Τοπικά

Ανακοίνωση της ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου αναφέρει:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σχετικά με τα επείγοντα.
Όλες οι αποκαταστάσεις έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Κάθε καθυστέρηση, μικρή ή μεγάλη μεγεθύνει το πρόβλημα.
Μια από αυτές, είναι απομάκρυνση της άμμου από την λιμενολεκάνη του λιμανιού του Χορευτού. Ήδη, το πελαγίσιο κύμα του προηγούμενου μήνα, παρέσυρε μεγάλο μέρος των φερτών υλικών εντός του λιμανιού. Οριακά σήμερα, υπάρχει η δυνατότητα καθαρισμού του λιμανιού με τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων από τη στεριά. Στην επόμενη “φουρτούνα” το κύμα θα παρασύρει την άμμο εντός του λιμανιού και θα απαιτείται πλέον πλωτή εξέδρα για τον καθαρισμό.

Ένα έργο που σήμερα κοστίζει λιγότερα από 10.000ευρώ, αύριο θα κοστίζει τα δεκαπλάσια και βάλε!

Η ΑΓΕΤ επίσης πρέπει να ενημερωθεί και να απομακρύνει το μεταλλικό σιλό από την παραλία. Ένα μηχάνημα έργου, έκανε την προσπάθεια και το τράβηξε πιο έξω, αλλά πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα!

Από όσο φαίνεται δεν υπάρχει στοιχειώδης κρατικός μηχανισμός που μπορεί να ιεραρχήσει τεχνικά έργα και αποκαταστάσεις όταν πρόκειται για τις κοινωνικές ανάγκες, ούτε από το κράτος και την Πολιτική Προστασία, ούτε από την Περιφέρεια, φυσικά ούτε από τον Δήμο. Όλα επαφίονται στην διαμαρτυρία των κατοίκων!

Σχετικά με τα καθυστερούμενα.
Αναστάτωση προκάλεσε η Δημόσια Διαμαρτυρία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας σχετικά με την 6η (!!!) συνεχόμενη παράταση για την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων στον δρόμο Ζαγοράς – Χορευτού.

Πρόκειται για ένα έργο αποκατάστασης από τις πλημμύρες του 2018 το οποίο εκτελείται περιστασιακά (!) δύο μήνες κάθε χρόνο, ενώ σε δύο σημεία απαιτούνται νέα τεχνικά έργα διότι τα υφιστάμενα κράτησαν μόλις μερικές ημέρες…

Στις 20/12/2023, η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αποτελείται από τους συμβούλους των παρατάξεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ του νέου περιφερειάρχη κ. Κουρέτα, αποφάσισε την χορήγηση της έκτης συνεχούς παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου, έως την 18/5/2024. Μόνη διαμαρτυρία ήταν δυστυχώς του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσου Τσιαπλέ!

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα μηχανήματα του εργολάβου, παρατημένα από καιρό. Κανένα δε από τα μηχανήματα, δεν συνέβαλε στις πρόχειρες αποκαταστάσεις από την πρόσφατη πλημμύρα, καθώς ο εργολάβος ήταν άφαντος. Μέχρι και τα λάστιχα των μηχανημάτων φαίνονται ξεφουσκωμένα από την αχρηστία.

Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του νέου Δημάρχου Ζαγοράς Μουρεσίου στο περιθώριο της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς δικαιολόγησε τον εργολάβο που …κωλύεται γιατί διαφορετικά θα χαθεί η χρηματοδότηση!

Με τέτοιους ρυθμούς αποκατάστασης, με τέτοιες προχειρότητες δεν πας πουθενά!

Το αμέσως επόμενο διάστημα, ως Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια θα λάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση των έργων.

ΥΓ. Για να καταλάβει κανείς πόσο γρήγορα κινείται η κρατική μηχανή για τα κέρδη των εφοπλιστών, αρκεί να αναφερθεί ότι για την εγκατάσταση LNG στον Παγασητικό, η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) έχει ήδη γνωμοδοτήσει θετικά όχι μία, αλλά δύο φορές, την πρώτη για την εγκατάσταση απέναντι από το Λιμάνι του Βόλου, στα Πευκάκια (!!!), την δεύτερη για την εγκατάσταση πλησίον της Κριθαριάς (!!!), αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες στην υγεία μας και το περιβάλλον!

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο δρ. Γεώργιος Καπότσης στο ερωτηματολόγιο του Proust “Πάνω από 2 εκατ. Έλληνες πάσχουν από διαταραχές ύπνου” 

    Καλεσμένος μας σήμερα ο δρ. Γεώργιος Ε. Καπότσης, MD, PhD πνευμονολόγος - φυματιολόγος,…

17 Μαρτίου 2024

Κώστας Γιαννουσάς στη “Θ”:«Κολλημένοι» στο διαδίκτυο από 10 ετών 

  Τα υψηλότερα ποσοστά προβληματικής ενασχόλησης με το διαδίκτυο εμφανίζονται μεταξύ 10 και 26 ετών,…

17 Μαρτίου 2024

“Χρυσός” πανελληνιονίκης στην πάλη ο Σερετίδης του ΠΑΟΒ

Για μια ακόμη φορά εκπροσώπησε επάξια την πόλη μας ο Παλαιστικός Αθλητικός Όμιλος Βόλου σε…

17 Μαρτίου 2024

Αγαπημένο βιβλίο

Του  Βασίλη Κουτσιαρή, συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ένα βιβλίο μες στη Βρόμα (Η ιστορία της ανθρώπινης…

17 Μαρτίου 2024

Με στόχο το “διπλό” κοντράρει τις Νέες Ατρομήτου ο Βόλος 2004

Εκτός έδρας αγωνίζεται σήμερα ο Α.Σ. Βόλος 2004 στο πλαίσιο της 19ης ημέρας της Α’…

17 Μαρτίου 2024

Νεαρός καρναβαλιστής έπεσε σε λάκκο 5 μέτρων – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Από ύψος 5 μέτρων έπεσε 24χρονος νεαρός που είχε πάει στην Πάτρα με τους φίλους…

17 Μαρτίου 2024