλαν όπλο και μας πυροβόλησαν» – Τι κατέθεσε ο ένας από τους νεαρούς που πυροβολήθηκαν μετά από καβγά

Τη στιγμή της επίθεσης περιέγραψε ένα από τα θύματα του περιστατικού με πυροβολισμούς που σημειώθηκε…

17 Δεκεμβρίου 2023

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Έρχονται οι Σύμβουλοι Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

Ένας νέος θεσμός θα κάνει πρεμιέρα το επόμενο διάστημα στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Πρόκειται για…

17 Δεκεμβρίου 2023

Έφυγε από τη ζωή 66χρονος φοροτεχνικός

Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών ο Κωνσταντίνος Τσανής, συνταξιούχος Φοροτεχνικός. Η κηδεία του θα τελεστεί…

17 Δεκεμβρίου 2023

Πήγαν να εξαπατήσουν για δεύτερη φορά το ίδιο θύμα και συνελήφθησαν

Μοιραίο στάθηκε το λάθος μιας εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ανυποψίαστους ηλικιωμένους σε περιοχές της Μακεδονίας…

17 Δεκεμβρίου 2023