Τοπικά

«Ανάσα» με πληρότητες 80% στη Μαγνησία

Στο 80% ανήλθαν τελικά οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας για το τριήμερο της Αποκριάς αποδεικνύοντας πως παρά τις πληγές από τις πλημμύρες η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης.
Ο τελικός απολογισμός για την επισκεψιμότητα στο τριήμερο είναι θετικός, καθώς παρά τις αρχικές επιφυλάξεις και αγωνίες των ξενοδόχων, οι επισκέπτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας απέδειξαν την αγάπη τους για τη Μαγνησία επιλέγοντας να περάσουν στην περιοχή το τριήμερο.
«Τελικά είχαμε επισκέπτες του «τελευταίου δευτερόλεπτου» και ενώ οι πληρότητες μέχρι την Πέμπτη κυμαίνονταν γύρω στο 50%-60%, τελικά αυτές διαμορφώθηκαν στο 80%» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης, συμπληρώνοντας πως «είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί αποδεικνύεται πως οι επισκέπτες εμπιστεύονται την περιοχή μας για την ομορφιά της, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών. Μάλιστα, όταν έρχονταν εδώ μάς έλεγαν πως η περιοχή δεν έχει τα προβλήματα που ακούγονται ή γράφονται και ότι μπορούν να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες».
Οικογένειες, αλλά και νέα ζευγάρια ήταν ως επί το πλείστον οι επισκέπτες από διάφορα με της χώρας. «Στον Βόλο, την Αγριά, την Πορταριά οι πληρότητες ξεπέρασαν το 80%, ενώ χαμηλότερα ήταν τα ποσοστά στο Νότιο και Ανατολικό Πήλιο. Επίσης καλά πήγαν οι πληρότητες και στο Κεντρικό Πήλιο».
Ο κ. Ζαφείρης εμφανίζεται αισιόδοξος και για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου που ακολουθεί, λέγοντας πως προς το παρόν οι κρατήσεις βρίσκονται στο 70% και αισιοδοξούμε για ακόμη καλύτερα».
Το θέμα των υποδομών ως προς την πρόσβαση είναι αυτό που ανησυχεί τους ξενοδόχους και φέρνουν ως παράδειγμα τη γέφυρα στα Καλά Νερά, όπου θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε να μην προκληθεί κυκλοφοριακός φόρτος. Μάλιστα εκτιμούν πως ο Απρίλιος είναι ένας κομβικός μήνας για να μπορέσουν να υλοποιηθούν έργα, καθώς μετά έρχεται το Πάσχα και μπαίνουμε απευθείας στην τουριστική σεζόν.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φωτιά σε αυτοκίνητο στον περιφερειακό του Βόλου

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε Ι.Χ.Ε. όχημα στον περιφερειακό τέρμα Ζάχου στον Βόλο. Το…

20 Μαρτίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τετάρτης 20/3

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 4 19.30 ΑΕΚ-Προμηθέας -Ζ-…

20 Μαρτίου 2024

Ακριβά μου λαχανικά και φρούτα: Πάνω από 150% οι αυξήσεις στις λαϊκές αγορές

Στα ύψη έχουν φτάσει οι τιμές των οπωροκηπευτικών στις λαϊκές αγορές. Μέσα σε έναν χρόνο,…

20 Μαρτίου 2024

Δέκα τόμοι για το 1821 σε κάθε Γυμνάσιο-Λύκειο

  Τους δέκα τόμους των πρακτικών, των αντιστοίχων δέκα διεθνών επιστημονικών συνεδρίων για τη μελέτη…

20 Μαρτίου 2024

Βουλή: Στην Ολομέλεια σήμερα το πόρισμα της εξεταστικής για τα Τέμπη

Στην ολομέλεια της Βουλής, συζητείται σήμερα, το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του…

20 Μαρτίου 2024

Στη Δημοτική Επιτροπή Βόλου η προέγκριση δαπανών τελετών

  Στην προέγκριση δαπανών εκδηλώσεων –τελετών που πρόκειται να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Μαρτίου…

20 Μαρτίου 2024