Ελλάδα

Γκάζι: «Μας ζητούσαν τον λόγο, έβγαλαν όπλο και μας πυροβόλησαν» – Τι κατέθεσε ο ένας από τους νεαρούς που πυροβολήθηκαν μετά από καβγά

Τη στιγμή της επίθεσης περιέγραψε ένα από τα θύματα του περιστατικού με πυροβολισμούς που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο Γκάζι, έξω από ένα κλαμπ.

Ειδικότερα, ο 28χρονος φίλος των δύο αδερφών υποστήριξε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς πως οι δράστες του έβρεξαν, όταν το τζιπ των δραστών πέρασε πάνω από μία λακκούβα και εκείνος με την παρέα του δεν προκάλεσε, αλλά απλά φώναξαν «τι κάνεις;».

Σύμφωνα με το MEGA ο 28χρονος κατέθεσε: «Δεν τους γνωρίζαμε, ούτε είχαμε καμία διαφορά μαζί τους. Καθόμασταν σε ένα μαγαζί στην περιοχή του Γκάζι όταν πέρασε ένα ανθρακί τζιπ με ταχύτητα, πάτησε σε μια λακκούβα και μάς έριξε λασπόνερα.

Αντιδράσαμε φωνάζοντας “ε, τι κάνεις;”. Δεν κάναμε κάποια άλλη κίνηση που να “προκαλέσει” τον θυμό του οδηγού και του συνοδηγού του αυτοκινήτου.

Λίγα μέτρα αργότερα το τζιπ σταμάτησε, κατέβηκαν οι δύο άγνωστοι προς εμάς άντρες και μας ζητούσαν τον λόγο, υποστηρίζοντας πως τους βρίσαμε. Αντιδράσαμε ξανά και τότε ο ένας έβγαλε όπλο και μας πυροβόλησε».

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες
Στο μεταξύ ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεση στο Γκάζι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ρήγου για το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι, ένας από τους δύο πιστολέρο είναι σεσημασμένος, και έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές, των οποίων οι έρευνες συνεχίζονται.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε νωρίτερα σήμερα από τους πυροβολισμούς, βλέπουμε τον έναν από τους δύο δράστες να έρχεται σε πολύ κοντινή επαφή και μάλιστα να χτυπά ένα από τα θύματα. Τα ρούχα του θύματος έχουν σταλεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνουν έρευνες για DNA και αποτυπώματα που ενδεχομένως να ταυτοποιήσουν με αυτόν τον τρόπο τον δράστη.Ταυτόχρονα, καταθέσεις στην αστυνομία έχουν δώσει και οι υπόλοιποι άνδρες από την παρέα των Κρητικών, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και ανέφεραν το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Καρέ – καρέ οι πυροβολισμοί
Νωρίτερα, στο φως ήρθε βίντεο – ντοκουμέντο από το αιματηρό περιστατικό στο Γκάζι με τους τρεις Κρητικούς που πυροβολήθηκαν από αγνώστους έξω από κλαμπ. Από τα τρία θύματα, το ένα δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ, ενώ τα άλλα δύο νοσηλεύονται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας και έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο TikTok φαίνονται καθαρά οι δύο δράστες να κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο, να πλησιάζουν τα τρία άτομα από την Κρήτη, να ξεκινάει η λογομαχία και ο ένας από τους δράστες να βγάζει πιστόλι. Όπως φαίνεται, δράστες και θύματα συνομιλούν και στη συνέχεια, απομακρύνονται όλοι μαζί από το σημείο. Λίγο αργότερα, ο ένας από τους δράστες χαστουκίζει στο πρόσωπο τον έναν από τους Κρητικούς και ο δεύτερος, βγάζει το πιστόλι και αρχίζει και ρίχνει στα τρία άτομα. Το ένα από τα θύματα πέφτει στο έδαφος και οι δράστες απομακρύνονται, ακάθεκτοι, και μπαίνουν προς το αυτοκίνητο.

«Ξεσκονίζουν» το υλικό οι Αρχές
Οι δράστες παραμένουν άφαντοι ενώ, οι Αρχές «ξεσκονίζουν» το υλικό από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες ατόμων που βρίσκονταν κοντά την ώρα του περιστατικού. Όπως εκτιμούν, στα ρούχα του ενός εκ των τριών Κρητικών, θα εντοπίσουν γενετικό υλικό ενός εκ των δραστών της επίθεσης. Την ίδια στιγμή, οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο σημείο, έχουν καταγράψει το όχημα των δραστών, το οποίο ήταν αγορασμένο με leasing και έφερε πινακίδες.

Μπράβοι που δρουν στην περιοχή οι δράστες;
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς τέσσερις κάλυκες οι οποίοι και θα αποσταλούν για βαλλιστική ανάλυση. Οι Αρχές θεωρούν ότι οι τρεις Κρητικοί βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή καθώς, οι δράστες, πιθανώς, είναι μπράβοι που δρουν στα καταστήματα της περιοχής. Τις έρευνες έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών ενώ, λόγω των συμμοριών που δρουν στην περιοχή, υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις για την προέλευση των δραστών.

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα 7 περίπου ανδρών ήρθαν στην Αθήνα από την Κρήτη και γιόρταζαν σε νυχτερινά κέντρα της περιοχής για το μπάτσελορ ενός από τους φίλους που παντρεύεται σε λίγες ημέρες. Στις 6 το πρωί αποφάσισαν να καθίσουν για φαγητό σε μια πιτσαρία της περιοχής, απέναντι από ένα κλαμπ. Εκείνη την ώρα, πέρασε από το σημείο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ένα ανθρακί τζιπ και τους έβρεξε με αποτέλεσμα να αντιδράσει η παρέα των 7 ανδρών.

Στη συνέχεια, λίγα μέτρα πιο κάτω ακινητοποίησε ο οδηγός του αυτοκινήτου το όχημα και βγήκαν από μέσα δύο άτομα. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο χαστούκισε έναν από την παρέα των Κρητικών και στη συνέχεια μπήκαν στη μέση και οι υπόλοιπη παρέα. Έπειτα, ένας από τους δύο δράστες έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τα τρία άτομα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς, με τα τραύματά τους να είναι σοβαρά.

Την ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που εξαφανίστηκαν από το σημείο με το τζιπ.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Έρχονται οι Σύμβουλοι Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

Ένας νέος θεσμός θα κάνει πρεμιέρα το επόμενο διάστημα στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Πρόκειται για…

17 Δεκεμβρίου 2023

Έφυγε από τη ζωή 66χρονος φοροτεχνικός

Απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών ο Κωνσταντίνος Τσανής, συνταξιούχος Φοροτεχνικός. Η κηδεία του θα τελεστεί…

17 Δεκεμβρίου 2023

Πήγαν να εξαπατήσουν για δεύτερη φορά το ίδιο θύμα και συνελήφθησαν

Μοιραίο στάθηκε το λάθος μιας εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε ανυποψίαστους ηλικιωμένους σε περιοχές της Μακεδονίας…

17 Δεκεμβρίου 2023

Νέα στοιχεία για το ατύχημα που προκάλεσε ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν με τη Φεράρι του

Η αστυνομία του Λος Άντζελες ερευνά αυτή τη στιγμή, το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη…

17 Δεκεμβρίου 2023

Ο Τόμι Λι κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε μία γυναίκα μέσα σε ένα ελικόπτερο

Ο Τόμι Λι κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε μια γυναίκα στο πιλοτήριο ενός ελικοπτέρου πριν…

17 Δεκεμβρίου 2023

Ιερουσαλήμ: Η στιγμή που Ισραηλινοί αστυνομικοί επιτίθενται σε φωτορεπόρτερ του Anadolu και τον ξυλοκοπούν άγρια

Ένα σοκαριστικό βίντεο που καταγράφει την επίθεση που δέχτηκε ένας φωτορεπόρτερ του τουρκικού πρακτορείου Anadolu…

17 Δεκεμβρίου 2023